Haatajalle kolmen ottelun pelikielto

Liigan kurinpitodelegaatio on tuominnut Helsingin IFK:n Juha-Pekka Haatajalle kolmen ottelun pelikiellon torstain Jukurit–HIFK-ottelussa tapahtuneesta erotuomarin koskemattomuuden rikkomisesta. Pelikiellon seurauksena 35-hyökkääjä on pelikelpoinen seuraavan kerran lauantaina 20. tammikuuta pelattavassa KalPa-HIFK ottelussa.

Haatajan pelikieltoon johtanut temppu nähtiin ensimmäisen erän lopussa, kun hän törmäsi toiseen päätuomariin kaataen tämän. Haatajalle tuomittiin tapahtuneesta jo itse ottelussa 20. minuutin pelirangaistus erotuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta, mutta päävideotuomari vei asian myös Liigan kurinpitodelegaation pöydälle, joka mätkäisi hyökkääjälle vielä kolmen ottelun pannan.

Kolmen ottelun pelikieltoa Liigan kurinpitodelegaatio perustelee Liigan verkkosivuilla seuraavasti:

– Haatajan olisi tullut välttää osumasta erotuomariin. Haatajan lausumassaan esittämä seikka erotuomarin virheellisestä sijoittumisesta ei anna pelaajalle oikeutta osua erotuomariin. Delegaatio toteaa myös, että erotuomarin vähäistä jalan liikuttamista ei voida pitää yllättävä eikä se näin ollen anna aihetta arvioida asiaa toisin. Erotuomarin takaapäin ohittavalla pelaajalla on vastuu ohittaa erotuomari siltä etäisyydeltä, ettei osumaa erotuomariin tapahdu.

Olethan jo lunastanut bonukset näiltä sivuilta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 − three =

Tuorein veikkausvinkkimme

Liiga: KalPa - HIFK klo: 17.00 la 20.1.2018

Kierroksen kenties mielenkiintoisin ottelu pelataan Kuopiossa, jossa KalPa ja HIFK mittaavat paremmuuttaan neljännen kerran kuluvalla kaudella. HIFK koki kaksikon edellisessä kohtaamisessa häpeällisen tappion KalPalle, joten punapaidoilla on nyt kasvojen pesun paikka tässä matsissa.

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset