Jalkapallon MM-kisat: Ranska ennakkosuosikki C-lohkossa

Jalkapallon maailmanmestaruuskisat alkavat tulevana torstaina Luzhniki Arenaalla Moskovassa. Ennen tätä on kuitenkin hyvä tutustua eri lohkoihin ja eri maiden mahdollisuuksiin. Tässä ennakossa Kertoimet.com keskittyy C-lohkoon, jossa toisistaan mittaa ottavat Ranska, Tanska, Peru ja Australia. Ranska on lohkon ennakkosuosikki, mutta toisesta sijasta tullaan käymään todella kova tappelu.

C-lohkossa pelaavat Ranska, Tanska, Peru ja Australia. Lohko on skandinaavialaisittain yksi mielenkiintoisimmista, koska se on ennakolta katsottuna yksi tasaisimmista ja siksi, että siinä pelaavat Tanska ja Ranska. Ranska on lohkon ennakkosuosikki, mikä näkyy myös Unibetin kertoimissa. Peliyhtiö tarjoaa patonkimaan lohkovoitolle 1,33 ja jatkoonpääsylle 1,03 kertoimen.

Lohkokakkosen kohtalosta tullaankin sitten käymään tiukka taistelu, sillä Kertoimet.comin mielestä sekä Tanskalla, Perulla että Australialla on edellytykset edetä lohkosta jatkopeleihin. Mikäli Unibetin asiantuntijoita on uskominen, niin järjestys tulee olemaan Ranska, Tanska (1,57), Peru (2,90) ja Australia (4,75).

C-lohkon koosteen pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme World Cupiin:

Ranska

Ranska komeilee FIFAn rankingissa sijalla seitsemän. Maa on voittanut maailmanmestaruuden historiassaan kerran. Tämä nähtiin Ranskan MM-kisoissa vuonna 1998. Noiden kisojen jälkeen Patonkimaan menestys on kuitenkin antanut odottaa itseään. Se on lähtenyt moniin arvokisoihin yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista, mutta joutunut pettymään kerta toisensa jälkeen.

Syyt sille, ettei Ranska ole menestynyt viimevuosina arvokisoissa odotetulla tavalla eivät johdu huonosta pelaajatuotannosta tai materiaalista, vaan siitä, että näitä joukkueita on vaivannut erilaiset sisäiset ristiriidat, hierarkiaongelmat ja erimielisyydet. Näistä Ranskan maajoukkueen ongelmista on tehty lukuisia dokumentteja ja niitä on puitu lähes säännöllisesti lehtien otsikoissa.

Alkaviin kisoihin Ranska kuitenkin lähtee yhtenä suurimpana ennakkosuosikkina. Didier Deschampsilla on jalkeilla miehistö, joka kestää vertailun minkä tahansa suurmaan tai ennakkosuosikin kanssa. Valmentaja koonnut joukkueen joka on kokenut ja meritoitunut. Tekisi mieli sanoa, että etenkin puolustussuuntaan Ranska vaikuttaa todella vahvalta, mutta eipä myöskään maan hyökkäyksessä ole mitään valittamista.

Ranskan joukkue kisoissa:

Maalivahdit: Hugo Lloris, Steve Mandanda ja Alphonse Areola.

Puolustajat: Lucas Hernandez, Presnel Kimpembe, Benjamin Mendy, Benjamin Pavard, Adil Rami, Djibril Sidibe, Samuel Umtiti ja Raphael Varane.

Keskikenttä: N’Golo Kante (Chelsea), Blaise Matuidi (Juventus), Steven N’Zonzi (Sevilla), Paul Pogba (Manchester United), Corentin Tolisso (Bayern Munich)

Hyökkäys: Ousmane Dembele, Nabil Fekir, Olivier Giroud, Antoine Griezmann, Thomas Lemar, Kylian Mbappe ja Florian Thauvin.

Tanska

Tanska löytyy FIFAn rankingissa sijalta 12. Maan parhaat kisat World Cupissa nähtiin tilastojen valossa vuonna 1998, jolloin se eteni Ranskan MM-kisoissa aina puolivälieriin asti. Tanska on sikäli erikoinen skandinavialainen jalkapallomaa, sillä se on pystynyt tuottamaan lukuisia huippupelaajia Euroopan isoihin sarjoihin. Tämän lisäksi se on voittanut historiassa Euroopan mestaruuden ja Confederations Cupin kerran. Nämä tulivat vuonna 1992 ja 1995.

Aivan kuten monia muitakin maita, niin Tanskaa on vaivannut tietynlainen poukkoilu menestyksen suhteen. Ihan suoraan sanottuna, me olemme hyvin yllättyneitä miten hyvin maa on menestynyt World Cupeissa, aina kun se on sinne päässyt, sillä viimeisen 32 vuoden aikana Tanska on jäänyt ainoastaan kerran kymmenen parhaan ulkopuolelle näissä arvokisoissa.

Toinen asia josta Tanskalle pitää nostaa hattua, on tietynlainen pelaajapolku, jota maassa harrastetaan, sillä moni maan pelaajista on noussut huipulle ”pienemmän” seuran kautta. Suomessa lupaavia junioreita myydään raakileena isoihin eurooppalaisiin sarjoihin, jossa heillä on vaikeuksia lyödä itseä läpi. Tanskassa tilanne on toinen, sillä pelaajat menevät Hollannin tai jonkun pienemmän ”alasarjan” kautta kehittymään ja oppimaan peliä lisää, eivät tekemään kansainvälistä läpimurtoa Bundesliigassa.

Tästä päästääkin sulavasti torstaina alkaviin kisoihin, johon Tanska lähtee suhteellisen kovalla nipulla. Maa ei pullistele supertähdillä, mutta laadukkaita pelaajia sillä on jokaiselle pelipaikalle. Tanskan miehistöä katsoessa yksi asia nousee kuitenkin väkisinkin esille ja tämä on maalinteko. Juurikin tietynlainen viimeistelytaidon puute tai puuttumattomuus saattaa olla maan kompastuskivi näissä kisoissa, sillä muilta osa-alueilta katsottuna Tanskalla on ihan kilpailukykyinen nippu jalkeilla.

Tanskan joukkue kisoissa:

Maalivahdit: Kasper Schmeichel, Frederik Ronnow ja Jonas Lossl.

Puolustajat: Simon Kjaer, Mathias Jorgensen, Andreas Christensen, Henrik Dalsgaard, Jannik Vestergaard, Jens Stryger Larsen ja Jonas Knudsen.

Keskikenttä: Christian Eriksen, Lasse Schone, Michael Krohn-Dehli, Thomas Delaney, William Kvist ja Lukas Lerager.

Hyökkääjät: Andreas Cornelius, Kasper Dolberg, Martin Braithwaite, Nicolai Jorgensen, Pione Sisto, Viktor Fischer ja Yussuf Poulsen.

Peru

Peru on sijoitettuna FIFAn rakingissa sijalle 11. Maan parhaat sijoitukset World Cupissa on nähty vuosina 1970 ja 1978, jolloin se eteni aina puolivälieriin asti. Sittemmin maan taso jalkapallossa on pudonnut, mistä kertoo myös se, että edellisen kerran Peru nähtiin näissä arvokisoissa vuonna 1982. Tuolloin se sijoittui World Cupissa sijalle 20.

Perun menestysmahdollisuuksia ei kuitenkaan kannata dumata täysin, sillä se pelasi suhteellisen hyvät karsinnat ja kyykytti eurooppalaisia maita harjoituspeleissä tylyin lukemin. Perun menestysmahdollisuuksia näissä kisoissa nostaa meidän silmissämme myös se, että maan kokoonpano on suurelta osin täysin tuntematon eurooppalaisille.

Tämä tuntemattomuus ja tietynlainen altavastaajan asema sopivatkin Perulle kuin nenä päähän, sillä useammalla maan pelaajalla on nyt mahdollisuus tehdä näissä kisoissa kansainvälinen läpimurto. Perun kohdalla suurimmat kysymysmerkit nouset esille materiaalissa ja mentaalisissa asioissa, sillä mikäli maan pelaajat kuvittelevat yksinään kaatavansa vastustajat, tulee kisoista Perulle tylyt. Mikäli Perun nippu on taas hitsautunut yhteen ja pelaa joukkueena, saattaa se päästä alkulohkosta jatkoon.

Perun joukkue kisoissa:

Maalivahdit: Pedro Gallese, Carlos Caceda ja Jose Carvallo.

Puolustajat: Aldo Corzo, Luis Advincula, Christian Ramos, Miguel Araujo, Alberto Rodriguez, Anderson Santamaria, Miguel Trauco ja Nilson Loyola.

Keskikenttä: Renato Tapia, Pedro Aquino, Yoshimar Yotun, Paolo Hurtado, Christian Cueva, Edison Flores, Andy Polo ja Wilder Cartagena.

Hyökkäys: Andre Carrillo, Raul Ruidiaz, Jefferson Farfan ja Paolo Guerrero.

Australia

Australia komeilee FIFAn rankingissa sijalla 36. Maan parhaat kisat tuloksien valossa nähtiin Saksan kisoissa vuonna 2006. Tuolloin se eteni pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, ennen kuin taipui Italialle 1-0 lukemin. Australialaista jalkapalloa katsoessa huomaa, että maa elää juuri tällä hetkellä ns. kulta-aikaansa, vaikka menestystä isoissa arvokisoissa ei ole tullut, sillä se on päässyt MM-kisoihin neljänä edellisenä kertana.

Australian kisoihin lähtevä joukkue on suhteellisen kokenut ja voisiko sanoa iäkäs, sillä montaakaan lupaavaa nuorta pelaajaa joukkueessa ei ole. Ihan nopealla silmälaskulla voisimme väittää, että Australian keski-ikä on tämän lohkon vanhin. Tästä huolimatta Kengurumaata ei kannata lähteä aliarvioimaan, sillä kuten Kertoimet.com on jo toistuvasti sanonut, moni maan pelaaja pelaa Euroopassa tunnetutussa joukkueessa isossa roolissa.

Maan materiaalia katsoessa esille nousee kuitenkin kaksi kysymystä, jotka liittyvät puolustukseen ja hyökkäykseen, sillä maan pakisto on melkoisen kokematon kovista ”Europeleistä” ja hyökkäys suhteellisen nimetön. Australian onneksi sen keskikenttä on tämän lohkon kenties toiseksi kovin ja mikäli nämä meritoituneemmat sotaratsut löytävät hyvän balanssin puolustuksen ja hyökkäyksen välillä, saattaa kengurumaa mennä tästä lohkosta jopa jatkoon.

Australian joukkue kisoissa:

Maalivahdit: Brad Jones, Matt Ryan ja Danny Vukovic.

Puolustajat: Aziz Behich, Milos Degenek, Matthew Jurman, James Meredith, Josh Risdon ja Trent Sainsbury.

Keskikenttäpelaajat: Jackson Irvine, Mile Jedinak, Robbie Kruse, Massimo Luongo, Mark Milligan, Aaron Mooy, Tom Rogic ja Tim Cahill.

Hyökkäys: Daniel Arzani, Tomi Juric, Mathew Leckie, Andrew Nabbout, Dimitri Petratos ja Jamie Maclaren.

Siirry lyömään vetoa MM-kisoista Unibetille »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 × 4 =

Tuorein veikkausvinkkimme

Veikkausliiga: FC Inter – FC Honka kello 14.30 su 21.10.2018

Kierroksen kenties mielenkiintoisin matsi pelataan Turussa, jossa FC Inter isännöi FC Honkaa. Espoolaiset lähtevät otteluun selvinä ennakkosuosikkeina ja syystä, sillä Interillä on ollut tuloksen kanssa todella vaikeaa FC Honkaa vastaan.

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset