Jalkapallon MM-kisat: Brasilia ennakkosuosikki E-lohkossa

Jalkapallon maailmanmestaruuskisat alkavat tulevana torstaina Luzhniki Arenaalla Moskovassa. Ennen tätä on kuitenkin hyvä tutustua eri lohkoihin ja eri maiden mahdollisuuksiin. Tässä ennakossa Kertoimet.com keskittyy E-lohkoon, jossa pelaavat Brasilia, Sveitsi, Serbia ja Costa Rica. Lohkon ennakkosuosikki on luonnollisesti Brasilia.

E-lohko kuuluu niihin lohkoihin, joissa yllätyksiä saatetaan nähdä. Lohkon suurin ennakkosuosikki on monikertainen World Cupin voittaja Brasilia. Samba maa pelasi hyvät MM-karsinnat ja voitti Etelä-Amerikan lohkon näytöstyyliin. Unibet tarjoaa Brasilian lohkovoitolle 1,26 ja jatkopaikalle 1,03 kertoimen.

Lohkon toisesta sijasta kovan kisan tulevat käymään Sveitsi ja Serbia. Lohkokakkosen kohtalo tulee hyvin todennäköisesti ratkeamaan maalierolla tai maiden keskinäisen kohtaamisen perusteella. Unibet tarjoaa Serbian lohkovoitolle 8,50 ja jatkopaikalle 2,05 kertoimen. Sveitsillä vastaavat kertoimet ovat täysin samat.

E-lohkon koosteen pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme World Cupiin:

Brasilia

Brasilia on rankattuna FIFAn rankingissa toiselle sijalle. Se on voittanut World Cupin historiassaan ainoana maana viisi kertaa. Nämä mestaruudet ovat tulleet vuosina 1958, 1962, 1970, 1994 ja 2002. Se mikä osalle lukijoista saattaa tulla yllätyksenä, on se, että Brasilia on ainoa maa, joka on selvinnyt MM-kisoihin joka vuosi.

Brasilian kulta-aikaa jalkapallossa on hieman vaikeampi määritellä. Joidenkin mielestä se on tapahtunut vuosien 1958-1978 välillä. Toisten mielestä Brasilian kulta-aika jalkapallossa on juuri nyt, sillä jalkapalloilijat ovat nousseet tärkeäksi osaksi maan vientiä. Tätä pelaajakatoa on puitu myös maan hallituksessa, sillä maasta lähtee vuosittain noin 500 pelaajaa maailmalle isomman rahan toivossa.

Torstaina alkaviin MM-kisoihin Brasilian päävalmentaja Tite on valinnut järjettömän kovan ryhmän, joka koostuu lähes yksinomaan isoissa eurooppalaisissa seuroissa pelaavista huippupelaajista. Brasilian materiaalia katsoa ei voi kuin kadehtia, sillä maalla ei ole ryhmityksessään heikkoa osa-aluetta.

Jos Brasilian materiaalista pitäisi hakea jotain miinuksia, niin sellaisen voisi nimenomaan löytää siitä, että sambamaalla on ylitarjontaa jokaiselle pelipaikalle. Tämä saattaa nousta maata vastaan turnauksen edetessä, sillä kivenkovassa ryhmässä kaikki huippupelaajat eivät tule saamaan peliaikaa. Näin tuskin tulee käymään, sillä paperilla Brasilialla on yksi kisojen kovimmista materiaaleista ja kaikki muu paitsi mitali ovat isoja pettymyksiä.

Brasilian joukkue kisoissa:

Maalivahdit: Alisson, Ederson ja Cassio.

Puolustajat: Danilo, Fagner, Marcelo, Filipe Luis, Thiago Silva, Marquinhos, Miranda ja Pedro.

Keskikenttä: Casemiro, Fernandinho, Paulinho, Fred, Renato Augusto, Philippe Coutinho, Willian ja Douglas Costa.

Hyökkääjät: Neymar Jr, Taison, Gabriel Jesus ja Roberto Firmino.

Sveitsi

Sveitsi komeilee FIFAn rankingissa hieman yllättäen kuudennella sijalla. Maan parhaat kisat tulosten valossa on nähty vuosien 1934, 1938 ja 1954 MM-kisoissa, silloin alppimaa eteni aina puolivälieriin asti. Vuoden 1966 kisojen jälkeen sveitsiläinen futis meni pitkään alamäkeä, eikä maan pelaajia oikein nähty Euroopan huippuseuroissa. Tällä vuosituhannella asiaan on kuitenkin tullut muutos, sillä sveitsiläiset pelaajat alkavat olla pikemminkin sääntö kovissa sarjoissa, kuin poikkeus. Sveitsiläisen jalkapallon kehityksestä kertoo myös se, että maa on päässyt kolmissa viimeisissä kisoissa kaksi kertaa alkulohkosta jatkoon.

Sveitsin joukkue tuleviin kisoihin on rakennettu hyvin pitkälti Keski-Euroopassa isoissa sarjoissa pelaavista pelaajista. Joukkueen rakenne on nuorehko, sillä alppimaan MM-kisoihin matkaavasta ryhmästä ainoastaan muutama pelaaja on yli 30-vuotias. Myös tämän tilaston valossa Sveitsin jalkapallo elää lupaavaa aikaa.

Täysin puhtaita papereita Sveitsi ei kuitenkaan saa, sillä vaikka maalla on laadukas nippu jalkeilla, niin alppimaan suurimmaksi kysymysmerkiksi nousee hyökkäys, joka on voisiko sanoa pliisu muuhun materiaaliin nähden. Sen minkä Sveitsi kuitenkin häviää viimeistelytaidossa muille maille, se korvaa vastaavan määrän armottomalla työnteolla, sillä Sveitsi tulee olemaan hyvin todennäköisesti Islannin kanssa kisojen periksiantamattomin joukkue.

Sveitsin joukkue kisoissa:

Maalivahdit: Roman Buerki, Yvon Mvogo ja Yann Sommer.

Puolustajat: Manuel Akanji, Johan Djourou, Nico Elvedi, Michael Lang, Stephan Lichtsteiner, Jacques-Francois Moubandje, Ricardo Rodriguez ja Fabian Schaer.

Keskikenttä: Valon Behrami, Blerim Dzemaili, Gelson Fernandes, Remo Freuler, Xherdan Shaqiri, Granit Xhaka, Steven Zuber ja Denis Zakaria.

Hyökkääjät: Josip Drmic, Breel Embolo, Mario Gavranovic ja Haris Seferovic.

Serbia

Serbia on rankattu FIFAn rankingissa sijalle 34. Maan parhaat kisat tuloksien valossa on nähty vuosina 1930 ja 1962, jolloin se sijoittui MM-kisoissa neljänneksi. Serbian kulta-ajat jalkapalloilussa ovat sijoittuneet vuosien 1950-1962 välille. Tuolloin se pelasi vielä Jugoslavian nimellä. Jugoslavian hajoamisen jälkeen maan menestys on ollut vaatimatonta, vaikka se on päässyt viimeisen 12 vuoden aikana kaksi kertaa MM-kisoihin.

Se miksi Serbia ei ole menestynyt jalkapallossa odotetulla tavalla johtuu monista erilaisista syistä. Näitä syitä voidaan hakea niin pelaajista, kannattajista, seuroista kuin myös poliitikoista. Näiden kaikkien tekemiset ovat kuitenkin johtaneet siihen, että maan palloilutaso on tullut alaspäin. Serbia tuottaa edelleen laadukkaita pelaajia, mutta aivan terävimpään kärkeen sillä ei ole enää asiaa.

Tuleviin MM-kisoihin Serbian päävalmentaja Mladen Krstajic on valinnut mielenkiintoisen sekoituksen kokemusta ja nuoruutta. Serbialla on lähes jokaiselle pelipaikalle meritoitunut pelaaja. Tämän vuoksi maata ei missään nimessä kannata lähteä aliarvioimaan, sillä nämä kisat tulevat toimimaan monelle maan pelaajalle porttina Euroopan suursarjoihin.

Serbia pystyy materiaalillaan haastamaan tämän lohkon muut maat, vaikkei Krstajicin miehistö ole yhtä laadukas tai tunnettu kuin Brasilian tai Sveitsin. Serbian suurimmat kysymysmerkit löytyvät maalivahtiosastolta, hyökkäyksestä ja pelaajien henkisen paineen kestämisestä. Mikäli serbialaisten pelaajien nuppi kestää, eikä ylilyöntejä nähdä, on maalla mahdollisuudet edetä joukkueena alkulohkosta jatkoon.

Serbian joukkue kisoissa:

Maalivahdit: Vladimir Stojkovic, Predrag Rajkovic ja Marko Dmitrovic.
Puolustajat: Aleksandar Kolarov, Branislav Ivanovic, Dusko Tosic, Antonio Rukavina, Milos Veljkovic, Milan Rodic, Uros Spajic ja Nikola Milenkovic.

Keskikenttäpelaajat: Nemanja Matic, Luka Milivojevic, Sergej Milinkovic-Savic, Marko Grujic, Adem Ljajic, Dusan Tadic, Filip Kostic, Andrija Zivkovic ja Nemanja Radonjic.

Hyökkääjät: Aleksandar Mitrovic, Aleksandar Prijovic ja Luka Jovic.

Costa Rica

Costa Rica on sijoitettuna FIFAn rankingissa sijalle 23. Maan paras MM-suoritus nähtiin vuoden 2014 kisoissa, jolloin se eteni kaikkien yllätykseksi aina puolivälieriin asti. Maan menestys World Cupissa on ollut viimeisen 30 vuoden aikana vaihtelevaa. Tästä huolimatta voidaan sanoa, että costarikalainen on mennyt tämän vuosituhannen aikana eteenpäin, sillä maa on jäänyt 2000-luvulla ainoastaan kerran MM-kisojen ulkopuolelle.

Tuleviin kisoihin Costa Rican päävalmentaja Oscar Ramirez on valinnut joukkueen, jonka pelaajat tulevat pääsääntöisesti uudelta mantereelta. Joukkueen runko tulee hyvin todennäköisesti rakentumaan Euroopassa pelaavista pelaajista, mutta myös uusia nimiä tullaan näkemään.

Costa Rica oli edellisten kisojen yllättäjä ja moni olettaa maan pystyvän toistamaan ihmeensä. Kertoimet.com ei tähän näkemykseen yhdy, sillä meidän mielestämme Costa Rican joukkue on yksi kisojen huonoimpia. Maan menestysmahdollisuuksia meidän silmissämme ei myöskään nosta se, että kahdeksasta viimeisestä pelistä maa on voittanut ainoastaan kaksi ottelua. Esimerkiksi Englantia ja Belgiaa vastaan sillä oli suuria ongelmia saada edes kunnollisia hyökkäyksiä aikaan.

Costa Rican joukkue kisoissa:

Maalivahdit: Keylor Navas, Patrick Pemberton ja Leonel Moreira.

Puolustajat: Cristian Gamboa, Ian Smith, Ronald Matarrita, Bryan Oviedo, Oscar Duarte, Giancarlo Gonzalez, Francisco Calvo, Kendall Waston ja Johnny Acosta.

Keskikenttäpelaajat: David Guzman, Yeltsin Tejeda, Celso Borges, Randall Azofeifa, Rodney Wallace, Bryan Ruiz, Daniel Colindres ja Christian Bolanos.

Hyökkääjät: Johan Venegas, Joel Campbell ja Marco Urena.

Siirry lyömään vetoa MM-kisoista Unibetille »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

11 + 1 =

Tuorein veikkausvinkkimme

Veikkausliiga: FC Inter – FC Honka kello 14.30 su 21.10.2018

Kierroksen kenties mielenkiintoisin matsi pelataan Turussa, jossa FC Inter isännöi FC Honkaa. Espoolaiset lähtevät otteluun selvinä ennakkosuosikkeina ja syystä, sillä Interillä on ollut tuloksen kanssa todella vaikeaa FC Honkaa vastaan.

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset