Jalkapallon MM-kisat: Argentiina ennakkosuosikki D-lohkossa

Jalkapallon maailmanmestaruuskisat alkavat tulevana torstaina Luzhniki Arenaalla Moskovassa. Ennen tätä on kuitenkin hyvä tutustua eri lohkoihin ja eri maiden mahdollisuuksiin. Tässä ennakossa Kertoimet.com keskittyy D-lohkoon, jossa toisistaan mittaa ottavat Kroatia, Islanti, Argentiina ja Nigeria. Argentiina on lohkon selvä ennakkosuosikki, mutta toisen jatkoon menijän kohtalosta tullaan käymään kova kamppailu.

D-lohkossa toisistaan mittaa ottavat Kroatia, Islanti, Argentiina ja Nigeria. Lionel Messin tähdittämä Argentiina on lohkon ennakkosuosikki, vaikka maan MM-karsinnat menivät enemmän ja vähemmän penkin alle. Unibet tarjoaa Argentiinan lohkovoitolle 1,60 ja lohkokakkosen sijalle 1,15 kertoimen.

D-lohkon toisesta sijasta tullaan käymään kova kamppailu Kroatian ja Nigerian välillä. Se kumpi näistä maista menee jatkoon, tulee oletettavasti määräytymään kaksikon keskinäisen kohtaamisen tai maalieron perusteella.

Unibet tarjoaa Kroatian lohkovoitolle 3,15 ja jatkopaikalle 1,36 kertoimen. Nigerialla vastaavat kertoimet ovat 12,00 ja 3,40. Näiden kertoimien valossa, ainakaan ruotsalaisyhtiöissä ei uskota Nigerian menestysmahdollisuuksiin.

D-lohkon koosteen pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme World Cupiin:

Argentiina

Argentiina komeilee FIFAn rankingissa sijalla viisi. Maa on voittanut World Cupin historiassaan kaksi kertaa. Nämä tulivat vuosien 1978 ja 1986 kisoissa. Sittemmin maan menetys arvokisoissa on ollut hiipumaan päin, sillä edellisen ison voittonsa Argentiina on ottanut vuoden 1993 Copa Americassa. Jotta ketään ei johdetta harhaan, niin kerrotaan samalla, että Argentiina on voittanut olympialaiset jalkapallossa kaksi kertaa tällä vuosituhannella (2004 ja 2008). Isoissa arvokisoissa menestys on kuitenkin jäänyt piippuun.

Vaikka voitot isoissa arvokisoissa ovat karttaneet Argentiinaa vuosien saatossa kuin hai laivaa, niin maa on kuitenkin menestynyt suhteellisen hyvin jalkapallon MM-kisoissa, sillä viimeisen 30 vuoden aikana maa on jäänyt ainoastaan kerran alkulohkoon. Nämä nähtiin Etelä-Koreassa 2002.

Syitä sille miksi Argentiina ei ole menestynyt odotetulla tavalla voidaan hakea korvien välistä ja Argentiinalaisesta ajattelutavasta. Argentiina tuottaa edelleen järjettömän kovia pelaajia maailmalle, mutta menestyspaineet on ladattu lähes joka kisoissa yhden pelaajan harteille. Kaikki muut suurmaat jalkapallossa ovat jo vuosia sitten ymmärtäneet, ettei menestys tule yhden pelaajan kautta, vaan joukkueena.

Torstaina alkaviin MM-kisoihin Argentiina saa jalkeille järjettömän kovan joukkueen, mutta edelleen kaikki katseet ja odotukset ovat iskostettu Lionel Messin harteille, vaikka joukkueessa pelaa ”Kirpun” lisäksi muun muassa Gonzalo Higuain, Paulo Dybala, Sergio Aguero ja Angel Di Maria.

Itse Argentiinan joukkuetta katsoessa kaksi kysymystä nousee esille. Näistä ensimmäinen kohdistuu puolustukseen ja toinen hyökkäykseen. Argentiinalta puuttuu kisoista selvä ykkösmaalivahti, mikä on todella iso ongelma. Lisäksi maan puolustus ei ole meidän silmissämme kovinkaan kummoinen, sillä sieltä puuttuu pallovarmat pelaajat.

Argentiinan onneksi sen hyökkäys on turnauksen kovin. Tästä päästänkin asiaan, joka tulee todennäköisesti kaatamaan Argentiinan menetyshaaveet näissäkin kisoissa. Mikäli Argentiina ei pääse myllyttämään vastustajaansa ylitarjontaa pursuavalla hyökkäyksellään, tulee maa olemaan vaikeuksissa, sillä Argentiinan puolustus ja maalivahtiosasto ei pärjää yhdellekään suurmaalle tai ennakkosuosikille vertailussa.

Argentiinan joukkue kisoissa:

Maalivahdit: Willy Caballero, Franco Armani ja Nahuel Guzman.

Puolustajat: Gabriel Mercado, Federico Fazio, Nicolas Otamendi, Marcos Rojo, Nicolas Taglafico, Javier Mascherano, Marcos Acuna ja Cristian Ansaldi.

Keskikenttäpelaajat: Ever Banega, Lucas Biglia, Angel Di María, Giovani Lo Celso, Enzo Perez, Cristian Pavon, Maximiliano Meza ja Eduardo Salvio.

Hyökkäys: Lionel Messi, Gonzalo Higuain, Paulo Dybala ja Sergio Aguero.

Kroatia

Kroatia komeilee FIFAn rankingissa sijalla 20. Maan parhaat kisat tuloksellisesti nähtiin vuonna 1998, jolloin se saavutti Ranskan kisoissa kolmannen sijan. Kroatia on siinä mielessä mielenkiintoinen tapaus, että maalla on ollut tapana alisuorittaa MM-kisoissa, kuin pelata yli rajojen. Tästä kertoo myös se, että tällä vuosituhannella Kroatia on jäänyt joka kerta alkulohkoon, kun se on päässyt kisoihin.

Kroatia tunnettiin vielä 80- ja 90-luvulla maana, joka tuotti säännöllisesti huippupelaajia maailmalle. Tämä trendi on kuitenkin ollut kuolemaan päin viime vuosina ja asia näkyy myös maajoukkueessa, sillä Kroatian parhaat pelaajat alkavat olla poikkeuksetta yli 30-vuotiaita. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö maa saisi jalkeille hyvän nipun torstaina alkaviin kisoihin.

Kroatian MM-joukkuetta katsoessa, ei voi kuin ihailla, millainen nippu Zlatko Dalicilla on käytössä, sillä maasta on hyvin vaikea löytää heikkoa kohtaa. Joukkue pursuaa kokeneita pelaajia, jotka ovat tottuneet voittamaan isoissa eurooppalaisissa sarjoissa. Myöskään yksilötaidossa ei ole valittamista, sillä Kroatialla on heittää laadukas pelaaja jokaiselle pelipaikalle kentällä.

Kroatian menestysmahdollisuuksia meidän silmissämme nostaa myös se, että maan parhaat pelaajat alkavat olla jo sen verran vanhoja, että he tietävät, että nämä ovat viimeiset kisat, jolloin he voivat antaa maallensa vielä jotain. Tämän vuoksi Kertoimet.com pitääkin Kroatiaa yhtenä kisojen mustista hevosista yhdessä Uruguayn kanssa, sillä tällä materiaalilla on kaiken mennessä nappiin mahdollisuudet tapella mitalista.

Kroatian suurin heikkous löytyy pelaajien pääkopasta. Mikäli se yrittää edelleen uppiniskaisesti kaataa kaikkia Luca Modricin ja ylimielisyyden voimin, tulevat maan kisat päättymään hyvin lyhyeen. Tästä uppiniskaisuudesta saatiin esimerkkejä jo MM-karsinnoissa, jossa maa kompastui muun muassa Suomeen (1-1), Turkkiin (1-0) ja Islantiin (1-0).

Kroatian joukkue kisoissa:

Maalivahdit: Danijel Subasic, Lovre Kalinic ja Dominik Livakovic.

Puolustajat: Vedran Corluka, Domagoj Vida, Ivan Strinic, Dejan Lovren, Sime Vrsaljko, Josip Pivaric, Tin Jedvaj ja Duje Caleta-Car.

Keskikenttä: Luka Modric, Ivan Rakitic, Mateo Kovacic, Milan Badelj, Marcelo Brozovic ja Filip Bradaric.

Hyökkääjät: Mario Mandzukic, Ivan Perisic, Nikola Kalinic, Andrej Kramaric, Marko Pjaca ja Ante Rebic.

Nigeria

Nigeria komeilee FIFAn rankingissa sijalla 48. Maan parhaat MM-kisat tuloksellisesti nähtiin vuosina 1994, 1994 ja 2014, jolloin se eteni aina pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Tuloksellisesti Nigerian kulta-aika jalkapallossa on kuitenkin nähty 1980-95, jolloin se pelasi säännöllisesti Afrikan mestaruudesta.

Vaikka Nigerialla on ollut tuloksellisesti viime vuosina vaikeampaa, niin maa on tehnyt uutta tuloaan. Tästä kertoo myös se, että Nigeria on päässyt vuoden 1994 jälkeen yksiä kisoja lukuun ottamatta aina MM-lopputurnaukseen.

Nigerian uusi nousu näkyy myös maan materiaalissa, joka vilisee keskikentän ja hyökkäyksen osalta tunnettuja pelaajia, jotka tienaavat leipänsä isoissa eurooppalaisissa huippuseuroissa. Näin ei ollut vielä vuosikymmenen alussa, sillä eurooppalaiset tuhosivat maan jalkapallon käytännössä 90-luvulla, jolloin pelaajia tuotiin Nigeriasta lähes saman verran vuosittain kuin Brasiliasta. Tämä järjetön roudaus oli osittain myös yksi syy sille, miksi FIFA ja UEFA muuttivat sääntöjään.

Nigerian MM-miehistöä katsoessa huomio kiinnittyy maalivahti- ja puolustusosastoon, sillä keskikentän ja hyökkäyksen osalta se pystyy haastamaan useammat maat turnauksessa, mutta maalivahti ja puolustus on kaikilla mittareilla katsottuna melko tuntematon ja kokematon. Mikäli Nigeria kuitenkin löytää hyvän balanssin puolustuksen ja keskikentän välille, saattaa maa yllättää ja edetä tästä alkulohkosta jatkoon.

Nigerian joukkue kisoissa:

Maalivahdit: Francis Uzoho, Ikechukwu Ezenwa ja Daniel Akpeyi.

Puolustajat: William Troost-Ekong, Abdullahi Shehu, Tyronne Ebuehi, Elderson Echiejile, Bryan Idowu, Chidozie Awaziem, Leon Balogun ja Kenneth Omeruo.

Keskikenttä: Mikel John Obi, Ogenyi Onazi, Wilfred Ndidi, Oghenekaro Etebo, John Ogu ja Joel Obi.

Hyökkäys: Ahmed Musa, Kelechi Iheanacho, Victor Moses, Odion Ighalo, Alex Iwobi ja Simeon Nwankwo.

Islanti

Islanti on rankattuna FIFAn rankingissa sijalle 22. Maa ei ole ikinä aikaisemmin päässyt jalkapallon MM-kisoihin, joten turnaus on sille historiallinen. Kulta-aikaansa Islanti elää jalkapallossa juuri tällä hetkellä, sillä ensin se pääsi Euroopan mestaruuskisoihin ja heti perään se eteni World Cupiin.

Islanti on siinä mielessä mielenkiintoinen maa, että se kuvastaa hyvin kuinka päin v*ttua Suomessa on toimittu pelaajapolitiikan, valmennuksen ja jalkapalloliiton suhteen. Tällä seurat, valmentajat ja palloliitto vierittävät kaiken rahan syyksi, mutta samalla piskuinen Islanti on toiminut toisella tavalla ja rakentanut maan menestyksen eri tavalla.

Tästä asiasta on jo keskusteltu monissa eri medioissa ja tullaan keskustelemaan myös alkavissa kisoissa. Osa kotimaisista asiantuntijoista on vierittänyt Islannin menestyksen sen piikkiin, että maan lupaavat pelaajat jättävät kotimaansa nuorena pelaajana. Tässä väittämässä on perää, mutta samalla he unohtavat mainita, millaisiin seuroihin maan lupaavia pelaajia ohjataan, sillä he eivät todellakaan lähde Bundesliigaan tai LaLigan kärkiseuroihin, vaan pienempiin klubeihin, joissa pelaajien kehityksestä halutaan pitää huolta.

Tuo edellä mainittu väittämä näkyy myös Islannin maajoukkueessa, sillä maan pelaajat pelaavat pääsääntöisesti tunnetuissa pienemmissä eurooppalaisseuroissa. Yksi yhteinen tekijä näillä kuitenkin on. Nämä pelaajat pelaavat seuroissa, jossa se saavat vastuuta, eivät istu penkillä. Tähän pelaajapolkuun voitaisiin ottaa esimerkkinä Huuhkajien ykkösmaalivahti Lucas Hradecky, joka lähti nuorena poikana pakon saattelemana Tanskaan. Luke pelasi Tanskassa niin kauan, että sai vakiinnettua ykkösmaalivahdin paikan isossa seurassa ja lähti tämän jälkeen pienempään Bundesliigaseuraan. Kun maalivahti sai vakiinnettua pienemmässä seurassa ykkösmaalivahdin paikan, oli luonnollinen jatkumo siirtyä isompaan seuraan.

Itse kisoihin Islanti matkaa kokeneella joukkueella, sillä Heimir Hallgrimssonin miehistössä on pikaisella vilkauksella ainoastaan kolme alle 23-vuotias pelaajaa. Islannin tie päästä D-lohkosta jatkoon tulee olemaan todella kivisen tien takana, sillä maan materiaali on paperilla katsottuna yksi kisojen heikompia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Islantia kannattaisi lähteä aliarvioimaan, sillä joukkueen henki on viisi kertaa suurempi, kuin yhdelläkään toisella maalla tässä turnauksessa.

Islannin joukkue kisoissa:

Maalivahdit: Hannes Thor Halldorsson, Runar Alex Runarsson ja Frederik Schram.

Puolustajat: Kari Arnason, Ari Freyr Skulason, Birkir Mar Saevarsson, Sverrir Ingi Ingason, Hordur Magnusson, Holmar Orn Eyjolfsson ja Ragnar Sigurdsson.

Keskikenttä: Johann Berg Gudmundsson, Birkir Bjarnason, Arnor Ingvi Traustason, Emil Hallfredsson, Gylfi Sigurdsson, Olafur Ingi Skulason, Rurik Gislason, Samuel Fridjonsson ja Aron Gunnarsson.

Hyökkäys: Alfred Finnbogason, Bjorn Bergmann Sigurdarson, Jon Dadi Bodvarsson ja Albert Gudmundsson.

Siirry lyömään vetoa MM-kisoista Unibetille »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

eighteen − 5 =

Tuorein veikkausvinkkimme

Veikkausliiga: FC Inter – FC Honka kello 14.30 su 21.10.2018

Kierroksen kenties mielenkiintoisin matsi pelataan Turussa, jossa FC Inter isännöi FC Honkaa. Espoolaiset lähtevät otteluun selvinä ennakkosuosikkeina ja syystä, sillä Interillä on ollut tuloksen kanssa todella vaikeaa FC Honkaa vastaan.

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset