Liiga: HIFK – Pelicans klo: 18.30 ti 14.11.2017

Liiga jatkuu tänään maaottelutauon jälkeen viiden pelin voimin. Kierroksen mielenkiintoisin matsi pelataan Helsingissä, jossa HIFK isännöi Lahden Pelicansia. Peliyhtiöt pitävät HIFK:ta ennakkosuosikkina ja syystä, sillä Ari-Pekka Selinin suojatit ovat jääneet kuluvalla kaudella kotihallissaan ainoastaan kerran pisteittä. Tuo tappio tuli kaksi kuukautta sitten Mikkelin Jukureille.

Aikaisemmat kohtaamiset

HIFK ja Pelicans ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Näistä ensimmäinen nähtiin harjoituskaudella ja toinen runkosarjassa. Tuossa harjoituskauden pelissä HIFK oli parempi jatkoajan jälkeen maalein 5-4, mutta tuo kaksikon toinen kohtaaminen päättyi Lahdessa Pelicansin 2-1 voittoon. Kaksikon aikaisempia kohtaamisia katsoessa yksi asia pistää silmään, sillä joukkueiden kuusi edellistä kohtaamista ovat päättyneet kaikki kotijoukkueen voittoon.

Näitä sivuja suosittelemme Liigaan:

Lähtökohdat

HIFK:n alkukausi on ollut lievästi sanottuna pettymys, sillä helsinkiläisseura lähtee illan otteluun sarjataulukon kymmenenneltä sijalta. Ari-Pekka Selinin suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 21 ottelua, joista HIFK:lle on kirjattu kahdeksan voittoa ja 13 tappiota (8-0-5-8). Nämä ovat karuja lukuja joukkueelle, joka pelaa sarjan suurimmalla budjetilla.

Vaikka moni oletti ennen kauden alkua, että HIFK:n kuluvan kauden suurimmat ongelmat tulisivat löytymään puolustuksesta, niin toisin on käynyt, sillä stadilaisilla on ollut ongelmia maalinteon ja vieraspeliensä kanssa. Näistä ongelmista kielivät se, että HIFK on tehnyt sarjassa neljänneksi vähiten maaleja ja on sarjan toiseksi huonoin vierasjoukkue.

Pelicansin alkukausi on puolestaan mennyt kutakuinkin odotusten mukaan. Petri Matikaisen suojatit lähtevät illan otteluun sarjataulukon viidenneltä sijalta. Lahtelaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 21 ottelua, joista Pelsuille on kirjattu 12 voittoa ja yhdeksän tappiota (10-2-1-8). Näistä tappioista kolme on tullut viimeiseen neljään otteluun.

Lahtelaisseuran vahvuudet kuluvalla kaudella ovat löytyneet maalinteosta ja ylivoimasta. Maalintekovoimasta parhaiten kertoo se, että Pelsut ovat tehneet sarjassa neljänneksi eniten maaleja ja omaavat sarjan parhaan ylivoiman. Jos Pelicansista pitäisi etsiä jotain heikkouksia, niin sellaiset löytyisivät puolustuksesta, joka ei ole sarjan kaikkein jalkavin.

HIFK ennakkosuosikki

HIFK lähtee illan otteluun ennakkosuosikkina, mutta Pelicansin mahdollisuuksia ei kannata ampua täysin alas, sillä lahtelaiset ovat sarjan neljänneksi kovin vierasjoukkue. Vierasjoukkueen kertoimia meidän silmissämme nostaa myös se, että maajoukkueessa debytoinut Miro Heiskanen ei välttämättä pelaa tässä pelissä.

Luotetaan kuitenkin siihen, että HIFK pystyy kääntämään tämän matsin eduksensa, sillä helsinkiläisseura on pelannut itsensä siihen pisteeseen, että voittoja pitää alkaa tulla tai suoran pudotuspelipaikan voi unohtaa. Kotijoukkueen voittoa me perustelemme myös sillä, että HIFK on pelannut suhteellisen hyvin kotikentällään, jossa se on jäänyt tällä kaudella ainoastaan kerran pisteittä (7-0-1-1).

Lyö tästä matsista vetoa NordicBetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 − ten =