Jalkapallon MM-kisat: Tämä maa voittaa mestaruuden

Jalkapallon MM-kisat pyörähtävät tänään käyntiin Luzhniki Areenalla Moskovassa. Tässä viimeisessä MM-kisojen katsauksessa Kertoimet.com ennakoi tulevaa finaaliparia. Unibet pitää turnauksen ennakkosuosikkina Brasiliaa ja Saksaa, mutta mikäli Kertoimet.comin ennakko menee maaliin, tullaan kisoissa näkemään muutama melkoinen yllätys.

Jalkapallon MM-kisat käynnistyvät tänään Venäjällä. Unibet pitää kertoimien puolesta Brasiliaa selvänä ennakkosuosikkina alkavissa kisoissa, sillä kerroin sambamaan mestaruudelle on 4,75. Kerroin sille, että maa etenee finaaliin, on 2,75. Tämä kerroin kannattaa poimia tässä vaiheessa pois kuleksimasta, sillä meidän näkemyksemme mukaan Brasilia nähdään finaalissa.

Toiseksi pienimmän kertoimen Unibetilta saa Saksa, jonka mestaruudelle peliyhtiö tarjoaa 6,00 palautuksen. Saksa onkin vahva kandidaatti finaaliin, sillä maan materiaali on yksi turnauksen parhaimpia. Kisoissa saatetaan kuitenkin nähdä melkoinen yllätys, jonka seurauksena Saksan kisat saattavat tulla päätökseen yllättävän aikaisin. Saksan top2 sijoitukselle Unibet antaa 3,10 kertoimen.

Brasilian ja Saksan kovimmiksi haastajiksi peliyhtiö on nostanut Espanjan (7,50) ja Ranskan (8,00). Kerrottakoon kuitenkin heti starttiin, että Espanja antoi eilen päävalmentajalleen potkut, joten maan menestysmahdollisuudet meidän silmissämme kokivat kovan kolauksen. Ranskan mahdollisuuksia me emme tyrmää, joskaan emme usko, että maa etenee finaaliin. Espanjan top2 sijoitukselle Unibet antaa 3,50 palautuksen. Ranskalla vastaava kerroin on 4,25.

Saksa ja Ranska selviä ennakkosuosikkeja

A-lohkosta jatkoon hyvin suurella todennäköisyydellä jatkoon menevät Uruguay ja Venäjä. Egyptin mahdollisuuksia ei kannata ampua täysin alas, mutta kotikisat antavat Venäjälle sen verran lisää virtaa, että maa pääsee alkulohkosta pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. A-lohkon tulee voittamaan Uruguay, joka meidän silmissämme on yksi kisojen mustista hevosista.

B-lohkosta jatkoon tulee hyvin suurella todennäköisyydellä pääsemään Espanja ja Portugali, sillä Marokolla ja Iranilla ei tule olemaan tässä lohkossa mitään palaa. Tämä on sinällänsä sääli, sillä Marokko voisi materiaalillaan kiusata muissa lohkossa vastustajiaan. Tässä lohkossa jatkopaikka vaatii nappisuorituksen.

C-lohkossa Kertoimet.com uskoo Ranskaan ja Peruun. Ranska on lohkon ennakkosuosikki ja ilman mitään isoja yllätyksiä tulee viemään lohkon nimiinsä. Toisesta sijasta tullaan käymään kova taistelu, mutta vaakakuppimme kääntyy Perulle, sillä maa pääsee lähtemään useimpiin otteluihin altavastaajan asemassa. Tämä sopii Perulle erittäin hyvin, sillä kukaan ei odota siltä yhtään mitään.

D-lohkossa jatkopaikan tulevat ottamaan hyvin suurella todennäköisyydellä Argentiina ja Kroatia. Argentiina tulee voittamaan lohkon ja Kroatia tulee sijoittumaan lohkossa toiseksi, mikäli maa ei sössi näitäkin kisoja, sillä materiaalinsa puolesta sillä on jopa mahdollisuudet olla yksi kisojen yllättäjistä. Mestaruudesta maa ei kuitenkaan tule pelaamaan ja tämä on lähes pommin varma asia.

E-lohkossa jatkopaikan tulevat saamaan Brasilia ja Sveitsi. Brasilia tulee voittamaan lohkon näytöstyyliin, mutta lohkon toisesta sijasta käydään kova taistelu Sveitsin ja Serbian välillä. Serbialla on kaikki edellytykset edetä alkulohkosta jatkoon, mutta me luotamme siihen, että ammattimaisempi Sveitsi vei maiden keskinäisen ottelun ja etenee sen myötä jatkoon.

F-lohkon ennakkosuosikki on hallitseva maailmanmestari Saksa. Saksa tuleekin hyvin todennäköisesti voittamaan lohkon, sillä ainoa, joka sille pystyy tässä lohkossa pistämään kampoihin, on Meksiko. ”Mehiko” tulee myös ottamaan lohkon toisen sijan ennen Ruotsia ja Etelä-Koreaa.

G-lohko on kaikkein kinkkisin arvioitavaksi, sillä tässä lohkossa tullaan taktikoimaan. Me uskomme, että Belgia tulee jäämään lohkossa toiseksi ja Englanti tulee ottamaan lohkovoiton, sillä lohkokakkosen tie sopii Belgialle turnausta kokonaisuutta silmällä pitäen paremmin, kuin lohkovoitto. Palataan tähän asiaan myöhemmin kuvien kera.

H-lohko on lohkoista kaikkein tasaisin, mutta me uskomme, että lohkon tulee voittamaan Kolumbia, jolla on mahdollisuudet olla yksi kisojen yllättäjistä. Lohkon toisesta sijasta tulevat käymään kovan taistelun Puola ja Senegal. Riippuen siitä kysyykö tätä asiaa eurooppalaiselta vai amerikkalaiselta asiantuntijalta, niin vastaus muuttuu, sillä Euroopassa yleisesti uskotaan, että toinen jatkoon menijä on Puola, kun taas Amerikassa vastaus on Senegal.

Pudotuspelit alkavat

Olemme nyt päässeet seuraavaan vaiheeseen, eli pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Ennakoimamme perusteella kesäkuun lopussa alkavissa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen otteluissa tosistaan mittaa ottavat Uruguay ja Portugali sekä Ranska että Kroatia. Kertoimet.com uskoo, että näistä pareista jatkoon menevät Uruguay ja Ranska.

Seuraavassa otteluparissa toisistaan mittaa ottavat Brasilia ja Meksiko sekä Puola että Englanti. Tästä jatkoparista jatkoon tulevat menemään ilman isoja yllätyksiä Brasilia ja Englanti.

Seuraavassa otteluparissa toisistaan mittaa ottavat Espanja ja Venäjä sekä Argentiina että Peru. Espanja ja Argentiina hoitavat hommat kotiin ja etenevät puolivälieriin.

Kahdessa viimeisessä otteluparissa toisistaan mittaa ottavat Saksa ja Sveitsi sekä Kolumbia että Belgia. Tästä otteluparista jatkoon tulevat menemään Saksa ja Belgia. Nyt me pääsemmekin uudestaan taktikointiin, sillä Belgialla on pienellä taktisella ”ulospuhalluksella” mahdollisuus pelata helpompi tie finaaliin.

Belgian lohkosijoitus nousee avainasemaan

Mikäli Belgia voittaa G-lohkon, kohtaa se tässä vaiheessa Brasilian (Katso kohta Englanti). Belgialla ole Brasiliaa vastaan mitään palaa, sillä se häviää sambamaalle kaikessa. Sen sijaan taktikoimalla itsensä lohkokakkoseksi, se saa vastaansa Saksan, joka sopii Belgian pelityylille huomattavasti paremmin kuin Brasilia. Ne jotka ovat huolissaan Englannista, niin heille kerrottakoon, että maan kisat tulevat tavalla tai toisella päättymään tässä vaiheessa, sillä Englannin materiaali ei riitä kaatamaan myöskään Saksaa.

Puolivälierien muissa otteluissa toisistaan mittaa tulevat ottamaan Uruguay ja Ranska sekä Espanja että Argentiina. Moni pitää Ranskaa yhtenä kisojen suurimmista ennakkosuosikeista, mutta me uskomme, että maa lähtee tässä vaiheessa laulukuoroon, sillä Uruguayn timanttinen puolustus ja nopeat vastaiskut tulevat olemaan patonkimaalle myrkkyä.

Toisesta parista jatkoon menee Espanja, sillä Argentiinan puolustus, maalivahti ja hyökkäysosasto eivät tule kestämään sitä mankelia, johon maa tässä pelissä joutuu. Tämä perustuu ihan kylmään faktaan, sillä Lionel Messi ja muut hyökkäyspään kumppanit eivät enää vaivaidu puolustustehtäviin, niin paljon kuin tämän pelin voittaminen vaatisi.

Välierät alkavat

Laskelmiemme mukaan välierissä toisistaan ottavat siis mittaa kisojen yllättäjä Uruguay ja Brasilia sekä Espanja että Belgia. Jatkoon näistä peleistä tulevat pääsemään Brasilia ja Belgia, sillä hyvästä yrityksestä huolimatta Uruguayn materiaali ei riitä kaatamaan Sambamaata, jonka monipuolisuus tulee viimeistään tässä vaiheessa kaikille esille näissä kisoissa.

Belgia puolestaan pieksee Espanjan, joka tulee kaatumaan tässä vaiheessa siihen, että maa antoi päävalmentajalleen potkut pari päivää ennen MM-kisojen alkua. Tämä oli ehkä typerin asia, mitä maan jalkapallojohto kykeni tekemään ennen MM-kisojen alkua, sillä uudella päävalmentajalla ei enää tässä vaiheessa ole mitään mahdollisuuksia muokata joukkuetta.

Finaalissa kohtaavat Brasilia ja Belgia

Näin ollen finaalissa toisistaan mittaa ottavat Brasilia ja Belgia. Kuten jo aikaisemmin tuli sanottuna, niin Belgian materiaali ei riitä kaatamaan Brasiliaa, sillä sambamaalla on joukkueessa järjetön määrä taitoa ja timanttinen puolustus. Lisäksi Brasilian hyökkäys on niin laaja, että sitä on todella vaikea pysäyttää. Mikäli finaalissa Belgian vastaan asettuisi kuitenkin syystä tai toisesta joku muu maa, niin maa veisi tämän ottelun, sillä Brasilia on ainoa maa, jota Belgia ei kaada tässä turnauksessa missään vaiheessa.

Pronssipelissä toisistaan mittaa puolestaan tulevat ottamaan Espanja ja Uruguay. Tikitaka jalkapallo joutuu poistumaan myös tästä näytöksestä pettyneenä, sillä kisojen himmeimmät mitalit matkaavat Etelä-Amerikkaan.

Muuttuja

Kerrotaan vielä lopuksi, että tässä meidän kaavassa on muuttuja olemassa. Tuo yllä oleva taulukko on rakennettu sen pohjalta, että Belgia sijoittuu lohkossaan toiseksi ja että Uruguay kaataa Ranskan puolivälierissä. Tässä alemmassa kaavassa Belgia on voittanut lohkonsa, joten se kohtaa puolivälierissä Brasilian.

Mikäli Belgia voittaa alkulohkon, nähdään finaalissa Brasilia ja Saksa, sillä Belgian materiaali ei riitä kaatamaan Brasliaa. Finaali menee edelleen Brasilialle, mutta pronssia kisoista tulee ottamaan Ranska. Saksan mestaruuteen me emme usko, koska maan maalivahtitilanne ja hyökkäys nostaa meidän silmissämme niin monta kysymysmerkkiä.

Ne jotka taas haluavat tietää miksi me emme usko Ranskaan, niin tämä johtuu siitä, että maan maalinteko tulee tiukassa paikassa lepäämään liian paljon Antoine Griezmannin harteilla. Tämä laskee Ranskan mestaruusmahdollisuuksia meidän silmissämme.

Siirry lyömään vetoa MM-kisoista Unibetille »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 + four =

Tuorein veikkausvinkkimme

Veikkausliiga: FC Inter – FC Honka kello 14.30 su 21.10.2018

Kierroksen kenties mielenkiintoisin matsi pelataan Turussa, jossa FC Inter isännöi FC Honkaa. Espoolaiset lähtevät otteluun selvinä ennakkosuosikkeina ja syystä, sillä Interillä on ollut tuloksen kanssa todella vaikeaa FC Honkaa vastaan.

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset