MM 2015 Tsekki: Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut, 1.-17.5.2015

jääkiekon_mm2015Vappupäivä ja toukokuu aloittaa tänä vuonna jääkiekon karnevaalit, jääkiekon MM-kisat. Tsekin Prahassa ja Ostravassa pelattavat kisat tarjoavat ison määrän jälleen pelejä ja jännitystä.

Kevät on jääkiekkofanin parasta aikaa. Eri liigojen finaalit, kirsikana kakussa tietenkin NHL:n pudotuspelit. Samaan aikaan kuitenkin pelataan Jääkiekon maailmanmestaruuskisat, joissa kaikki kynnelle kykenevät pelaajat yrittävät kirkastaa oman keväänsä kultajuhliin.

Tänä vuonna pelataan siis Tsekissä, pääkaupunki Prahassa ja Ostravassa. Joukkueita on yhteensä 16, mutta käytännössä mestaruudesta taistelevat korkeintaan puolet näistä joukkueista. Pelipaikka päätettiin jo vuonna 2010, jolloin Tsekki voitti äänestyksessä Ukrainan. Tämänhetkisen tilanteen huomioon ottaen Ukrainassa, näin oli kenties aika paljon parempi.

Luvassa on kuitenkin upeat reilu kaksi viikkoa, jonka aikana leivotaan uusi maailmanmestari. Television katsojille iloinen uutinen on se, että kisojen Suomen ottelut, välierät ja mitaliottelut näytetään ilmaiskanavalla. Muut ottelut nähdään MTV maksukanavan tarjonnassa.

Kisojen otteluohjelman kokonaisuudessaan näet täältä.
Suomen MM-kisajoukkueen kokoonpanon ja vertailua vastustajiin voit lukea täältä.

Pelipaikkana Praha ja Ostrava

Ostravan CEZ Areenalle mahtuu reilut 10500 katsojaa ja se onkin selvästi pienempi kuin kisojen pääareenana toimiva Prahan O2 Arena. Prahan areena ei ole varsinaisesti mikään uusi areena, sen avauspelit pelattiin jo vuonna 2004. Ostravan areena avattiin ensimmäisen kerran jo 1986, mutta on kokenut 2003 – 2004 täydellisen remontin.

Suomi pelaa alkusarjan pelit Ostravan CEZ Arenalla, neljännesvälierät pelataan puoliksi CEZ Arenalla ja 02 Arenalla. Välierät, pronssipeli ja finaali pelataan O2 Arenalla.

Katso MM-kisakertoimet täältä:

unibet

Arvostelu

UnibetNetin paras vedonlyöntisivusto. Lyö vetoa MM-kisojen yksittäisistä otteluista, mitalisteista, jatkoonpääsijöistä ja lohko-voittajista.
Bonus: 100 + 10€ riskitön

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonHelppokäyttöinen Betsson on varma valinta aloittelevalle MM -kisaveikkaajalle. Kohteita on runsaasti ja kertoimet mainiot.
Bonus: 100 + 10€ riskitön

Pelaa »
comeon

Arvostelu

ComeOnMM-lätkä on vahvasti esillä myös Comeonilla. Kohteita on paljon ja kertoimet ovat tuttuun tapaan korkeita.
Bonus: 300€

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetNordicBetillä on tarjolla jokaiseen Suomen peliin 10 euron riskitön veto.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »

Suomesta kisapaikan on varmistanut neljä henkilöä jo tässä vaiheessa. He ovat päätuomarit Aleksi Rantala ja Jyri Rönn, heidän lisäksi linjatuomareina tulevat toimimaan Sakari Suominen ja Masi Puolakka. Päätuomareiden joukossa on muutamia nimiä jotka nostattavat varmasti verenpainetta useammankin Leijona-fanin kohdalla: Vjatseslav Bulanov, Vladimir Sindler ja Marcus Vinnerborg. Näiden kavereiden tunaroin…tuomarointi on vielä tuoreessa muistissa.

Tärkeät kisat – myös olympiakiekon kannalta

Tsekin MM-kisoilla on tärkeä merkitys tuleviin Pyeongchangin olympialaisia silmällä pitäen. Niihin kisoihin pääsee yhteensä 12 joukkuetta ja kahdeksan IIHF:n rankingin parasta selviytyy kisoihin ilman karsintoja. Kun Etelä-Korea tulee saamaan yhden paikan, karsitaan kolme paikkaa karsintamenettelyllä. Joten Tsekissä ei auta mennä pelit penkin alle mikäli mielii suoraan olympialaisten jääkiekkokarkeloihin.

MM-kisojen lohkojako

Tänäkin vuonna pelataan kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa, joihin joukkueet valikoituivat vuoden 2014 IIHF:n World Rankingin perusteella, jonka graafin näet oheisesta linkistä.

leijonat

A Lohkossa pelaavat seuraavat joukkueet:

Ruotsi, Kanada, Tsekki, Sveitsi, Latvia, Ranska, Saksa ja Itävalta

B Lohkossa pelaavat seuraavat joukkueet:

Suomi, Venäjä, Yhdysvallat, Slovakia, Norja, Valko-Venäjä, Slovenia ja Tanska

Yllätyksiä kisoissa tullaan todennäköisesti näkemään, mutta etukäteen katsoen lohkojen neljä ensimmäistä suosikkia ovat suosikkeja menemään jatkoon omasta lohkostaan. Se, missä järjestyksessä joukkueet tulevat jatkoon menemään, on todellakin vielä arvoitus.

Lohkon joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan kaikkia lohkon joukkueita vastaan ja neljä parasta pääsee pudotuspeleihin. Kahdeksan ottelun jälkeen sarjassa viimeiselle tilalle sijoittunut joukkue putoaa alempaan divisioonaan.

Runkosarjaan pelit NHL:ssä päättäneet pääsevät mainiosti mukaan kisoihin tilanteiden salliessa, lisäksi kotoinen Liiga, KHL, Elitserien ja muut Euroopan liigat ehtivät päättyä juuri ennen MM-kisojen alkua. Suomen oma joukkue näyttää ainakin paperilla tässä vaiheessa todella hyvälle, mutta samaa voi sanoa myös muiden joukkueiden pelaajalistoista. Etukäteisveikkailuissa kuusi joukkuetta omaa vedonlyöntitoimistojen pienimmät kertoimet ja ovat luonnollisesti kisojen suosikit. Venäjä, Kanada, Ruotsi, Suomi, Tsekki ja USA, sieltä se mestari todennäköisimmin jälleen tulee. Top-6 suosikkien mestaruuskertoimet Unibetilla näet alta, ja ne ovat pelattavissa tästä linkistä.

Mestaruuskertoimet Unibetillä 15.4.2015

Venäjä, 2.80

Kanada, 4.00

Ruotsi, 5.00

Tsekki, 6.50

Suomi, 7.50

USA, 18.00

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fourteen + 12 =