Liiga: HPK – TPS klo: 18.30 pe 8.12.2017

Liiga jatkuu perjantaina neljällä paikallisottelulla, kun Raumalla tarjolla on Satakunnan derbyä, Kouvolassa Päijät-Hämeen derbyä ja Kuopiossa Savon Herruutta. Tässä vinkissä Kertoimet.com sukeltaa kuitenkin HPK:n ja TPS:n väliseen kamppailuun, joka on kierroksen ainoa normi matsi. Peliyhtiöt pitävät turkulaisia ennakkosuosikkina, mutta historia tietää puhua jotain muuta.

Aikaisemmat kohtaamiset

HPK ja TPS ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella neljä kertaa. Näistä neljästä matsista kaksi nähtiin harjoituskaudella ja kahdesti yhteen on isketty Liigassa. Joukkueiden ensimmäinen Liigavääntö nähtiin syyskuun lopussa Turussa, jossa TPS oli parempi maalein 3-2 ja toinen marraskuussa Hämeenlinnassa, jossa Kerho oli jatkoajan jälkeen parempi 2-1 –lukemin.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa neljä asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että kaksikon kahdeksasta (harjoituspelit mukana) edellisestä väännöstä seitsemän on päättynyt kotijoukkueen voittoon.

Toinen mielenkiintoinen fakta on se, että näissä kahdeksassa edellisessä ottelussa ainoastaan kerran vierasjoukkue on tehnyt yli kaksi maalia. Tämä nähtiin viime joulukuussa, kun HPK kaatoi TPS:n Turussa 1-5.

Kolmas mielenkiintoinen fakta on se, että edellisen kerran TPS on tehnyt Hämeenlinnassa yli kaksi maalia marraskuussa 2015. Tuolloin TPS voitti ottelun 1-5 –lukemin.

Neljäs mielenkiintoinen fakta liittyy TPS:n voittoihin Hämeenlinnassa, sillä edellisen kerran TPS on hakemut Rinkelinmäeltä voiton marraskuussa 2015.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevata videosta:

Näitä sivuja suosittelemme Liigaan:

Lähtökohdat

HPK:n kausi on sujunut odotettua heikommin, sillä moni oletti, että Kerho taistelisi parhaimmillaan jopa suorasta pudotuspelipaikasta. Toisin on kuitenkin käynyt, sillä hämeenlinnalaiset lähtevät illan otteluun sarjataulukon 12. sijalta.

Kerhon suurimmat ongelmat kuluvalla kaudella ovat löytyneet maalinteosta, sillä HPK on tehnyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja (2,2 ottelua kohti). Vastaavasti HPK:n vahvuudet ovat löytyneet ainakin tilastojen puolesta puolustuksesta, sillä Kerho on päästänyt sijoituksestaan huolimatta seitsemänneksi vähiten maaleja (2,5 ottelua kohti). Tämä näkyy myös alivoimassa (87,90%), joka on sarjan neljänneksi kovin.

TPS:n kausi on puolestaan sujunut odotusten mukaisesti. Turkulaiset lähtevät illan otteluun sarjataulukon kolmannelta sijalta. Kerrotaan kuitenkin samaan hengenvetoon, että Hunajaseura peli on tökkinyt viimeisten viikkojen aikana. Tästä kertoo myös se, että viimeisestä neljästä ottelusta TPS on hävinnyt kolme (1-0-1-2).

Turkulaisten vahvuudet kuluvalla kaudella ovat löytyneet hyvin pitkälle hyökkäyksestä, sillä TPS on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja yhdessä Tampereen Tapparan kanssa (3,0 ottelua kohti). Tämä näkyy myös ylivoimalla, joka on sarjan toiseksi paras (23,68%). Kerrotaan myös samaan hengenvetoon, että vaikka TPS:n ylivoima on tilastojen puolesta sarjan toiseksi kovin, niin ylivoimalla Turkulaiset ovat tehneet eniten maaleja. Tuo ylivoiman tehokkuus on kova, sillä itse ylivoimaa TPS on pelannut sarjassa kuudenneksi vähiten.

Toistaako historia itseään?

TPS lähtee illan otteluun ennakkosuosikkina, mutta kuten jo aikaisemmin tuli kerrottua, niin Turkulaisilla on ollut pelinsä kanssa pieniä ongelmia Hämeenlinnassa. TPS:n osakkeita ei myöskään nosta meidän silmissämme se, että joukkue on hävinnyt viidestä viimeisestä vieraspelistään neljä matsia (1-0-2-2). Tämän vuoksi lähdetään hakemaan tästä pelistä pientä yllätystä ja vinkataan pelaamaan tasapeliä. Pelaajan pisteissä luotetaan Eric Perriniin, joka on viimeistellyt TPS:lle neljässä edellisessä ottelussa kolme maalia. Unibet tarjoaa hyökkääjän pisteelle 1,88 palautuksen.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

19 + nineteen =