Jalkapallon MM-kisat: Tunisia – Englanti klo 21.00 ma 18.6.2018

Viides kisapäivä Jalkapallon MM-kisoissa tarjoaa fudiksen ystäville kolme ottelua. Päivän tarjonnan päättää tämä Tunisian ja Englannin välinen vääntö, johon Englanti lähtee selvänä ennakkosuosikkina. NordicBet, Betsson ja Betsafe tarjoavat päivän kaikkiin MM-peleihin cashoutin. Unibet puolestaan tarjoaa MM-otteluita sivuillaan pelaaville Jackpotin, jossa voi voittaa 10 000 euroa.

Aikaisemmat kohtaamiset

Tunisia ja Englanti ovat kohdanneet toisensa historian saatossa kaksi kertaa. Näistä ensimmäinen nähtiin heinäkuussa 1990, jolloin osapuolet pelasivat ystävyysottelun. Tuossa ottelussa pisteet menivät jakoon 1-1 tuloksella. Maiden toinen vääntö nähtiin Ranskan kisoissa 1998, jolloin osapuolet kohtasivat G-lohkon alkuottelussa. Tuolloin Englanti oli parempi maalein 2-0.

Maiden edellisen kohtaamisen maalikoosteen pääset katsomaan alla olevasta videosta.

Näitä sivuja suosittelemme MM-jalkapalloon:

Tunisia FIFAn rankingissa 21:s.

Tunisia eteni MM-kisoihin, kun se voitti Afrikan karsinnoissa A-lohkon. MM-kisoihin Nabil Maâloulin suojatit valmistautuivat pelaamalla kolme harjoitusottelua, näissä peleissä se kohtasi Portugalin, Turkin ja Espanjan. Tuloksien puolesta Tunisian valmistautuminen meni hyvin, sillä se pelasi Portugalin ja Turkin kanssa 2-2 tasapelin, kun taas Espanjalle maa hävisi 1-0 lukemin. Tuo Espanja tappio päätti maan yhdeksän ottelun pisteputken. Tätä ennen Tunisia oli hävinnyt maaliskuussa 2017, jolloin se joutui myöntämään Marokon ystävyysottelussa 1-0 lukemin paremmaksi.

Tunisian heikkouksia ja vahvuuksia on hieman vaikeampi määritellä, sillä kaikki ymmärtävät, että pelaaminen Afrikkalaisia maita vastaan on täysin eri asia, kuin pelata eurooppalaisia huippumaita vastaan. Tuloksien puolesta Tunisian pelissä pistää kuitenkin yksi asiaa silmään, sillä maa on jäänyt kymmenessä edellisessä ottelussa ainoastaan kaksi kertaa maaleitta. Maa koki myös ennen MM-kisoja kovan kolauksen, kun Youssef Msakni loukkaantui ja joutui jättämään kisat väliin.

Tunisian joukkue on suurimmalta osin eurooppalaiselle jalkapallon ystävälle täysin tuntematon, mutta muutama mielenkiintoinen nimi joukkueessa pelaa. Nämä ovat puolustajat Oussama Haddadi ja Dylan Bronn, keskikenttäpelaajat Naim Sliti, Ellyes Skhiri ja Saif-Eddine Khaoui sekä hyökkääjät Saber Khalifa että Youssef Msakni.

Englanti FIFAn rankingissa 12.

Englanti eteni MM-kisoihin voittamalla Euroopan karsinnoissa F-lohkon näytöstyyliin. Huomioitavaa näissä peleissä oli se, että Englanti päästi kymmenessä pelissä ainoastaan kolme maalia! Gareth Southgaten suojattien hyvä vire on jatkunut myös karsintojen jälkeen, sillä kymmenestä viimeisestä pelistä Englannille on kirjattu seitsemän voittoa ja kolme tasapeliä. Ne joita huolestuttaa Englannin puolustus, niin tuloksien puolesta nämä huolet voidaan heittää romukoppaan, sillä kymmenessä viimeisessä ottelussa Englanti on päästänyt ainoastaan kolme maalia. Kerrotaan myös samalla, että edellisen virallisen pelin Englanti on kärsinyt Ranskan em-kisoissa kesäkuussa 2016. Tuolloin se joutui myöntämään kaikkien yllätykseksi Islannin 1-2 lukemin paremmaksi. Englanti on toki hävinnyt tämän jälkeen kaksi peliä, mutta nuo molemmat tappiot ovat tulleet ystävyysotteluissa.

Englannin heikkouksia ja vahvuuksia on vaikeampi määritellä, sillä maa on kokonaisvaltaisesti hyvä, mutta mikään osa-alue ei loista, ellei sellaiseksi lasketa hyökkäystä, joka on laadukas kaikilla mittareilla katsottuna. Yksi kysymys herättää kuitenkin edelleen pieniä kysymysmerkkejä ja tämä on pelintekijä, sillä Englannilta puuttui pitkään kansainväliset raamit täyttävä ”Frank Lampard” ja puuttuisi edelleen, ellei Tottenhamia valmentaisi Mauricio Pochettino. Englantilaiset voivatkin pystyttää jo tässä vaiheessa argentiinalaisvalmentajan patsaan Lontoon keskustorille, sillä Poccettino on ehkäpä suurin syy siihen, että Englannin jalkapallo voi tänä päivänä näin hyvin.

Englannilta voisi ottaa seurantaan useammankin pelaajan, mutta laitetaan suurennuslasin alle Jordan Pickfordin, Dele Allin, Harry Kanen, Marcus Rashfordin sekä Raheem Sterlingin tekemiset, sillä tämän viisikon onnistumisten varassa pelaa hyvin pitkälle maan menestys näissä kisoissa.

Ennakoidut kokoonpanot

Molempien maiden loukkaantumistilanne otteluun lähdettäessä on suhteellisen hyvä, sillä ennakkotietojen mukaan ainoastaan Englannin Marcus Rashfordin pelaaminen on epävarmaa. Toivottavasti Rashfordin kohdalla kyse ei ole mistään isommasta, sillä hän on meidän silmissämme huomattavasti monipuolisempi, kuin pelkkiä pystypalloja juokseva Jamie Vardy.

Tunisia (4-2-3-1):
Hassen – Maaloul, Yossef, Merian, Bronn – Sassi, Skhiri – Sliti, Khaoui, Badri – Youssef.

Englanti (3-1-4-2):
Pickford – Walker, Stones, Maguire – Henderson – Young, Alli, Lingard, Tippier – Sterling, Kane.

Englanti ennakkosuosikki

Englanti lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mikä näkyy myös peliyhtiöiden kertoimissa. Tämän vuoksi onkin suositeltavaa, että lukijamme unohtaa suorat voittajat ja pelaavat vaihtoehtoisia vetoja. Näistä hyviä vaihtoehtoisia vetoja meidän silmissämme on Englannin -1 tasoitusveto ja maalintekijä. Nordicbet ja Betsafe tarjoavat Englannin vähintään kahden maalin voitolle 2,25 kertoimen. Maalintekijöissä luotetaan Harry Kaneen, jolla on alla hyvä kausi sumuisilla saarilla. Tähän vaihtoehtoon Unibet tarjoaa 1,90 palautuksen.

Lyö tästä matsista vetoa Betsafella »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

two + two =