Liiga: HPK – HIFK klo: 18.30 ke 23.11.2017

Liiga jatkuu torstaina kahden ottelun voimin. Kierroksen mielenkiintoisin joukkue isketään Rinkelinmäellä, jossa HPK isännöi HIFK:ta. Punapaidat ovat vieneet kaksikon kaksi tämän kauden kohtaamisista nimiinsä, mutta HPK:n mahdollisuuksia tässä ottelussa ei kannata ampua täysin alas, sillä HIFK on sarjan toiseksi huonoin vierasjoukkue.

Aikaisemmat kohtaamiset

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla HIFK on ollut parempi. Punapaidat voittivat kaksikon ensimmäisen kohtaamisen 3-1 ja toisen 3-2 –lukemin. Tämä jälkimmäinen tappio otti varmasti HPK:lle koville, sillä hämeenlinnalaiset johtivat tuota ottelua parhaimmillaan kahdella maalilla.

Kaksikon aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että joukkueiden seitsemästä aikaisemmasta väännöstä ainoastaan yksi peli on päättynyt vierasjoukkueen voittoon. Toinen mainitsemisen arvoinen asia liittyy maalien määriin, sillä joukkueiden kahdeksassa edellisessä kohtaamisessa on ainoastaan kerran nähty yli viisi maalia (5-4-4-4-8-5-3-2).

Kaksikon edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme Liigaan:

HPK:n ensimmäinen kolmannes vaatimaton

HPK:n alkukausi on sujunut odotettua heikommin, sillä joukkue lähtee illan otteluun sarjataulukon neljänneksi viimeiseltä sijalta. Antti Pennasen suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 24 ottelua, joista hämeenlinnalaisille on kirjattu 11 voittoa ja 13 tappiota (7-4-0-13). Viiden viimeisen ottelun kuntopuntarissa HPK on kuitenkin yhdeksällä pisteellä sarjan seitsemänneksi kovin joukkue (1-3-0-1).

HPK:n ongelmat kuluvalla kaudella ovat löytyneet hyvin pitkälti maalinteosta, sillä hämeenlinnalaiset ovat tehneet Liigassa kolmanneksi vähiten maaleja (2,25 ottelua kohti). Heikkoudeksi voitaisiin myös nostaa rangaistukset, sillä HPK:lle on vihelletty toiseksi eniten rangaistuksia tällä kaudella. Joukkueen vahvuudet puolestaan ovat löytyneet puolustuksesta, sillä joukkue on päästänyt sijoituksestaan huolimatta neljänneksi vähiten maaleja Liigassa (2,33 ottelua kohti). Tämä näkyy myös alivoimassa (90,38%), joka on sarjan kolmanneksi kovin.

HIFK:n ensimmäinen kolmannes floppi

Myös HIFK:n alkukausi on mennyt odotettua heikommin, sillä joukkue lähtee illan otteluun sarjataulukon yhdeksänneltä sijalta. Ari-Pekka Selinin suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 24 peliä, joista helsinkiläisille on kirjattu kymmenen voittoa ja 14 tappiota (9-1-6-8). Viiden viimeisen ottelun kuntopuntarissa HIFK on kuitenkin sarjan kuudenneksi kovin joukkue kymmenellä pisteellä (2-1-2-0).

HIFK:n ongelmat kuluvalla kaudella ovat löytyneet hyvin pitkälle maalinteosta, sillä sarjan suurimmalla budjetilla pelaava joukkue on tehnyt miljoonasatsauksistaan huolimatta viidenneksi vähiten maaleja (2,6 ottelua kohti). HIFK:n heikkoudeksi on myös nostettava vieraspelit, sillä helsinkiläiset ovat voittaneet tällä kaudella ainoastaan yhden pelin vieraissa (1-0-5-7) ja ovat sarjan toiseksi huonoin vierasjoukkue.

Helsinkiläisten vahvuudet puolestaan ovat löytyneet joukkueen maalinsuulta, sillä Atte Engren on pystynyt pitämään HIFK:n useana ilta voiton syrjässä kiinni torjunnoilla. Toinen asia josta HIFK voi olla ylpeä on rangaistukset, sillä joukkueelle on vihelletty kahden minuutin rangaistuksia kolmanneksi vähiten tällä kaudella.

Toistaako historia itseään?

Ottelun lähtökohdat ovat äärimmäisen mielenkiintoiset, sillä tässä matsissa toisistaan mittaa ottavat kaksi joukkuetta, jotka ovat parantaneet peliään marraskuun maaottelutauon jälkeen. Tämä ottelu antaa myös meidän mielestämme monia vastauksia siihen, onko HIFK:n peli mennyt oikeasti eteenpäin, vai onko tämä kaikki turhaa HIFK hypetystä, jota kotimainen media tyrkyttää lukijoilleen lähes tauotta.

HPK:n suurimmat kysymykset tämän ottelun lopputulosta silmällä pitäen on se, kuinka hyvin joukkue pystyy pystyy pitämään päänsä viileänä, sillä HIFK osaa ärsyttää. Tärkeäksi tekijäksi nousee myös pelinopeus, kamppailupelaaminen ja luisteluvoima, sillä HIFK:n puolustuksella on tapana sortua virheisiin paineen alla. Oman mielenkiintonsa matsiin tuo myös HPK:n viimeistely, sillä Kerho on tehnyt tämän kauden 13. kotiottelussa ainoastaan kerran yli neljä maalia.

HIFK:n suurimmat kysymykset ottelun lopputulosta mietittäessä tulevat olemaan joukkueen kamppailuvoima, pelinopeus ja jo mainittu puolustus. Tähän samaan listaan voisi lisätä myös maalinteon, sillä HIFK on tehnyt tämän kauden 13. vierasottelussa ainoastaan kaksi kertaa yli kaksi maalia. Tällä maalimäärällä ei tulla voittamaan montaakaan peliä.

Sanotaan suoraan, että ottelun lähtökohdat puoltaisivat pelaamaan tässä HIFK:n voittoa, mutta koska joukkueen ympärillä on edelleen niin monta kysymysmerkkiä, niin lähdetään pelaamaan tässä matsissa kotijoukkueen voittoa ja perustellaan tätä sillä, että HPK on esiintynyt viimeisen kuukauden aikana kotikentällä todella hyvin. Tämän ovat saaneet myös kokea SaiPa, TPS ja JYP, jotka Antti Pennasen suojatit ovat kaataneet. Kotijoukkueen voittoa me perustelemme myös kamppailuvoimalla, joka on ollut ja tulee olemaan koko kauden HIFK:n suurin kompastuskivi.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 × 1 =