Olympialaiset: Miesten half-pipen finaali kello 3.30 ke 14.2.2018

Miesten half-pipen, eli lumikourun karsinnoista tuli historiallisen kovat Etelä-Korean talviolympialaisissa, kun peräti viisi laskijaa teki karsinnoissa yli 90,00 pisteen runin. Tämä lupailee erittäin kovatasoista finaalia, joka kannattaa katsoa suorana lähetyksenä tulevana yönä. Finaaliin ennakkosuosikkina lähtee Yhdysvaltojen Shaun White, joka voitti karsinnat 98,50 pisteillä. Mitalista taistelee myös Peetu Piiroinen, joka raivasi tiensä 12 parhaan joukkoon.

Kovat tasoiset karsinnat

Shaun White voitti half pipen karsinnat mielettömällä laskulla. Jenkki tykitti kovassa paikassa nappisuorituksen, jonka tuomaristo palkitsi 98,50 pisteillä. Itse karsinnoissa saatiin myös hyvät ennakkoasetelmat finaaliin, sillä ensin Japanin Ayumu Hirano teki 95,00 runin. Heti perään australialainen Scotty James laski toisella runillaan kovat 96,75 pisteet, mutta White ei jäätynyt kovassa paikassa, vastasi tähän seuraavassa laskussa järjettömän kovilla 98,50 pisteillä.

Näitä sivuja suosittelemme Olympialaisiin:

White ennakkosuosikki

Kaksinkertainen olympiakultamitalisti White lähtee finaaliin Unibetin papereissa ennakkosuosikkina ja syystä, sillä kokenut 31-vuotias yhdysvaltalinen osoitti 4,5 metrin hypyillään, että hän on tullut Pyeongchangin talviolympialaisiin voittamaan. Tuolla karsintojen voitolla hän myös osoitti maailmalle, ettei lumilautailijan pää jäädy tiukassakaan paikassa. Tämä lupailee erittäin kovatasoista finaalia.

Whiten kovin haastaja on karsinnoissa toiseksi sijoittunut Scotty James. 23-vuotias australialainen on voittanut nuoresta iästään huolimatta viimeisen kolmen vuoden aikana half pipen MM-kullan kaksi kertaa. James osoitti myös karsinnoissa, että hänen kuppa kestää kovassa paikassa, sillä hän kykeni heti vastaamaan Ayumu Hiranon kovaan laskuun.

Kaksikon kovimmaksi kirittäjäksi Kertoimet.com nostaa japanin Ayumu Hiranon ja Suomen Peetu Piiroisen. 19-vuotias Hirano voitti Sotshissa half-pipen olympiahopeaa. Hän on myös niittänyt mainetta X-Gamesin puolella, voittamalla Superpipen vuosina 2016 ja 2018. Nuorukaisen kasetti on kuitenkin vielä testaamatta kovassa paikassa, sillä hän pääsi karsinnoissa kokoajan laskemaan Whiten ja Scottyn edellä.

Piiroisen me nostamme listalle siksi, että 29-vuotias Vancouverin olympiahopeamitalisti osoitti niin ikään kovassa paikassa, että hän pystyy vastaamaan kärjen huutoon kaiken mennessä putkeen. Mitali kuitenkin vaatii ilmavampia lentoja finaalissa. Tekniikasta Piiroisella tämä ei pitäisi jäädä kiinni, sillä hän on hyvin monipuolinen ja kokenut laskija. Nyt kyse on siitä löytääkö Piiroinen samanlaisen rentouden finaalin kuin karsintojen toisessa runissaan.

Lyö miesten half-pipen finaalista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ten − eight =