Liiga: HPK – Ilves klo: 18.30 ke 13.12.2017

Kierroksen toinen mielenkiintoinen matsi isketään Hämeenlinnassa, jossa HPK isännöi toisen kerran kuluvalla kaudella Tampereen Ilvestä. HPK lähtee illan otteluun pienenä ennakkosuosikkina, sillä Ilveksellä on ollut Rinkelinmäellä ongelmia oman pelinsä kanssa. Tästä kertoo myös se, että edellisen kerran Ilves on voittanut Hämeenlinnassa virallisen pelin syyskuussa 2014.

Aikaisemmat kohtaamiset

HPK ja Ilves ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Nämä molemmat ottelut ovat päättyneet kotijoukkueiden voittoihin, kun HPK voitti kaksikon ensimmäisen väännön Hämeenlinnassa syyskuussa 2-0 ja Ilves toisen Tampereella 5-4.

Kaksikon aikaisempia kohtaamisia katsoessa useampi asia pistää silmään, joten listataan ne tässäkin vinkissä allekkain, jotta Ruudun selostajat saavat ne helposti poimittua papereihinsa.

1. Joukkueiden viisi edellistä peliä on päättynyt kotijoukkueen voittoon.

2. Joukkueiden 14. edellisestä liigaottelusta vierasjoukkue on vienyt voiton ainoastaan kerran!

3. Edellisen kerran vierasjoukkueena pelannut osapuoli on voittanut lokakuussa 2016. Tuolloin HPK kaatoi Ilveksen Tampereella voittomaalikilpailun jälkeen 3-4.

4. Edellisen kerran Ilves on voittanut Hämeenlinnassa virallisen pelin syyskuussa 2014. Tuolloin Tupsukorvat hakivat Rinkelinmäeltä 1-5 vierasvoiton.

5. Kotijoukkue on tehnyt joukkueiden 16. edellisessä kohtaamisessa joka kerta vähintään kaksi maalia.

6. Joukkueiden kuudessa edellisessä Hämeenlinnassa pelatussa ottelussa on joka kerta jääty alle viiden maalin (2-4-2-4-4-4).

7. Vierasjoukkue ei ole tehnyt joukkueiden kuudessa edellisessä Hämeenlinnassa pelatussa liigaottelussa kertaakaan kahta maalia enempää (0-2-0-1-2-1).

Kaksikon edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme Liigaan:

HPK:lla neljä kotitappiota alla

Moni asiantuntija povasi HPK:ta ennen kauden alkua kuuden joukkoon, mutta toisin on käynyt, sillä hämeenlinnalaiset lähtevät illan otteluun sarjataulukon neljänneksi viimeiseltä sijalta. Antti Pennasen suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 32 ottelua, joista Kerholle on kirjattu 13 voittoa ja 19 tappiota. Yhdeksästä viimeisestä matsista Hämeenlinnalaiset ovat voittaneet ainoastaan kaksi peliä (2-0-0-7).

Jos HPK:n odotettua heikommalle kaudelle haetaan jotain syitä, niin sellaiset löytyisivät ainakin tilastojen puolesta maalinteosta ja jäähyistä, sillä HPK on tehnyt sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja (2,1 ottelua kohti) ja viettänyt rangaistusaitiossa toiseksi eniten.

Tuota ensimmäistä vaihtoehtoa voidaan perustella loukkaantumisilla ja muutoksilla, joita HPK koki ja toista sillä, että hämeenlinnalaiset johtavat ylivoimaisesti viiden ja 20. minuutin jäähytilastoja. Tästä suurin kiitos kuuluu Miro Karjalaiselle, joka on ajettu kai neljä kertaa tällä kaudella pihalle kesken pelin. Tässä ottelussa nuorukaista ei kuitenkaan nähdä kentällä, sillä hän on pelikiellossa.

Näin HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen summasi joukkueensa alkukautta kaksi kuukautta sitten ja ennakoi ottelua Ilvestä vastaan:

Ilveksellä seitsemän vierastappiota alla

Ilveksen kausi on mennyt juuri niin surkeasti kuin moni odotti, sillä Tupsukorvat eivät päässeet vuodenvaiheessa rakentamaan joukkuettaan samalla tavalla kuin muut seurat, koska seuran johtoporras kävi kauppaa tuolloin uusien omistajien kanssa. Itse illan otteluun Ilves lähtee sarjataulukon kolmanneksi viimeiseltä sijalta.

Karri Kiven suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 31 ottelua, joista joukkueelle on kirjattu 12 voittoa ja 19 tappiota (8-4-1-18). Kerrotaan samalla, että 11 edellisestä pelistä Ilvekselle on kirjattu kolme voittoa ja kahdeksan tappiota (3-0-0-8). Aivan kuten HPK:llakin, nämä kaikki pelit ovat ratkenneet varsinaisella peliajalla.

Jos HPK:n suurimmat ongelmat kuluvalla kaudella löytyivät maalinteosta ja rangaistusminuuteista, niin Ilveksellä isoimmat ongelmat ovat löytyneet puolustuksesta, sillä Tupsukorvat ovat päästäneet kuluvalla kaudella toiseksi eniten maaleja koko sarjassa (3,6 ottelua kohti). Toinen iso asia, miksi joukkueen alkukausi on mennyt penkinalle löytyy vieraspeleistä, sillä Ilves on napannut tällä kaudella vieraissa ainoastaan yhden suoran voiton (1-2-1-11).

Jos Ilveksen alkukaudesta pitäisi vielä kaivaa jotain erikoisia asioita, niin sellainen löytyisi jäähyistä, sillä Tupsukorville on vihelletty kuluvalla kaudella ylivoimaisesti vähiten jäähyjä. Tämä on mielenkiintoinen yhtälö, kun ottaa huomioon, kuinka paljon joukkueelle on tehty maaleja.

HPK pieni ennakkosuosikki

HPK lähtee illan otteluun pienenä ennakkosuosikkina, mutta meidän mielestämme tämän matsin lähtökohdat ovat ympäripyöreät. Tätä me perustelemme sillä, että molempien joukkueiden ympärillä on melkoinen määrä kysymysmerkkejä. HPK:lla nämä ovat lukuisat poissaolot (Niklas Friman, Miro Karjalainen, Teemu Turunen, Kristian Vesalainen, Robert Leino, Mikko Lehtonen ja Emil Larmi), jotka kirpaisevat kaikkein eniten hyökkäystä. Myöskään Kerhon neljä perättäistä kotitappiota eivät puolla pelaamaan kotijoukkueen voittoa, vaikka nämä tappiot ovat tulleet Liigan kärkipään porukoille (HIFK x 2, Tappara ja TPS).

Ilveksen kohdalla suurimmat kysymysmerkit löytyvät puolustuksesta ja vieraspeleistä. Ilves vahvisti taannoin puolustustaan Bill Thomasilla, joka teki debyytissään maalinkin, mutta myös loukkaantui samalla, eikä ilmeisesti pelaa tässä ottelussa? Tupsukorvien voittoa ei myöskään puolla se, että Ilves on vieraissa sysi p***a, mistä kertoo myös vierastilastot (1-2-1-11).

Koska ottelun voittajan ennakkointi on sen verran haastavaa meille tällä kertaa, niin unohdetaan suorat voittajat sekä tuplat ja pelataan tässä kohteessa alle viiden maalin ottelua, johon Unibet tarjoaa asiallisen 1,80 kertoimen. Tätä me perustelemme sillä, että tämä vaihtoehto tuntuu kaikkein luontaisimmalta, vaikka Ilveksellä on ollut ongelmia puolustuspelinsä kanssa.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

one × two =