Liiga: HIFK – HPK kello 18.30 to 20.9.2018

Liiga jatkuu torstaina kahden ottelun voimin. Kierroksen mielenkiintoisin ottelu nähdään Nordenskiöldinkadulla Taka-Töölössä, jossa Helsingin IFK isännöi Hämeenlinnan Pallokerhoa. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa hyvin, mutta tästä huolimatta peliyhtiöt pitävät HIFK:ta selvänä ennakkosuosikkina illan ottelussa. NordicBet, Betsson ja Betsafe tarjoavat otteluun jalkapallosta tutun cashoutin.

Aikaisemmat kohtaamiset

HIFK ja HPK kohtasivat toisensa menneellä kaudella kuusi kertaa. Erikoista kyllä, HIFK voitti nämä kaikki kuusi kohtaamista. HPK sai HIFK:lta kuitenkin pisteen näistä väännöistä, sillä yksi stadilaisten voitoista tuli vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa useampi asia pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että HPK on kaatanut edellisen kerran HIFK:n helmikuussa 2017. Tuolloin HPK oli Hämeenlinnassa pelatussa ottelussa 3-1 lukemin parempia.

Toinen mielenkiintoinen asia liittyy niin ikään HPK:n voittoihin, sillä hämeenlinnalaiset ovat voittaneet kolmen edellisen kauden aikana HIFK:n Helsingissä ainoastaan kolme kertaa. Näistä tuorein tuli joulukuussa 2016. Tuolloin HIFK joutui myöntämään Kerhon paremmaksi 3-5 lukemin.

Kolmas mielenkiintoinen asia liittyy maaleihin, sillä kaksikon kahdeksassa edellisessä kohtaamisessa ei ole kertaakaan nähty viittä maalia enempää. Erikoisen tästä tilastosta tekee se, että seitsemän kertaa näissä peleissä on jääty neljään maaliin (4-4-4-4-5-4-4-4). Palataan tähän asiaan vinkin lopussa uudestaan.

Lyö täällä vetoa Liigasta:

unibet

Arvostelu

UnibetYlivoimaisesti kattavin kohdevalikoima SM-liiga matseja ja vetomuotoja joka peliin.
Bonus: 100 + 10€ riskitön

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetKattava valikoima SM-liigaa. Myös Mestis ja aladivarit.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonKestosuosikki. Kattava valikoima koti- ja ulkomaista lätkää, erityisesti Liigaa.
Bonus: 100€

Pelaa »
comeon

Arvostelu

ComeOn!Uusi vetofirma ComeOn on lämännyt itsensä huippusuosioon korkeilla kertoimilla ja käyttäjäystävällisyydellä.
Bonus: 300€

Pelaa »

Molemmilla hyvä alku kauteen

Helsingin IFK on aloittanut kautensa hyvin, sillä Ari-Pekka Selinin suojatit ovat voittaneet kuluvan kauden kaikki kolme otteluaan. Jokainen näistä voitoista on kuitenkin tullut vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Hyvää HIFK:n pelissä on ollut joukkueen tehokkuus, sillä punapaidat ovat viimeistelleet näissä kolmessa ottelussa 13 maalia (4,3 ottelua kohti). Vastaavasti huonoa HIFK:n pelissä on ollut sen puolustaminen, sillä IFK:lle on tehnyt käsittämättömän paljon maaleja kuluvalla kaudella (3,3 ottelua kohti).

Jos HIFK on aloittanut kautensa hyvin, niin samaa voidaan sanoa myös hämeenlinnalaisten alkukaudesta, sillä Antti Pennasen suojateille on kirjattu kolmesta ottelusta yksi suora voitto, yksi voitto jatkoilla ja yksi tappio jatkoilla. Hyvää HPK:n pelissä alkaneella kaudella on ollut puolustus, sillä Kerho on päästänyt vähiten maaleja alkaneella kaudella (1,6 ottelua kohti). Vastaavasti huonoa HPK:n pelissä on ollut viimeistely, sillä hämeenlinnalaiset ovat tehneet Liigassa viidenneksi vähiten maaleja (2,3 ottelua kohti).

HIFK selvä ennakkosuosikki

HIFK lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta Kertoimet.comin mielestä ottelun lähtökohdat ovat tasaisemmat, mitä peliyhtiöiden kertoimista voisi päätellä. HIFK on toki ennakkosuosikki, mutta hämeenlinnalaisten yllätysmahdollisuutta ei kannata ampua täysin alas, sillä molemmilla joukkueilla on omat vahvuutensa, joiden vuoksi heidän puolesta kannattaisi lyödä vetoa.

HIFK:n voittoa ottelussa puoltaa kotietu sekä hyökkäys. Stadilaisten hyvä maalinteko näkyy myös ylivoimassa (37.50%), joka on sarjan viidenneksi kovin (HPK:lla 30,77%). HIFK:n suurin kysymysmerkki on kuitenkin puolustuspelaaminen. Jokainen myös ymmärtää, ettei HIFK tule lappaamaan koko kautta 4,5 maalin keskiarvolla osumia, jotta se voittaa pelinsä.

HPK:n voittoa meidän silmissämme puolestaan puoltaa se, että hämeenlinnalaiset ovat puolustaneet alkaneella kaudella selvästi paremmin kuin HIFK. Tämä näkyy myös alivoimassa, jossa näiden kahden joukkueen välillä on voisiko sanoa jopa järisyttävä ero, sillä HPK tappaa alivoimat 85,71% todennäköisyydellä, kun taas HIFK:n vastaava lukema on tasan 70%.

Tuo erikoistilannepelaaminen saattaakin nousta tässä pelissä suureen arvoon, sillä molempien joukkueiden ylivoima on toiminut alkaneella kaudella ihan siedettävästi. Lähdetään pelaamaan tässä pelissä kuitenkin HIFK:n voittoa, sillä helsinkiläiset pääsevät tähän peliin tuoreemmilla jaloilla, sillä HPK pelasi eilen Ässiä vastaan, kun taas HIFK:lla oli lepopäivä.

Ne jotka haluavat pelata HIFK:n suoraa voittoa, niin heille vinkattakoon NordicBetia, joka tarjoaa kotijoukkueen voitolle parhaan kertoimen. Ne jotka kärkkyvät isompaa kerrointa, niin heille vinkattakoon alle 4,5 maalin ottelua, johon Unibet tarjoaa 2,35 kerrointa. Tuo alle viiden maalin ottelu, ei ole historian tai tilastojen puolesta täysin poissuljettu vaihtoehto, sillä jotenkin meistä tuntuu, että HIFK joutuu tässä pelissä ensimmäisen kerran tällä kaudella kunnolla testiin.

Pelaa HIFK:n voittoa NordicBetilla »

Pelaa alle 4,5 maalin ottelua Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

thirteen − 1 =