Liiga: JYP – Kärpät kello 18.30 to 11.10.2018

Kierroksen toinen mielenkiintoinen matsi nähdään Jyväskylässä, jossa JYP isännöi hallitsevaa mestaria Oulun Kärppiä. Joukkueiden alkukaudet ovat olleet lähes toistensa vastakohta. Tästä huolimatta peliyhtiöt pitävät oululaisia pienoisena ennakkosuosikkina.

Aikaisemmat kohtaamiset

JYP ja Kärpät kohtasivat toisensa menneellä kaudella neljä kertaa. Näistä peleistä JYP voitti kolme ja kertaalleen Kärpät poistui kentältä voittajana. Kerrotaan samalla, että yksi näistä JYPin voitoista tuli vasta voittomaalikilpailussa.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään yli muiden. Näistä ensimmäinen on se, että joukkueiden kahdeksassa edellisessä kohtaamisessa on ainoastaan kaksi kertaa nähty yli viisi maalia (8-1-3-7-3-2-3-4).

Toinen mielenkiintoinen asia liittyy kotietuun, sillä joukkueiden yhdeksästä tuoreimmasta väännöstä ainoastaan kaksi peliä on päättynyt vierasjoukkueen voittoon.

Lyö täällä vetoa Liigasta:

unibet

Arvostelu

UnibetYlivoimaisesti kattavin kohdevalikoima SM-liiga matseja ja vetomuotoja joka peliin.
Bonus: 100 + 10€ riskitön

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetKattava valikoima SM-liigaa. Myös Mestis ja aladivarit.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonKestosuosikki. Kattava valikoima koti- ja ulkomaista lätkää, erityisesti Liigaa.
Bonus: 100€

Pelaa »
comeon

Arvostelu

ComeOn!Uusi vetofirma ComeOn on lämännyt itsensä huippusuosioon korkeilla kertoimilla ja käyttäjäystävällisyydellä.
Bonus: 300€

Pelaa »

JYPin alkukausi odotettua vaikeampi

JYPin alkukausi on ollut odotettua vaisumpi. Lauri Merikiven suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella kymmenen ottelua, joista Hurrikaaneille on kirjattu viisi voittoa ja viisi tappiota (2-3-1-4). Viiden viimeisen pelin kuntopuntarissa JYP on sarjan toiseksi huonoin joukkue neljällä pisteellä (0-2-0-3). Edellisen kolmen pisteen voiton JYP on napannut 22. syyskuuta, jolloin se kaatoi Ässät vieraissa 1-2 lukemin. Sarjataulukossa Merikiven suojatit komeilevat vasta sijalla 11.

JYPin ongelmat ovat löytyneet alkaneella kaudella molemmista päistä kenttää. JYP on päästänyt Liigassa neljänneksi eniten maaleja (3,3 ottelua kohti). Tämä on ennenkuulumatonta joukkueelta, joka on tullut vuosien saatossa tunnetuksi hyvin kurinalaisesta pelistä. Hyökkäyspään ongelmista puolestaan kertoo se, että JYPin joka 2,6 maali syntyy ylivoimalla (28,95%). Tuossa ylivoimassa ei kuitenkaan ole mitään vikaa sillä se on sarjan kovin. Ongelmat maalinteossa löytyvätkin 5vs5 pelissä.

Kärpät odotetun vahva

Kärppien alkukausi on ollut odotetun vahva. Oululaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella kymmenen ottelua, joista Mikko Mannerin suojateille on kirjattu kahdeksan voittoa ja kaksi tappiota (6-2-1-1). Viiden viimeisen ottelun kuntopuntarissa Pikkupedot ovat sarjan kovin joukkue 15 pisteellä (5-0-0-0). Kerrotaan samalla, että edellisen kerran Kärpät on jäänyt pisteittä Liigassa 22. syyskuuta, jolloin oululaiset taipuivat SaiPalle Lappeenrannassa 1-0 lukemin.

Kärppien vahvuudet ovat löytyneet kuluvalla kaudella molemmista päistä kenttää. Oululaiset ovat tehneet sarjassa kolmanneksi eniten maaleja (3,1 ottelua kohti) ja päästäneet niitä ylivoimaisesti vähiten (1,4 ottelua kohti). Oululaisseuran hyvä puolustus näkyy myös alivoimalla (91,67%), sillä Kärpät on sarjan kovin joukkue vajaalla pelatessaan. Tuo Kärppien alivoima on oikeasti aivan järjettömän kova, sillä oululaiset ovat päästäneet vajaan tunnin alivoiman aikana ainoastaan kolme maalia (3/36).

Tilastot puoltavat kotijoukkueen voittoa

Kärpät lähtee otteluun pienenä ennakkosuosikkina, mutta historia tietää puhua aika vahvasti kotijoukkueen voiton puolesta. Unohdetaan tässä pelissä kuitenkin tilastot, sillä Kertoimet.comin silmissä Kärpät on tämän pelin voisiko jopa sanoa selvä ennakkosuosikki, sillä JYPillä on ollut alkukauden aikana todella vaikeaa tuloksen kanssa. Vierasjoukkueen voittoa me perustelemme myös siksi, että Kärpät on esiintynyt liigajäillä odotetun vakuuttavasti ja napsinut voittoja illasta toiseen. Parhaan kertoimen Kärppien voitolle tarjoaa NordicBet.

Lyö Kärppien voiton puolesta vetoa NordicBetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

six + eight =