Ilmaista tv-jalkapalloa netissä

Olin vuonna 2009 Lähi-Idässä työmatkalla. Kesken työpäivän it-firman toimistolla pyöri monitorissa Valioliigan jalkapallo-ottelu. Kukaan ei tehnyt töitä, vaan kaikki seurasivat peliä ja löivät vetoa. Meteli oli melkoinen.

Tämä oli ensikosketukseni siihen, että netissä voi todellakin katsoa jalkapalloa ilmaiseksi. Tällä toimistolla jalkapalloa katsottiin Unibetin nettisivuilta, josta tuleva video oli suurennettu koko ruudun kokoiseksi. Kuvanlaatu oli hyvä ja lähetystä saatteli asiantunteva brittiselostus.

Unibet on paras valinta jalkapallon katseluun netissä:

unibet

Arvostelu

UnibetParas ilmaisen jalkapallon seuraamiseen.
Valioliiga, cupit ja kaikki muu.
Bonus: 100€

Pelaa »

Jalkapalloa netissä

Unibetin nettisivuilla voi katsoa ilmaista jalkapalloa (ja muuta urheilua). Unibet on tähän tarkoitukseen selkeästi paras. Jotta lähetyksiä voi katsoa muiden veikkaus toimistojen sivuilla, pelitililläsi täytyy olla vähintään 0,01 euroa.

Unibetillä vastaavaa rajoitusta ei ole, ja myös kuvanlaatu on tasokkain. Nordicbetillä on myös oma Web-TV, jota voi katsoa tyhjällä tilillä. Ehtona tosin on, että viimeinen veto on tehty 24h sisällä. Ohjelmisto ei kuitenkaan ole yhtä kattava kuin Unibetilla.

Käytännön ohjeita ilmaisten lähetysten katsomiseen

Kun jalkapalloa katsoo ilmaiseksi netissä, on hyvä tietää pari perusasiaa.

Mitä nopeampi nettiliittymä, sen parempi.
Käytännössä otteluiden seuraaminen vaatii kiinteää nettiliittymää (ADSL tai kaapeli). Mitä nopeampi liittymä, sen parempi. Käytännön minimi on 1mb liittymä. Itselläni on huippunopea 24mb, ja se riittää enemmän kuin hyvin.

Mobiili-liittymällä (tai mokkulalla) otteluiden katsominen voi onnistua juuri ja juuri, jos käytössä on nopein liittymä ja yhteys on erittäin hyvä. Oma 1mb mobiilinettini ei riitä katsomiseen.

Vertaile niin tiedät
Kannattaa avata Unibetin tili ja verrata sen netti-tv-palveluita vaikkapa Expektiin. Mielestäni jälkimmäinen oli selkeästi kehnompi, eikä tyhjällä tilillä katsominen onnistunut laisinkaan.

Palvelut ovat sen verran erilaiset, että niiden väliltä valitseminen on makuasia. Itse pidän enemmän Unibetistä, mutta Expektillä on faninsa.

Otteluissa voi olla maakohtaisia rajoituksia.
Eri sivuilla otteluissa voi olla maakohtaisia rajoituksia, jotka ovat riippuvaisia erilaisista sopimusteknisistä seikoista.

Käytännössä tämä ei tällä hetkellä rajoita otteluien seuraamista Suomessa. Valioliiga (Englanti), Serie A (Italia), Primera League (Espanja), Bundesliiga (Saksa), Brasilian liiga, ystävyysottelut ja muut maaottelut ja kaikki muut matsit näkyvät kyllä lähes poikkeuksetta. Jopa ”el clasico” (Barcelona – Real Madrid) näkyy ilmaiseksi netissä yllä listatuilta sivuilta.

Tärkein rajoitus on, että netissä ei näytetä Suomessa pelattavaa ottelua, tai ottelua, joissa toinen joukkue on Suomi
Jalkapallon maaotteluita ei netissä näe. Otteluissa on rajoitus, jonka mukaan ottelua ei näytetä maassa jossa se pelataan. Ottelua ei myöskään näytetä maihin, joiden joukkueita ottelussa on osallisina. Eli käytännössä Suomen jalkapallomaajoukkueen pelit pitää edelleen katsoa televisiosta.

Paljon muutakin kuin jalkapalloa – katso live-vedot -osiota
Netissä näkee paljon muutakin kuin jalkapalloa. Jääkiekko (erityisesti Elitserien), tennis, jääpallo, käsipallo ja monet muut lajit ja ottelut näkyvät myös.

Paras tapa tarkastaa vetosivun lähetysvalikoima on mennä live-vedonlyönnin puolelle (josta otteluita muutenkin seurataan). Sinne on aina merkitty, mitkä ottelut näkyvät tv-lähetyksinä.

Jos katsot yksityisiltä nettisivuilta, ole varovainen.
Netissä on muutamia yksityisiä sivuja, joista voi myös katsoa ilmaista jalkapalloa. Jos käytät tällaisia sivuja, ole erittäin varovainen.

Useimmat tällaisista sivuista ovat melkoisia virus- ja haittaohjelmarysiä. Jos käytät tällaisia sivuja, pidä huolta että tietokoneesi virus- ja palomuuriohjelmistot ovat viimeisen päälle kunnossa ja etene omalla vastuulla.

8 kommenttia

 • Arska sanoo:

  Aion ostaa ensi viikolla uuden SonyBDP-S5100 Blue-ray -soittimen, jossa on sisäänrakennettu Wifi. Aion kytkeä sen taulutelkkariini ja katsella urheilua netistä ilman Canal Digitalin ja Plus Tv:n törkeitä kuukausimaksuja. Vielä kun saisi jostain etukäteen vinkkejä miten esim. nyrkkeilyiltoja voisi katsoa netistä. Olisin jopa valmis Pay per view -systeemiin, mutta en halua sitoutua vuosiksi kuukausimaksuihin.

  • Kertoimet.com sanoo:

   Kannattaa tutustua livefight.com ja boxnation.livesport.tv sivustoihin, ja googlettamattalla tutkailla mitä muuta löytyy. Esim. haulla ”watch boxing online” tulee eteesi nippu aiheeseen liittyviä saitteja.

 • Kertoimet.com sanoo:

  Jos löydät erityisen hyviä nyrkkeilysaitteja, jaa toki Kertoimet.comin yhteisölle.

 • Juuso sanoo:

  Joku vois myös kertoa miten unibet streamin pystyy skaalaan kokonäytölle?

  • Hidalgo sanoo:

   Vanha kysymys, mutta vastataan nyt tulevia ihmettelijöitä varten. Avaat Unibetin streamin vaikkapa Google Chromella, ja kun stream-ikkuna on valittuna, pidät Ctrl-nappia pohjassa ja rullaat hiiren rullalla ruudun isoksi. Kuva saattaa hieman pikselöityä, mutta mieluummin kuvaa katsoo kuitenkin isompana.

 • Tahmatassu sanoo:

  Tämä on aika hianoo, et fudist näkee nykyää netistä.
  Olenkin aina miettinyt, että miten TÄMÄ Jalakkis on mahollista netistä kattoa :ÖD

 • Jaakko Vesterinen sanoo:

  Onko tämä vanhaa tietoa, ei Unibetistä näyttänyt Valioliiga näkyvän?

  • Hidalgo sanoo:

   Ei näy. Unibetista näkyy vielä tämän kauden La Liga sekä joitakin cuppeja. Viasatilta ja Viaplaylta näkyvät kaikki kovimmat futisliigat Bundesliigaa lukuunottamatta; Mestarien liiga, Valioliiga, La Liga, Serie A sekä Ligue 1. Maksullinen paketti tietenkin, mutta vihdoinkin on futisfaneille tehty oma kokonaisuus, johon sisältyvät kaikki tärkeimmät sarjat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *