Frisbeegolf tekee vahvaa nousua myös vedonlyöntilistoille

frisbeediscs
Frisbeegolf on kasvanut Suomessa räjähdysmäisesti: harrastajamäärät ovat nousseet parista tuhannesta jo yli 100 000, ratoja on joka kunnassa, kiekkoja ja tarvikkeita saa kaikista urheiluliikkeistä ja isoista marketeista. Lajin urheilullinen taso on myös samaa tahtia noussut sekä Suomessa että maailmalla. Suomi on Euroopan edelläkävijä ja maailmanlaajuisesti Yhdysvallat on ykkösmaa.

Kun kilpailun ja kilpailujen taso on noussut huippu-urheilutasolle, myös vedonlyöntitoimistot ovat heränneet. Kun lajilla on vankka suosio harrastus- ja kilpatasolla, on vain luonnollista että siitä myös halutaan lyödä vetoa. Siksi frisbeegolf tekee vahvaa nousua myös vedonlyöntilistoille. Ensimmäinen pioneeri Nordicbet on saanut kaverikseen jo ison joukon muitakin vedonvälittäjiä ja suurimmat kilpailut löytyvät jo lähes jokaisen urheiluvedonlyöntitoimiston listoilta.

Frisbeegolf on vielä verrattaen nuori vedonlyöntilaji, joten kerrointenaslaskijat eivät välttämättä ole aina ihan ajan tasalla. Lisäksi lajissa kärki on tasainen, ainakin Paul McBethin takana, ja kärkikolmikkoon voi yltää kuka tahansa 10-20 nimekkäimmästä pelaajasta huippupäivänä. Koska yllätyksiä nähdään isoveljen pallogolfin tapaan, hyvällä lajituntemuksella voi päästä mukaville tienesteille frisbeegolfveikkauksessa. Ja jos voittaja olisikin aina McBeast, varsinkin top3-vedoissa on hyviä rahantekomahdollisuuksia.

Suosittelemme frisbeegolf vedonlyöntiin

nordicbet

Arvostelu

NordicBetNordicbetilta löytyy isoimmat tapahtumat
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »

Frisbeegolfissa tavallisimmat vetomuodot ovat voittajavedot, h2h-vedot, top3-vedot ja sijoitusvedot. Pääsääntöisesti vetoja tarjotaan suurimmissa Major-tason kilpailuissa, mutta tällä kaudella listoilta löytyy muun muassa EuroTour-kilpailuja sekä kansallisia mestaruuskisoja. Koska Suomen pro-tour tulee vetolistoille?

Kausi 2015

PDGA PDGA on frisbeegolfin kattojärjestö

Kausi 2015 on jo pitkällä. Isoista kisoista on jo pelattu MM-kisat ja Euroopan Majorit sekä kotimaiset SM-kisat. Jäljellä on vielä kolme EuroTour-kisaa, kotimaassa pro-touria, pari- ja joukkue-SM-kisoja, ja rapakon takana kauden huipentava United States Disc Golf Championship, eli koko lajin lippulaiva USDGC.

Toistaiseksi kautta on hallinnut suvereenin yksinvaltiaan elkeillä USA:n ja Team Innovan Paul ”McBeth, jonka nimi kaiverrettiin kaikkien kolmen edellämainitun Majorin voittopyttyyn. MM-kisoissa ”McBeast” oli suorastaan ylivoimainen, voittamalla kilpailun peräti 12 heiton erolla Ricky Wysockiin. Euroopan Majoreissa kisa oli tiukempi, mutta tosissaan McBethiä ei uhannut kuin pieni selkävamma, joka on kiusannut pitkin kautta.

Suomessa ykköspelaajan manttelin nappasi SM-kisoissa Pasi Koivu vaikean alkukauden jälkeen. Vuoden 2013 mestaruuden uusiminen tuli lahtelaiselle kotiradallaan jopa yllättävän helposti. Seppo Paju puolestaan on kauden aikana pitänyt parasta tahtia voittamalla EuroTourilla kolme kisaa ja varmistamalla jo koko kiertueen voiton. Koivu ja Paju kamppailevat myös kotimaisen pro-tourin voitosta Oulussa syyskuussa.

Vedonlyönnissä kausi 2015 on ollut tiivis ja kiihkeä. Kilpailuja on isoilla toimistoilla ollut tarjolla edellisiä vuosia runsaammin. Veikata on voinut edellämainittujen majoreiden lisäksi esimerkiksi Liettuan ja Viron EuroToureja ja Viron mestaruuskisoja – sekä tietysti jenkkien isoja kisoja jo keväällä.

Frisbeegolfin vetomuotoja

Voittajaveto
Tavallisin golf- ja frisbeegolf veikkaus on voittajaveto. Tässä pelimuodossa nimensä mukaisesti veikataan yksittäisen kilpailun voittajaa. Yleensä voittajavedoissa on kiinteät kertoimet.

Kaksari eli h2h
Head to head -vedoissa veikataan kahden pelaajan sijoittumista keskenään. Eli vaikkapa veikataan kumpi Pauleista McBeth vai Ulibarri pärjää paremmin kisassa. Usein pareiksi on valittu tasaiset matsit tai esimerkiksi kyseisen kisan kaksi edellistä voittajaa tai kahden eri maan parhaat nimet.

Top3
Frisbeegolf on tasainen laji, joten kärjessä on tunkua. Siksi yksi suosituista veikkauksista on top3, jossa lyödään vetoa sen puolesta että sijoittuuko tietty pelaaja kolmen kärkeen. Tässä vedossa kertoimet ovat luonnollisesti pienempiä kuin tavallisessa voittajavedossa, mutta toisaalta enemmän tilaa veikata mustia hevosia.

Johtajavedot
Uutena pelimuotona ovat tulleet mukaan kierroksen lopussa johtavan pelaajan veikkaukset. Eli siis lyödään vetoa sen puolesta kuka johtaa 1. kierroksen lopussa tai 2. tai 3. jos kisassa on 4 tai useampia kierroksia.

Pikavinkit

Frisbeeveikkaamisessa kannattaa aina muistaa seuraavat peruslainalaisuudet:

Rata
Rata ratkaisee paljon. Toiset heittäjät pärjäävät paremmin tiukoilla metsäradoilla, toiset avoimilla. Lisäksi on ratoja joissa oikean käden kämmenheitto on kultaa – silloin vahvoilla ovat Ricky Wysocki ja kotimaisista Ville Piippo. Tarkista aina edellisen vuoden tulokset vastaavasta kisasta – huomaat että tietyt pelaajat menestyvät tai floppaavat usein tietyillä radoilla. Muista myös tsekata ettei rata ole muuttunut radikaalisti edellisestä vuodesta.

Pelivire
Frisbeegolf on ”zone-laji” jossa henkinen kunto ja itseluottamus on kaikki kaikessa. Kun pelaaja pääsee voittoputkeen, voi häntä olla vaikea pysäyttää. Maailmanlista kärki antaa aina osviittaa, mutta todellinen vire ratkaisee – siksi kannattaa tarkistaa myös kunkin kärkipelaajan edellisten viikkojen suoritukset. Ja muistaa että jos ja kun McBethin ”Beast-mode” käynnistyy, ei muilla ole enää kuin hyviä kakkos- ja kolmossijoja jaossa.

Lyö vetoa frisbeegolfista Unibetilla »

1 kommentti

  • Panu Riihiluoma sanoo:

    Upeaa että tämä hieno, nouseva laji (frisbeegolf) on saatu vedonlyöntiin mukaan. Veikkauksen sivuila voi vaan haaveilla tällaisesta. Pelaisin itse mieluummin rahiksen pelejä, menisi sit vähät rahani hyvään tarkoitukseen. Mutta kun olen pelannut vain Snookeria tähän mennessä ja sekään ei siellä oikein onnistu. WilliamHill on siihen paras sivusto.
    Ja FrisbeeGolf on paras ja miellyttävin ulkoilumuoto mitä tiedän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *