Häkkinen kritisoi nykyistä rangaistusjärjestelmää

Kaksinkertainen Formula 1 -maailmanmestari Mika Häkkinen kritisoi
Unibetille kirjoittamassaan kolumnissa nykyistä rangaistusjärjestelmää formuloissa, jossa kuljettajia rangaistaan tallin ja valmistajien virheistä. Suomalainen katsoo, että järjestelmä kaipaisi pikaista muutosta, sillä siitä on katsojille ja kuljettajille haittaa. Kaikkia rangaistuksia hän ei kuitenkaan poistaisi.

Eräs viime viikonlopun Monzan puheenaiheista oli lukuisat lähtöruuturangaistukset, joita jaettiin eri komponenttien ja etenkin hybridimoottorinosien vaihtojen takia. Häkkisen mielestä on naurettavaa, että kuljettaja joutuu lähtöruudukon häntäpäähän, koska moottori tarvitsee uusia osia.

– Ymmärrän, että järjestelmää on helppo kritisoida ja sopivaa vaihtoehtoa vaikea keksiä. On kuitenkin niin, että ei ole kuljettajan syytä, jos tallin tai toimittajan pitää käyttää uusia osia, suomalainen aloittaa.

– Kisatessani ykkösissä meillä oli rangaistuksia, etenkin jos teki jotain kiellettyä radalla ja tuomaristo päätti, että ojennusta tarvitaan. Se on normaalia, ja tällaisia rangaistuksia on yhä käytössä. Tietyissä tilanteissa annettiin taloudellinen rangaistus, jotta asia meni varmasti perille, Häkkinen jatkaa.

Suomalaisen mielestä tämän hetkinen järjestelmä muistuttaa tilannetta, jossa lapsi on tuhma koulussa, mutta sen sijaan että lasta rangaistaisiin, koko perhe joutuu vaikeuksiin! Siinä ei ole järkeä, ja lisäksi rangaistukset vaikeuttavat lajin seuraamista.

– Ne ovat epäreiluja kuljettajia kohtaan, sillä tallit ja moottorivalmistajat tietävät säännöt suunnitellessaan ja kehittäessään autoja tai tuodessaan päivityksiä. Joten kun laskut menevät vikaan ja tarvitaan muutoksia, pitäisi rangaista talleja ja moottorintoimittajia, ei kuljettajia, jotka haluavat kisata. Eikä faneja, jotka odottavat suosikkiensa starttaavan kisaan siitä ruudusta, johon he aika-ajossa ajoivat.

Lähde: Unibet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

six + 17 =

Tuorein veikkausvinkkimme

Jalkapallon MM-kisat: Ranska - Peru klo 18.00 to 21.6.2018

Ranska lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mikä näkyy myös peliyhtiöiden kertoimissa. Tämän vuoksi onkin suositeltavaa, että pelaajat ottavat tässä pelissä vaihtoehtoiset vedot käyttöön.

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset