Champions Hockey League: HIFK – Skellefteå AIK kello 19.30 ti 9.10.2018

Tiistain toinen mielenkiintoinen matsi CHL:ssä pelataan Nordiksella, jossa Helsingin IFK isännöi ruotsalaista Skellefteå AIK:ta. Peliyhtiöt ennakoivat ottelusta tasaista vääntöä. Tämä on ymmärrettävää, sillä ottelun lähtökohdat ovat täysin ympäripyöreät. Matsia pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä UnibetTV:n kautta.

Aikaisemmat kohtaamiset

HIFK ja Skellefteå ovat kohdanneet toisensa Champions Hockey Leaguessa kaksi kertaa. Nämä molemmat kohtaamiset nähtiin kaudella 2014-15. Tuolloin joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Ruotsissa Skellefteån 3-0 voittoon, mutta toisessa kohtaamisessa HIFK kaatoi ruotsalaisseuran kotikentällään 5-3 lukemin.

Jos näistä kahdesta ottelusta pitäisi kaivaa jotain mielenkiintoisia faktoja lukijoille kerrottavaksi, niin kerrottakoon, että Skellefteå on tehnyt kaksikon molemmissa kohtaamissa avausmaalin. Toinen fakta on se, että kotijoukkue on voittanut molemmilla kerroilla toisen erän ja kolmas se, että vierasjoukkue ei ole voittanut tämän otteluparin kohtaamisissa kertaakaan erää (4-2-0).

Lyö täällä vetoa CHL:stä:

unibet

Arvostelu

UnibetYlivoimaisesti kattavin kohdevalikoima SM-liiga matseja ja vetomuotoja joka peliin.
Bonus: 100 + 10€ riskitön

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetKattava valikoima SM-liigaa. Myös Mestis ja aladivarit.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonKestosuosikki. Kattava valikoima koti- ja ulkomaista lätkää, erityisesti Liigaa.
Bonus: 100€

Pelaa »
comeon

Arvostelu

ComeOn!Uusi vetofirma ComeOn on lämännyt itsensä huippusuosioon korkeilla kertoimilla ja käyttäjäystävällisyydellä.
Bonus: 300€

Pelaa »

Molemmilla joukkueilla hyvä alkukausi

HIFK:n esitykset ovat takkuilleet CHL:ssä, mutta Liigassa helsinkiläisseura on pelannut voitokasta peliä. Stadilaiset aloittivat CHL:n pelit 3-5 vierasvoitolla Tychystä, mutta tätä voittoa seurasi kaksi tappiota Kai Suikkasen HC Bolzanolle. Italialaisseura vei joukkueiden ensimmäisen väännön kotikentällään 4-1 ja haki tämän jälkeen 1-2 rankkarivoiton Helsingistä. Alkulohkon neljännessä ottelussa Ari-Pekka Selinin suojatit kaatoivat Tychyn 2-1 lukemin. Tällä voitolla helsinkiläisseura piti yllä mahdollisuuden päästä jatkopeleihin.

Skellefteå on puolestaan pelannut niin CHL:ssä, kuin myös SHL:ssä hyvin. SHL:n kolmonen hävisi CHL:n avausottelun Bolzanolle rankkareiden jälkeen 4-3. Tuon tappion jälkeen Skellefteå kuitenkin ryhdistäytyi ja puristi suorat voitot Tychystä (1-8 ja 6-2). Alkulohkon neljännessä ottelussa Stefan Klockaren suojatit eivät antaneet enää Bolzanon yllättää itseään toistamiseen, vaan kairasivat italialaisseurasta 2-1 voiton. Nyt kerätyillä kymmenellä pisteellä Skellefteå on todella lähellä jatkopaikkaa.

Millä asenteella HIFK lähtee otteluun?

Ottelun lähtökohdat ovat mielenkiintoiset, sillä HIFK tarvitsee tästä pelistä voiton, mikäli se mielii päästä jatkopeleihin. Peliyhtiöt pitävät lähtökohtia tasaisina, mikä on ymmärrettävää, sillä molemmilla joukkueilla on omat hyvät ja huonot puolensa, miksi heidän puolesta kannattaisi lyödä vetoa.

HIFK:n voittoa puoltaa kotietu ja hyvä vire. Ruotsalaisseuran voittoa puolestaan puoltaa hyvä vire, sekä se, että HIFK ei ole panostanut europeleihin. Tämä selittää sen, miksi helsinkiläisseura lähtee CHL:stä joka vuosi laulukuoroon alkuvaiheessa, mutta pelaa silti mitaleista Liigassa.

Sanotaan ihan suoraan, että tämä matsi kuuluu niihin peleihin, joita ei pitäisi pelata. Tämä johtuu ihan puhtaasti tuosta HIFK:n mentaliteetista. Jos tässä pelissä pitäisi kuitenkin pelata voittajaa, niin laitetaan tässä matsissa lapulle Skellefteån voitto, sillä IFK on meidän silmissämme tässä pelissä täysi Ässäarpa.

Lyö Skellefteån voitosta vetoa Betssonilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

two × five =