Eurooppa-liigan karsinnat: Ilves – PFC Slavia Sofia kello 19.00 to 12.7.2018

Eurooppa-liigan karsinnat pyörähtävät tänään todenteolla käyntiin. Suomalaisista seurajoukkueista illan kierroksen aikana tulessa ovat FC Lahti, Ilves ja Kuopion Palloseura. Tässä vinkissä Kertoimet.com keskittyy Ilveksen ja Slava Sofian väliseen kohtaamiseen. Tamperelaiset lähtevät otteluun ennakkosuosikkina, sillä illan bulgarialaisvierailijan ottelutuntuma on melkoinen kysymysmerkki. NordicBet, Betsson ja Betsafe tarjoavat illan Eurooppa-liigan karsintoihin cashoutin.

Aikaisemmat kohtaamiset

Ilves ja Slava Sofia eivät ole kohdanneet toisiaan historian saatossa kertaakaan. Ottelu on myös molemmille osapuolille historiallinen siinä mielessä, ettei kumpikaan osapuoli ole tätä aikaisemmin kohdannut suomalaista tai bulgarialaista vastustajaa. Samaan hengenvetoon pitää kuitenkin sanoa, että siinä missä Slava on pelannut useita koviakin eurooppalaisia joukkueita vastaan, niin Ilveksellä nämä europelit ovat jääneet kouralliseen, vaikka vuosien saatossa vastaan on asettunut muun muassa AS Roomaa, Juventusta ja Feyenoordia.

Näitä sivuja suosittelemme Eurooppa-liigan:

Pronssimitalisti Suomesta

Ilves pieni 80x80, Kertoimet.com
Tampereen Ilves on vuonna 1931 perustettu suomalainen jalkapalloseura, joka on voittanut Suomen mestaruuden historiassaan kerran, tämä tapahtui vuonna 1983. Joukkue pelaa kotipelinsä noin 5000 katsojaa vetävällä Tammelan Stadonilla, jota on kehuttu paljon tunnelmaltaan. Eurooppa-liigan karsintoihin Tupsukorvat pääsivät sijoittumalla menneellä kaudella maamme pääsarjassa kolmanneksi.

Kuluvalla kaudella Ilves on pelannut Veikkausliigassa 18 ottelua. Näistä peleistä Jarkko Wissin suojateille on kirjattu kuusi voittoa, kuusi tasapeliä ja kuusi tappiota. Ilves on esiintynyt etenkin kotikentällään kuluvalla kaudella vahvasti, sillä se on ainoa joukkue maamme pääsarjassa, joka ei ole vielä hävinnyt yhtään peliä kotikentällään. Kerrotaan samalla, että viimeisestä 23 kotiottelusta Ilves on hävinnyt ainoastaan yhden pelin.

Slava Sofia Bulgarian keskikastia

Slava Sofia pieni 80x80, Kertoimet.com
Slava Sofia on vuonna 1913 perustettu bulgarialainen jalkapalloseura, joka pelaa kotiottelunsa 25,500 katsojaa vetävällä Slavia Stadiumilla Sofiassa. Se on voittanut Bulgarian mestaruuden historiassaan seitsemän kertaa. Näistä viimeisin tuli vuonna 1996. Menneellä kaudella Slava Sofia sijoittui Bulgarian pääsarjassa yhdeksänneksi. Europeleihin se pääsi, kun Zlatomir Zagorčićin suojatit voittivat Bulgarian Cupin.

Slavan joukkue on rakennettu pääasiassa nuorista pelaajista, sillä joukkueessa pelaa tai pelasi menneellä kaudella ainoastaan seitsemän yli 25-vuotiasta pelaajaa. Kuluvalla kaudella Slava sofia on pelannut viisi ottelua. Näistä peleistä neljä on ollut harjoitusotteluita ja yksi Super Cupin ottelu. Noista harjoituspeleistä se voitti yhden, hävisi yhden ja pelasi kaksi tasan. Tuo Super Cupin ottelu päättyi puolestaan Ludogoretsin 1-0 voittoon.

Ilves ennakkosuosikki

Ilves lähtee otteluun ennakkosuosikkina ja myös Kertoimet.com uskoo, että Jarkko Wissin suojateilla on hyvät mahdollisuudet viedä tämä matsi nimiinsä, mikäli taustatyöt on tehty kunnolla, eikä Tupsukorvat lähde aliarvoimaan nuorta vastustajaansa. Ilveksen etuja tähän ensimmäiseen osaotteluun lähdettäessä ovat parempi ottelutuntuma, kokemus ja kotikenttäetu. Ilveksen voittoa me perustelemme myös sillä, että Bulgarian pääsarja ei ole niin kovatasoinen, etteikö Tupsukorvat pystyisi kaatamaan Parva Ligan keskikastin porukoita.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

19 + 4 =