Jalkapallon MM-kisat: Tasainen H-lohko katsauksessa

Jalkapallon maailmanmestaruuskisat alkavat tänään Luzhniki Arenaalla Moskovassa kello 18.00. Ennen kisojen alkua Kertoimet.com julkaisee vielä katsauksen H-lohkoon, joka on ennakolta katsottuna kaikkein tasaisin alkulohkoista. Lohkossa jatkopaikkaa havittelevat Puola, Kolumbia, Senegal ja Japani.

H-lohkossa toisistaan mittaa ottavat Puola, Kolumbia, Senegal ja Japani. Kertoimet.comin mielestä tässä lohkossa on kaksi ennakkosuosikkia, nämä ovat Puola ja Kolumbia. Myös Unibetin asiantuntijat jakavat näkemyksemme, sillä Kolumbian lohkovoitolle peliyhtiö antaa 2,35 ja jatkopaikalle 1,35 kertoimen.

Toiseksi Unibet on rankannut tässä lohkossa Puolan. Puolan lohkovoille Unibet antaa 2,90 kertoimen, kun taas maan jatkopaikalle peliyhtiö antaa 1,60 palautuksen. Puolan jatkopaikka ei enää näytä olevan kiveen hakattu, sillä peliyhtiö on nostanut Puolan kertoimia ja tiputtanut samaan aikaan Senegalin top2 kertoimen 2,00.

Sen sijaan Japanin mahdollisuuksiin Unibetissa ei näytä uskovan vieläään, sillä maan lohkovoitolle Peliyhtiö antaa 8,25 ja jatkopaikalle 3,40 kertoimen.

H-lohkon koosteen pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme World Cupiin:

Kolumbia

Kolumbia komeilee FIFAn rankingissa sijalla 16. Maan parhaat kisat tuloksellisesti nähtiin Saksan kisoissa vuonna 2014, jolloin se eteni kaikkien yllätykseksi puolivälieriin. Kolumbialla on ollut jalkapallossa kaksi kulta-aikaa. Näistä ensimmäinen nähtiin 90-luvulla ja toinen käynnistyi tämän vuosikymmenen alussa. Tämä jälkimmäinen kulta-aika näkyy myös maan jalkapallossa tällä hetkellä, sillä Kolumbialaiset pelaajat ovat alkaneet olemaan tuttu näky eurooppalaisissa sarjoissa.

Alkaviin kisoihin Kolumbian päävalmentaja José Pékerman on valinnut parhaassa iässä olevan joukkueen. Pékermanin miehistössä pelaa neljä alle 25-vuotiasta ja kuusi yli 30-vuotiasta pelaajaa. Kolumbian runko muodostuu Euroopassa isoissa seuroissa pelaavista pelaajista. Täydennystä joukkueeseen on haettu Brasilian pääsarjassa leipäänsä tienaavista palloilijoita.

Kokonaisuutena Kolumbian joukkuetta voisi sanoa yllätysvalmiiksi, sillä Pékermanilla on jalkeilla nippu, joka on yksilötaidoiltaan vahva, se on nopea ja hyvä viimeistelemään. Tuosta hyvästä viimeistelytaidosta kertoo myös se, että sekä Carlos Bacca että Radamel Falcao viimeistelivät yli 15 maalia menneellä kaudella Euroopan isoissa pääsarjoissa.

Kolumbian joukkue kisoissa:

Maalivahdit: David Ospina, Camilo Vargas ja Jose Fernando Cuadrado.

Puolustajat: Cristian Zapata, Davinson Sanchez, Santiago Arias, Oscar Murillo, Frank Fabra, Johan Mojica ja Yerry Mina.

Keskikenttäpelaajat: Wílmar Barrios, Carlos Sanchez , Jefferson Lerma, Jose Izquierdo, James Rodriguez, Abel Aguilar, Mateus Uribe, Juan Fernando Quintero ja Juan Cuadrado.

Hyökkääjät: Radamel Falcao, Miguel Borja, Carlos Bacca ja Luis Fernando Muriel.

Puola

Puola on sijoituttuna FIFAn rankingissa sijalle kahdeksan. Maan parhaat kisat tuloksellisesti on nähty vuosien 1974 ja 1982 kisoissa, jolloin se voitti pronssia. Maan jalkapallossa on nähty historian saatossa kaksi kulta aikaa. Näistä ensimmäinen oli 70- ja 80-luvulla. Maan toinen historiallinen jakso on käynnissä parhaillaan, sillä Espanjaa lukuunottamatta puolalaiset pelaajat ovat yleisiä Euroopan pääsarjoissa.

Alkaviin kisoihin Puolan päävalmentaja Adam Nawalka on valinnut rutinoituneen joukkueen. Joukkueen runko muodostuu Keski-Euroopassa isoissa sarjoissa ja rooleissa pelaavista pelaajista. Nämä pelaajat ovat tottuneet seuroissaan menestymään kansallisella tasolla.

Puolan joukkuetta kokonaisuudessa katsoessa esille nousee kaksi kysymystä. Näistä ensimmäinen kohdistuu maalivahtiosastoon ja toinen puolustukseen. Maan ”ykkösmaalivahdit” eivät ole vakuuttaneet tekemisellään yhdessäkään isossa sarjassa. Puolan puolustus on taas hyvin vaatimaton muuhun materiaaliin nähden. Tässä mielessä Nawalkan valitsema joukkue on hyvin kaksijakoinen, sillä kaiken mennessä nappiin, se voi yllättää ja edetä pudotuspelien toiselle kierrokselle, mutta kisojen mennessä surkeasti, se tulee jäämään alkulohkoon.

Puolan joukkue kisoissa:

Maalivahdit: Bartosz Bialkowski, Lukasz Fabianski ja Wojciech Szczesny.

Puolustajat: Jan Bednarek, Bartosz Bereszynski, Thiago Cionek, Kamil Glik, Artur Jedrzejczyk, Michal Pazdan ja Lukasz Piszczek.

Keskikenttäpelaajat: Jakub Blaszczykowski, Jacek Goralski, Kamil Grosicki, Grzegorz Krychowiak, Rafal Kurzawa, Karol Linetty, Slawomir Peszko, Maciej Rybus ja Piotr Zielinski.

Hyökkääjät: Dawid Kownacki, Robert Lewandowski, Arkadiusz Milik ja Lukasz Teodorczyk.

Senegal

FIFA on rankannut Senegalin sijalle 27. Maan parhaat MM-kisat historiassa nähtiin vuonna 2002, jolloin se eteni kaikkien yllätykseksi puolivälieriin. Senegalin kulta-aika jalkapallossa on alkanut tämän vuosituhannen alussa. Vaikka Senegal ei ole vielä saavuttanut historiassaan mitään suurta, niin maan pelaajat ovat jo valloittaneet eurooppalaiset isot joukkueet ja sarjat.

Alkaviin kisoihin Senegalin päävalmentaja Aliou Cissé on valinnut joukkueen, joka on keski-iältään lähes täydellisessä isässä, sillä joukkueessa on ainoastaan kaksi yli 30-vuotiasta ja neljä alle 24-vuotiasta pelaajaa. Kylmästi sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että tällä samalla joukkueella kyetään vetämään vielä seuraavatkin kisat ilman isompia ongelmia. Ennen kuin mennään eteenpäin, niin kerrotaan samalla, että Cissé itse on yksi kisojen nuorimpia päävalmentajia 41-vuoden iällään.

Senegalin runko muodostuu Euroopassa pelaavista pelaajista. Joukkue on etenkin hyökkäyssuuntaan hyvä ja saattaa yllättää tekemisellään, sillä Cissén miehistössä on nopeutta, röyhkeyttä ja viimeistelytaitoa. Vastaavasti Senegalin suurimmaksi kompastuskiveksi saattaa muodostua puolustus ja maalivahtiosasto. Etenkin maan maalivahtiosasto on melko vaatimaton muuhun materiaaliin nähden. Kokonaisuudessa Senegalilla on kuitenkin jalkeilla joukkue, jolla on hyvät edellytykset päästä alkulohkosta jatkoon.

Senegalin joukkue kisoissa:

Maalivahdit: Khadim Ndiaye, Abdoulaye Diallo ja Alfred Gomis.

Puolustajat: Kara Mbodji, Kalidou Koulibaly, Moussa Wague, Saliou Ciss, Youssouf Sabaly, Lamine Gassama, Armand Traore ja Salif Sane.

Keskikenttäpelaajat: Pape Alioune Ndiaye, Idrissa Gueye, Cheikhou Kouyate ja Cheikh N’Doye.

Hyökkääjät: Sadio Mane, Diao Balde Keita, Ismaila Sarr, Diafra Sakho, Moussa Konate, Mame Biram Diouf ja Mbaye Niang.

Japani

Japani on rankattuna FIFAn rankingissa sijalle 61. Japania huonommin FIFA on sijoittanut näissä kisoissa ainoastaan kisaisäntä Venäjän (70) ja Saudi Arabian (67). Maan parhaat kisat tuloksien valossa on nähty vuosina 2002 ja 2010, jolloin Japani eteni pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Maan kulta-aika jalkapallossa alkoi 90-luvun lopussa, jolloin se pääsi ensimmäisen kerran MM-kisoihin. Noiden Ranskan kisojen jälkeen se on selvinnyt lopputurnaukseen joka kerta.

Japanin päävalmentaja Akira Nishino on valinnut kisoihin suhteellisen kokeneen joukkueen. Maan runko muodostuu Euroopassa pelaavista pelaajista. Japanin 23 pelaajasta ainoastaan kolme on alle 23-vuotiaita. Japanin joukkuetta kokonaisuudessa katsoessa esille nousee kuitenkin enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, sillä Nishinon miehistö on kaikilta osin melko vaatimaton. Etenkin joukkueen puolustus ja maalivahtiosasto on kaikilla mittareilla katsottuna heiveröinen.

Japanin menestys näissä kisoissa tulee lepäämään muutaman pelaajan harteilla. Sanottakoon kuitenkin samaan hengenvetoon, että sen minkä Japani on aikaisemmissa kisoissa hävinnyt taidossa, niin sen se ottaa työn määrässä takaisin. Maan menestysmahdollisuuksiin näissä kisoissa on kuitenkin hyvin vaikea uskoa.

Japanin joukkue kisoissa:

Maalivahdit: Eiji Kawashima, Masaaki Higashiguchi ja Kosuke Nakamura.

Puolustajat: Yuto Nagatomo, Tomoaki Makino, Wataru Endo, Maya Yoshida, Hiroki Sakai, Gotoku Sakai, Gen Shoji ja Naomichi Ueda.

Keskikenttäpelaajat: Makoto Hasebe, Keisuke Honda, Takashi Inui, Shinji Kagawa, Hotaru Yamaguchi, Genki Haraguchi, Takashi Usami, Gaku Shibasaki ja Ryota Oshima.

Hyökkääjät: Shinji Okazaki, Yuya Osako ja Yoshinori Muto.

Siirry lyömään vetoa MM-kisoista Unibetille »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

20 + eighteen =

Tuorein veikkausvinkkimme

Veikkausliiga: FC Inter – FC Honka kello 14.30 su 21.10.2018

Kierroksen kenties mielenkiintoisin matsi pelataan Turussa, jossa FC Inter isännöi FC Honkaa. Espoolaiset lähtevät otteluun selvinä ennakkosuosikkeina ja syystä, sillä Interillä on ollut tuloksen kanssa todella vaikeaa FC Honkaa vastaan.

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset