Jalkapallon MM-kisat 2018: Kuka voittaa kultaisen kengän?

Maailman seuratuin urheilutapahtuma World Cup potkaistaan käyntiin Luzhniki Arenalla Moskovassa kesäkuun 14. päivä. Ainutlaatuisten kisojen vuoksi Kertoimet.com julkaisee viikoittain muutaman spesiaalivinkin, jossa perehdytään hieman paremmin peliyhtiöiden sivuilla olevaan kohdetarjontaan. Tässä spesiaalivinkissä Vinkkitoimituksemme keskittyy Kultaisen kengän voittajaan.

Messi ja Neymar saavat Unibetilta pienimmät kertoimet

Toistuvasti maailman parhaaksi peliyhtiöksi valittu Unibet on huomioinut Venäjällä alkavat jalkapallon MM-kisat hyvin kattavasti. Peliyhtiön sivuilla pystyy jo tässä vaiheessa pelaamaan muun muassa alkulohkon pelejä, turnauksen voittajaa ja turnauksen maalipörssin voittajaa. Pelaajien kannalta ilahduttavaa on myös se, että ruotsalaisyhtiön kertoimet ovat kohdallaan vielä tässä vaiheessa.

Tässä ensimmäisessä spesiaalitipsissä Kertoimet.com keskittyy rajaamaan Kultaisen kengän voittajaa. Juuri tällä hetkellä Unibet tarjoaa tähän kategoriaan pienimmät kertoimet Argentiinan Lionel Messille ja Brasilian Neymarille. Molempien pelaajien maalipörssin voitosta saa 10.00 palautuksen.

Kertoimet.com kuitenkin uskoo hyvin vahvasti, että turnauksen maalipörssin tulee voittamaan joku muu kuin kyseinen kaksikko. Messin kohdalla me perustelemme tätä sillä, että ”Kirppu” on tullut Argentiinan maajoukkueessa enemmänkin tunnetuksi pelintekijänä, kuin maalinsylkijänä.

Neyrmarin kohdalla me perustelemme näkemystä sillä, että hyökkääjä on ollut pitkään poissa pelikentiltä loukkaantumisen vuoksi. Lisäksi Brasilia pelaa yhdessä alkulohkojen kovimmista lohkoista, joten brasilialainen ei todellakaan tule iskemään ainakaan alkulohkossa maaleja liukuhihnalta.

Miten kultaista kenkää kannattaa pelata?

Kertoimet.com julkaisi jo edellisten MM-kisojen alla tietynlaisen kaavan, jolla Kultaisen kengän voittajaa kannattaa lähteä haarukoimaan. Tuo ”kaava” ei tarkoita sitä, että voittaja olisi automaattisesti selvillä, mutta se auttaa pelaajaa rajaamaan ketä kannattaa pelata ja keiden mahdollisuudet ovat heikommat.

Korostetaan vielä, että tämä kaava ei myöskään tarkoita sitä, että voittaja olisi itsestään selvyys, koska MM-kisoissa Kultaisen kengän voittaja on yleensä iskenyt viisi-kuusi maalia turnauksessa. Vuoden 2014 kisoissa Kultaisen Kengän voitti kuudella maalilla James Rodriguez ja neljä vuotta aikaisemmin turnauksen maalipörssin voitti Thomas Müller viidellä osumalla ja kolmella syötöllä.

Näitä pelaajia seurattiin vuoden 2010 kisoissa:

Keskity näin asioihin voittajaa valittaessa:

1. Alkulohko.
– Kultaisen kengän voittaja tekee suurimman osan maaleistaan yleensä alkulohkossa, jossa vastustajien taso heittelee.

2. Kuka pelaa ketäkin vastaan.
– Mitä helpompia vastustaja maa saa vastaansa, sitä suuremmat mahdollisuudet tietyillä pelaajilla on mahdollisuus onnistua maalinteossa.

3. Tunnista pelaajien roolit maajoukkueessa.
– Tämä on yksi tärkeimpiä asioita, kun voittajaa rajataan, sillä pelaajien roolit maajoukkueissa vaihtelevat melkoisesti.

4. Ole avoin ja unohda ennakkoluulot.
– Ennakkoluulot kannattaa heittää saman tien sivuun, kun turnauksen Kultaista kenkää lähtee veikkaamaan, sillä niistä ei ole mitään muuta kuin haittaa. Ihan kylmä fakta on se, että koko maailman ihailluin tai vihatuin pelaaja voi voittaa turnauksen maalipörssin, vaikka sitä itse ei toivoisi.

Millä mailla mahdollisuus menestyä?

Olemme nyt kertoneet miten Kultaisen kengän voittajaa kannattaa lähteä haarukoimaan neljällä simppelillä tavalla. Matka maaliin on vielä pitkä, sillä seuraavaksi lähdetään miettimään sitä, mitkä joukkueet pääsevät pitkälle ja miten turnaus tiettyjen maiden osalta etenee.

A-lohkon tulee hyvin todennäköisesti voittamaan Uruguay ja Venäjä sekä Egypti tappelevat toisesta sijasta.
B-lohkosta jatkoon tulevat menemään Portugali ja Espanja.
C-lohkon tulee voittamaan Ranska ja Peru sekä Australia tulevat miekkailemaan toisesta sijasta.
D-Lohkosta jatkoon menevät Argentiina ja todennäköisesti Kroatia.
E-lohkossa Brasilia on ennakkosuosikki ja Sveitsi sekä Serbia tappelevat toisesta sijasta.
F-Lohkosta jatkoon menevät Saksa ja Meksiko (Sorry Sweden).
G-Lohkosta jatkoon pääsee Belgia ja Englanti.
H-lohkosta jatkoon menevät Puola ja Kolumbia.

Seuraavaksi aletaan miettimään kuka pääsee jatkoon ja miten pelit tästä eteenpäin menevät. Tässä kohtaa homma menee sen verran kimurantiksi, että oli pakko tehdä kaava avuksi, jotta jokainen pystyy kärryillä. Ennenkuin kukaan vetää hernettä nenään, niin tämä kaava on vain suuntaa antava tällä hetkellä, jotta jokainen ymmärtää ideamme paremmin.

Nämä pelaajat vahvoilla Kertoimet.comin silmissä

Nyt olemme päässeet lähes viimeiseen vaihtoehtoon, josta aletaan noukkimaan pelaajia joita kannattaa laittaa lapulle. Meidän silmissämme Ranska, Brasilia, Argentiina ja Saksa tulevat menemään Jalkapallon MM-kisoissa 2018 pitkälle. Kisoissa tullaan toki näkemään yllätyksiä, joten nämä pitää ottaa myös huomioon.

Aloitetaan Ranskasta. Patonkimaan kovimmat maalintekijät ovat Antoine Griezman ja Oliver Giroud. Molemmat hyökkääjät ovat erinomaisia vaihtoehtoja, mutta Griezmann on näistä kahdesta se pelaaja, jonka harteilla Ranskan menestys tulee todennäköisesti lepäämään. Ranska myös pelaa Griezmannille sopivaa jalkapalloa, jossa hän pääsee juoksemaan, kun taas Giroud on enemmän boksissa viihtyvä pääpelaaja. Unibet tarjoaa Griezmannin maalipörssin voitolle 14.00 ja Giroudin maalipörssin voitolle 41.00 kertoimen.

Ranskasta siirrytään Brasiliaan. Brasilia pelasi hyvät karsinnat ja voitti Etelä-Amerikan lohkon näytöstyyliin. Tästä osittain johtuen Neymar on rankattu Lionel Messin kanssa yhdeksi suosikiksi, mutta kuten jo aikaisemmin tuli sanottua, niin me emme usko, että Neymar voittaa Kultaista kenkää. Sen sijaan Roberto Firminon tilanne onkin täysin toinen, sillä Philippe Coutinho osaa tunnetusti ruokkia maanmiestään. Unibet tarjoaa Firminon maalipörssin voitolle 61.00 kertoimen.

Brasiliasta hypätään Argentiinaan. Peliyhtiöt ovat nostaneet ennakoissaan Lionel Messin korkealle, mutta Neymarin tavoin, Kertoimet.com ei usko, että ”Kirppu” tulee voittamaan maalipörssiä. Sen sijaan Sergio Agueron kohdalla tilanne on toinen, koska ”Kun” on se pelaaja, jolle Messi tykkää syöttää ja joka juoksee pallon kanssa tekemässä maaleja. Unibet tarjoaa Agueron maalipörssin voitolle mukavan 29.00 kertoimen.

Argentiinasta mennään Saksaan. Germaanit ovat siinä mielessä mielenkiintoinen joukkue, sillä hallitsevalla maailmanmestarilla on tällä hetkellä nuorennusleikkaus menossa. Peliyhtiöt ovat nostaneet korkealle rankingeissaan Timo Wernerin, mutta kuuma kysymys ennen kisoja on, onko hän maan ykköshyökkääjä vai luottaako Joakim Löw kuitenkin tiukan paikan tullen Thomas Mülleriin, joka on jo kertaalleen voittanut MM-kisojen maalipörssin. Unibet tarjoaa Wernerin maalipörssin voitolle 17.00 ja Müllerin maalipörssin voitolle 34.00 kertoimen.

Älä unohda myöskään heitä!

Yllättäjissä pitää ensimmäisenä nostaa esille Uruguayn Luis Suarez, sillä Uruguay pelaa alkulohkonsa yhdestä helpoimmista lohkoista. Toinen syy miksi Suarez pitää nostaa tähän listaan mukaan, on se, että Uruguay pelaa hänelle suotuisaa futista. Kolmas syy on se, että mikäli Uruguay saa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan Portugalin, on maalla hyvät mahdollisuudet päästä kahdeksan parhaan joukkoon.

Suarezin lisäksi listalle laitetaan Portugalin Cristiano Ronaldo. Me emme usko, että Portugali tulee voittamaan kisojen mestaruutta, mutta Portugalin alkulohkossa on kaksi niin heikkoa maata, että Ronaldo voi iskeä jo noissa peleissä sen kuusi osumaa ja tarrautua niillä maalipörssin voittoon kiinni. Ronaldo pitää nostaa tälle listalle osittain myös siksi, että hyökkääjän maalinälkä on kyltymätön. Unibet antaa portugalilaistähdelle 15.00 kertoimen maalipörssin voittoon.

Näistä kahdesta hyökkääjästä päästään Espanjaan, jolla on edellytykset mennä kisoissa pitkälle. Tämä tosin vaatii sitä, että ”Matadorit” voittavat oman lohkonsa, sillä lohkokakkosen taival kisoissa menee todella vaikeaksi. Espanjan tilanne on vähän Saksan kaltainen, sillä vielä ennen kisoja epäselvää on, kuka maan ykköshyökkääjä tulee olemaan. Juuri tällä hetkellä meistä kuitenkin tuntuu siltä, että se tulee olemaan Diego Costa, jonka maalipörssin voitolle Unibet tarjoaa 23.00 kertoimen. Costan mahdollisuuksia meidän silmissämme nostaa se, että Espanjalla on Portugalin tavoin kaksi todella helppoa ottelua alkulohkossa.

Todelliseksi mustaksi hevoseksi Kertoimet.com nostaa tässä kategoriassa Puolan Robert Lewankowskin ja Kolumbian Radamel Falcaon. Molemmat maat pelaavat ennakkoon katsottuna turnauksen helpoimmassa alkulohkossa, joten molemmilla hyökkääjillä on isot mahdollisuudet mätätä jo alkulohkossa voittoon tarvittavat osumat. Unibet tarjoaa Robert Lewandowskin voitolle 34.00 ja Falcaon voitolle 36.00 kertoimen.

Lyö MM-kisojen kultaisesta kengästä vetoa Unibetilla »

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 × 3 =