Jalkapallon MM-kisat: Saksa ennakkosuosikki F-lohkossa

Jalkapallon maailmanmestaruuskisat alkavat tulevana torstaina Luzhniki Arenaalla Moskovassa. Ennen tätä on kuitenkin hyvä tutustua eri lohkoihin ja eri maiden mahdollisuuksiin. Tässä ennakossa Kertoimet.com keskittyy F-lohkoon, jossa toisistaan mittaa ottavat Ruotsi, Saksa, Meksiko ja Etelä-Korea. Lohkon ennakkosuosikki on Saksa.

F-lohko on alkulohkona yksi MM-kisojen mielenkiintoisimmista, sillä lohkossa pelaavat Ruotsi, Saksa, Meksiko ja Etelä-Korea. Lohkon suurin suosikki on luonnollisesti hallitseva mestari Saksa, jonka lohkovoitolle Unibet antaa 1,30 kertoimen. Maan jatkopaikkaa peliyhtiö pitää varmana, sillä Germaanien jatkopaikalle peliyhtiö antaa ainoastaan 1,05 palautuksen.

Sen sijaan F-Lohkon toisesta sijasta tullaan käymään kova kamppailu Meksikon, Ruotsin ja Etelä-Korean välillä tai pitäiskö sanoa Korean Tasavalta, sillä maa esiintyy näissä kisoissa Korea Republic nimellä. Meksiko on näistä kolmesta maasta suurin ennakkosuosikki jatkoonpääsijäksi 1,95 kertoimella, mutta Ruotsin (2,25) tai Etelä-Korean (4,00) mahdollisuuksia ei kannata ampua täysin alas. Tämä tosin vaatii etenkin Ruotsilta melkoista venymistä ja nappisuorituksen.

F-lohkon koosteen pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme World Cupiin:

Saksa

Saksa on rankattuna FIFAn rankingissa maailman kovimmaksi maaksi. Germaanit ovat voittaneet historiassaan maailmanmestaruuden neljä kertaa. Nämä ovat tulleet vuosien 1954, 1974, 1990 ja 2014 kisoissa. Saksan kulta-aikaa jalkapallossa on vaikeampi määritellä, sillä maa on ollut potkupallossa aina hyvä. Tästä kertoo myös se, että maa on edennyt 16. edellisissä kisoissa 15 kertaa vähintään puolivälieriin.

Torstaina alkaviin kisoihin Saksa saa jälleen kerran kivenkovan joukkueen, jolla on kaikki edellytykset tapella mestaruudesta, sillä Joakim Löwin miehistössä ei löydy heikkoa kohtaa. Jos joukkueesta pitää väkisin etsiä jotain negatiivista, niin sellaisen voisi kohdistaa hyökkäykseen, sillä vielä kisojen alla useimmille on epäselvää, kuka maan ykköshyökkääjä tulee olemaan.

Saksalaisesta jalkapallosta jos puhutaan yleisesti, niin germaaneille on pakko nostaa hattua. Moni Bundesliigaseura voi taloudellisesti hyvin. Useimmille lukijoille saattaa tulla yllätyksenä, mutta sarjana Bundesliiga on maailman toiseksi suosituin Valioliigan jälkeen, sillä Saksan pääsarjan pelioikeuksia myydään Aasia myöden. Saksalle pitää antaa myös kehuja pelaajatuotannosta, sillä maa tuottaa huippulaadukkaita pelaajia jokaiselle osa-alueelle, vaikka Bundesliigan ykkösmaalipyssyt ovat viime vuosina alkaneet tulemaan pääsääntöisesti maan rajojen ulkopuolelta. Ne jotka ovat huolissaan joukkueen keski-iästä, niin heille vinkattakoon katsomaan, miten nuoret saksalaiset pärjäävät futiksessa. Sieltä löytyy vastauksia niille, jotka haluavat ampua tykillä hyttystä.

Saksan joukkue kisoissa:

Maalivahdit: Manuel Neuer, Marc-Andre ter Stegen ja Kevin Trapp.

Puolustajat: Jerome Boateng, Matthias Ginter, Jonas Hector, Mats Hummels, Joshua Kimmich, Marvin Plattenhardt, Antonio Rudiger ja Niklas Sule.

Keskikenttäpelaajat: Julian Brandt, Julian Draxler, Leon Goretska, Ilkay Gundogan, Sami Khedira, Toni Kroos, Mesut Ozil ja Sebastian Rudy.

Hyökkääjät: Mario Gomez, Thomas Muller, Marco Reus ja Timo Werner.

Meksiko

Meksiko on rankattuna FIFAn rankingissa sijalle 15. Maan parhaat tulokset MM-kisoissa on nähty vuosien 1970 ja 1986 kisoissa, jolloin se eteni aina puolivälieriin asti. Mehiko on siinä mielessä mielenkiintoinen maa, että maan nuoret ovat menestyneet kansainvälisissä kisoissa ja voittaneet muun muassa olympialaiset, mutta aikuisten tasolla menestys ei ole konkretisoitunut aivan odotetulla tavalla.

Vaikka Meksiko ei ole menestynyt aikuisten arvokisoissa odotetulla tavalla, on maan jalkapallo mennyt eteenpäin 2000-luvulla valtavasti. Tästä myös kertoo se, että Meksiko on voittanut viimeisen yhdeksän vuoden aikana CONCACAFin mestaruuden kolmesti ja ollut joka kerta kolmen parhaan joukossa. MM-kisoissa se on päässyt viimeisen 24 vuoden aikana joka kerta alkulohkosta jatkoon.

Jos Meksikosta halutaan hakea jotain negatiivista, niin sellaiset löytyvät väistämättä maan poliittisesta ja epävakaasta tilanteesta. Maan ”epävakaa” tilanne ei ole kuitenkaan vaikuttanut pelaajatuotantoon, sillä parhaat meksilolaiset pelaajat tuodaan edelleen Eurooppaan jalostettaviksi. Tästä huolimatta väkisin nousee esille kysymys, kuinka kovia pelaaja maa tuottaisi, mikäli maan sisäiset ongelmat olisi saatu jo ratkaistua?

Alkaviin kisoihin Meksiko lähettää miehistön, jossa on kokemusta, nopeutta ja taitoa. Joukkueen runko tulee hyvin todennäköisesti muodostumaan Euroopan isoissa seuroissa leipäänsä tekevistä pelaajista, mutta yllätyksiäkin saatetaan nähdä. Kokonaisuutena Meksikon miehistö näyttää hyvältä, sillä me emme keksi mitään syytä sille, miksei Mehico pääsisi alkulohkosta jatkopeleihin.

Meksikon joukkue kisoissa:

Maalivahdit: Guillermo Ochoa, Alfredo Talavera ja Jesus Corona.

Puolustajat: Carlos Salcedo, Diego Reyes, Hector Moreno, Hugo Ayala, Edson Alvarez, Jesus Gallardo ja Miguel Layun.

Keskikenttäpelaajat: Rafael Marquez, Hector Herrera, Jonathan Dos Santos, Giovani Dos Santos, Andres Guardado ja Marco Fabian.

Hyökkääjät: Javier Hernandez, Raul Jimenez, Oribe Peralta, Jesus Manuel Corona, Carlos Vela, Javier Aquino ja Hirving Lozano.

Ruotsi

Ruotsi löytyy FIFAn rankingista sijalta 24. Parhaiten maa on menestynyt World Cupissa vuonna 1958, jolloin se sijoittui toiseksi. Maan kulta-aika jalkapallossa on kuitenkin nähty 90-luvulla, jolloin ruotsalaisseurat menestyivät eurokentillä ja pelaajia vietiin maailmalle tiuhaan tahtiin. 2000-luvun alkupuolella Ruotsilla oli pieni notkahdus, mutta tällä hetkellä maa elää uutta tulemistaan. Isoin kiitos tästä kuuluu maan poliittiselle eliitille, jotka ovat pitäneet ovet avoimena.

Tuleviin kisoihin Ruotsi lähettää melko ”kokemattoman”, mutta samalla menestysnälkäisen joukkueen. Kisoihin lähtevä joukkue on pääsääntöisesti rakennettu Keski-Euroopassa pelaavista pelaajista. Joukkueen kokonaisuutta katsoessa kaksi kysymystä nousee kuitenkin esille. Näistä ensimmäinen kohdistuu maalivahtiosastoon ja toinen hyökkäykseen.

Ruotsin maalivahtiosasto on paperilla katsottuna heikko. Myöskään maan hyökkäys ei saa puhtaita papereita, sillä Ruotsilla oli jo ennen kisoja ja tulee olemaan myös kisoissa hyvin suurella todennäköisyydellä ongelmia maalinteon kanssa. Sen sijaan puolustuksen ja keskikentän osalta se pystyy haastamaan useimmat muut maat.

Vaikka länsinaapurissa elätellään toiveita menestyksestä, niin Kertoimet.com ei tähän usko, sillä Ruotsi on perusvarma duunarijoukkue, joka pelaa futista puolustuksen kautta. Meidän silmissämme maan menestysmahdollisuuksia heikentää myös se, ettei Ruotsilla ole enää Henrik Larssonin tai Zlatan Ibrahimovicin tasoisia hyökkääjiä tekemässä maaleja tyhjästä.

Ruotsin joukkue kisoissa:

Maalivahdit: Robin Olsen, Karl-Johan Johnsson ja Kristoffer Nordfeldt.

Puolustajat: Mikael Lustig, Victor Lindelof, Andreas Granqvist, Martin Olsson, Ludwig Augustinsson, Filip Helander, Emil Krafth ja Pontus Jansson.

Keskikenttäpelaajat: Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Gustav Svensson, Oscar Hiljemark, Viktor Claesson, Marcus Rohden ja Jimmy Durmaz.

Hyökkääjät: Marcus Berg, John Guidetti, Ola Toivonen ja Isaac Kiese Thelin.

Korean Tasavalta

Etelä-Korea komeilee FIFAn rankingissa sijalla 57. Maan parhaat kisat tuloksien valossa on nähty vuonna 2002, jolloin se sijoittui kotikisoissaan kaikkien yllätykseksi neljänneksi. Korealaisen jalkapallon kulta-aika alkoi 2000-luvulla ja jatkuu edelleen. Maa ei edelleenkään tuota maailman taitavimpia pelaajia, mutta pelaajatuotanto on koko ajan paranemaan päin, sillä korealaiset pelaajat ovat olleet jo vuosia Euroopassa tuttu näky isoissa sarjoissa.

Alkaviin kisoihin Korean tasavalta lähettää joukkueen, joka on pääasiassa koottu Aasiassa pelaavista pelaajista. Joukkueen rakenne on nuorehko, sillä kovinkaan moni näistä ”Hyundain tehdastyöläisistä” ei ole yli 30-vuotias. Kisat tulevat olemaan myös Korean pelaajille tärkeä näytönpaikka tulevaa ajatellen.

Korean joukkue ei välttämättä ole kaikkein taidokkain, mutta pisteitä maalta ketään ei tule saamaan ilmaiseksi, sillä Korean pelaajat ovat tulleet tunnetuksi etenkin loputtomasta juoksuvoimastaan. Tämä enteilee etenkin puolustusvoittoiselle Ruotsille vaikeuksia, sillä nämä Hyundain moottorilla varustetut pelaajat eivät ota taka-askelia yhdessäkään pelissä.

Etelä-Korean joukkue kisoissa:

Maalivahdit: Kim Seung-gyu, Kim Jin-hyeon ja Cho Hyun-woo.

Puolustajat: Kim young-gwon, Jang Hyun-soo, Jung Seung-hyun, Yun Yong-sun, Oh Ban-suk, Kim Min-woo, Park Joo-ho, Hong Chul, Go Yo-han ja Lee Yong.

Keskikenttäpelaajat: Ki Sung-yueng, Jung Woo-young, Ju Se-jong, Koo Ja-cheol, Lee Jae-sung, Lee Seung-woo ja Moon Seon-min.

Hyökkääjät: Kim Shin-wook, Son Heung-min ja Hwang Hee-chan.

Siirry lyömään vetoa MM-kisoista Unibetille »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

20 + 18 =

Tuorein veikkausvinkkimme

Veikkausliiga: FC Inter – FC Honka kello 14.30 su 21.10.2018

Kierroksen kenties mielenkiintoisin matsi pelataan Turussa, jossa FC Inter isännöi FC Honkaa. Espoolaiset lähtevät otteluun selvinä ennakkosuosikkeina ja syystä, sillä Interillä on ollut tuloksen kanssa todella vaikeaa FC Honkaa vastaan.

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset