Suomen Cup: IFK Mariehamn – Ilves klo 16.00 La 15.6.2019

Lauantain herkkupala kotimaisessa jalkapallossa nähdään Ahvenanmaalla, jossa ratkotaan yllätyksellisen Suomen Cupin kohtalo. Tällä kertaa finaaliin ovat edenneet IFK Mariehamn ja Tampereen Ilves. Peliyhtiöt ennakoivat ottelusta tasaista vääntöä. Tähän näkemykseen on harvinaisen helppo yhtyä, sillä lähtökohdat ovat pitkän tauon seurauksena ainakin meidän silmissä täysin ympäripyöreät.

Aikaisemmat kohtaamiset

IFK Mariehamn ja Ilves ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kerran. Tämä nähtiin toukokuussa Tampereella, jossa pisteet menivät 0-0 tuloksella jakoon. Ilves lähti tuohon otteluun ennakkosuosikkina, sillä Sipsijengillä oli alla lukuisia loukkaantumisia, eikä tilannetta helpottanut se, että Tarik Hamza joutui jättämään pelin kesken ensimmäisellä puoliajalla. Kerrotaan kuitenkin samaan hengenvetoon, että kaksikon kohtaamiset ovat viime vuosina olleet tasaisia, sillä viidestä tuoreimmasta väännöstä saarelaiset ovat voittaneet kaksi peliä, kertaalleen pisteet ovat menneet jakoon ja kaksi kertaa kentältä on poistunut parempana Ilves.

Tilastollisia poimintoja maiden aikaisemmista kohtaamisista.

1. Kotijoukkueena pelannut osapuoli on saanut joukkueiden 3 tuoreimmasta väännöstä yhden pisteen.
2. Joukkueiden 3 tuoreimmassa kohtaamisessa on kerran jääty alle kolmen maalin.
3. IFK Mariehamn on voittanut Ilveksen kotikentällään viimeisen kahden vuoden aikana kerran.

Maiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevalta videolta.

Näitä sivuja Kertoimet.com suosittelee sinulle:

unibet

Arvostelu

UnibetYlivoimaisesti kattavin kohdevalikoima SM-liiga matseja ja vetomuotoja joka peliin.
Bonus: 100€

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetKattava valikoima SM-liigaa. Myös Mestis ja aladivarit.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonKestosuosikki. Kattava valikoima koti- ja ulkomaista lätkää, erityisesti Liigaa.
Bonus: 100€

Pelaa »
comeon

Arvostelu

ComeOn!Uusi vetofirma ComeOn on lämännyt itsensä huippusuosioon korkeilla kertoimilla ja käyttäjäystävällisyydellä.
Bonus: 300€

Pelaa »

Lähtökohdat ottelulle

IFK Mariehamn on pelannut hyvin kaksivaiheisen kauden tähän mennessä. Saarelaisilla on kulkenut Suomen Cupissa kivasti, mistä kertoo myös tämä finaalipaikka, mutta Veikkausliigassa Peter Lundbergin suojateilla on ollut pieniä ongelmia. Sipsijengiä ei missään nimessä pidä kuitenkaan aliarvioida, sillä saarelaisten joukkue on roolitettu hyvin. Isokokoisen joukkueen isoimmat vahvuudet ovat löytyneet maalinteosta ja erikoistilannepelistä. Vastaavasti IFK:n isoimmat ongelmat ovat olleet puolustuksessa.

Jos IFK Mariehamnin peli ollut kaksijakoista, niin samaa ei voida sanoa Ilveksestä, joka liisi parhaillaan 21 ottelun pisteputkessa, ennen kuin KuPS päätti tuon putken. Ilveksen suurimmat vahvuudet kuluvalla kaudella ovat löytyneet puolustuksesta, mistä kertoo se, että Jarkko Wissin miehistö on päästänyt Veikkausliigassa ylivoimaisesti vähiten maaleja. Vastaavasti tamperelaisten isoimmat ongelmat ovat löytyneet maalinteosta. Tämä johtuu osittain siitä, että Paul Emile Tendeng ja Lauri Ala-Myllymäki eivät ole löytäneet yhteistä säveltä kentällä. Tämän soisi tapahtuvan nopeasti, sillä molemmat yrittävät nyt aivan liian paljon yksin ja suurimmat kärsijät tässä ovat kannattajat sekä muu joukkue.

Ennakoidut kokoonpanot

IFK Mariehamn (4-3-3):
Forsman – Murnane, Ketting, Buwalda, Mäenpää – Sid, Crawford, Isaksson – Silverholt, Mboma, Lonn.

Ilves (4-4-2):
Hilander – Aspegren, Mensah, Miettunen, Kazi – Moussa, Ala-Myllymäki, Jair, Mettälä – Fofana, Afum.

Pienten marginaalien peli tiedossa

Ottelun lähtökohdat ovat vedonlyöjän kannalta hyvin haastava, mikä näkyy myös peliyhtiöiden kertoimissa, sillä molemmilla joukkueilla on alla lähes kahden viikon tauko. Tämä tekee voimasuhteiden ennakoimisesta todella haastavaa, koska kenelläkään ei ole mitään selvää vertailukohtaa. IFK Mariehmanin voittoa tässä pelissä puoltaa kotietu ja kenttä, joka on normaalia Veikkausliigaviheriötä normaalia pienempi. Saarelaisten osakkeita meidän silmissämme nostaa myös se, että IFK saa jalkeille sairastuvalta pelaajia, jonka myötä joukkue on vahvempi.

Ilvestä ei kuitenkaan kannata aliarvioida tässä pelissä, sillä jostain syystä saarelaisilla on ollut tupsukorvia vastaan vaikeaa kotikentällään. Vierasjoukkueen osakkeita meidän silmissämme nostaa myös se, että Ilves on puolustanut paremmin kuin kotijoukkue. Koska ottelun lähtökohdat ovat meidän mielestämme täysin ympäripyöreät, niin unohdetaan suorat voittajat ja tägään lapulle molempien joukkueiden maali, johon Unibet tarjoaa 2,08 kertoimen.

Lyö molempien joukkueiden maalin puolesta vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *