Confederations Cup 17.6.-2.7.2017: Kuka voittaa turnauksen ?

confederations_cupConfederations Cup, eli maanosaliittojen Cup pyörähtää käyntiin tulevana lauantaina Venäjällä. Kertoimet.com ennakoi tässä hyvin kattavassa vinkissä lohkoja, turnauksen voittajaa ja sekä turnauksen kovinta maalitykkiä. Kerrottakoon myös kaikille lukijoillemme, että Kertoimet.com tarjoaa Confederations Cupin jokaiselle pelipäivälle kattavan määrän vinkkejä, joista lukijamme voivat poimia mieleisensä kohteet lapulle.

Historia

Ennen kuin mennään turnauksen ennakointiin, niin avataan hieman lukijoille, mikä Confederations Cup oikein on? Kyseessä on MM-kisojen esiturnaus, johon osallistuu kahdeksan maata. Näitä maita ei ole valittu sattumanvaraisesti, vaan turnaukseen osallistuvat eri maanosien mestarit, hallitseva maailman mestari ja MM-kisojen isäntämaa.

Itse Confederations Cupia on pelattu vuodesta 1992 alkaen. Turnauksen kaksi ensimmäistä vuotta sitä pelattiin King Fahd Cup nimellä Saudi Arabiassa, mutta vuonna 1997 FIFA muutti turnauksen nimen ja nosti joukkuemäärän kuudesta kahdeksaan.

Turnauksen menestynein maa on Brasilia, joka on voittanut Confederations Cupin historiassaan neljä kertaa. Näistä kolme on tullut kolmella edellisellä kerralla. Tulevissa kisoissa Brasiliaa ei kuitenkaan nähdä, joten turnaus saa uuden mestarin.

Kuka voittaa turnauksen?

Conferedations cup 2017

Confederations cupiin kuluvana vuonna osallistuvat Venäjä (isäntämaa), Saksa (Hallitseva maailmanmestari), Australia (Aasian cupin voittaja). Meksiko (CONCACAFIN voittaja), Chile (Copa Amerikan voittaja), Uusi-Seelanti (OFC Nations Cupin voittaja), Portugali (EM-kisojen voittaja) ja Kamerun (Afrikan mestari) Kisakaupunkina toimivat Pietari, Kazan, Sotshi ja Moskova.

Itse lohkojen arvonta suoritettiin Kazanissa jo viime marraskuussa. Arvonnassa kaikki kahdeksan joukkuetta lajiteltiin kahteen koriin. Ensimmäinen kori sisälsi Venäjän lisäksi kolme FIFAN rankingeissa korkeimmin sijoittunutta maajoukkuetta. Nämä olivat Saksa, Chile ja Portugali. Toisessa korissa olivat Meksiko, Australia, Uusi-Seelanti ja Kamerun. Nämä kahdeksan joukkuetta arvottiin kahden neljän joukkueen lohkoon seuraavasti:

A-lohko: Venäjä, Portugali, Meksiko ja Uusi-Seelanti.
B-lohko: Australia, Saksa, Kamerun ja Chile.

Itse turnausta pelataan samalla tavalla kuin Mestarien liigaa, eli molempien lohkojen kaksi parasta etenee jatkoon, niin että A-lohkon voittanut joukkue kohtaa B-lohkossa toiseksi sijoittuneen ja B-lohkon voittaja kohtaa A-lohkon kakkosen.

Näiden otteluiden voittajat etenevät 2. heinäkuuta Pietarissa pelattavaan finaaliin, kun taas hävinneet osapuolet ratkaisevat samana päivänä pronssiottelun kohtalon Moskovassa.

Suosittelemme Confederations Cupiin

unibet

Arvostelu

UnibetLaajin kohdevalikoima. Mahdollisuus katsoa jalkapallo-otteluita ilmaiseksi netissä.
Bonus: 100€ + 10€ riskitön

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonErinomaiset kertoimet jalkapalloon + yksi netin parhaista live-vedonlyönneistä.
Bonus: 100€

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetParas kohdevalikoima Suomen aladivarien pelaamiseen.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »

Katsaus A-lohkoon

Hallitseva Euroopan mestari Portugali lähtee A-lohkoon ennakkosuosikkina, sillä maalla on heittää jokaiselle pelipaikalle maailmanluokan pelaaja. A-lohkon voittajan ennakointi on kuitenkin hyvin haastava, sillä Venäjä on turnauksessa liikkeellä kokeneella joukkueella minkä lisäksi maa pääsee pelaamaan kaikki matsinsa fanaattisen kotiyleisön edessä.

Venäjän ja Portugalin lisäksi myös Meksiko on turnauksessa liikkeellä iskukykyisellä joukkueella. Meksikon kohdalla pitää myös muistaa se, että maa on menestynyt hyvin nuorten kisoissa, mutta aikuisten arvoturnauksissa menestys on antanut vielä odottaa itseään. Lohkossa neljäntenä pelaavalla Uudella-Seelannilla sen sijaan ei tule olemaan mitään mahdollisuuksia jatkopeleihin.

Koska A-lohkon ennakointi on hyvin haastavaa, teimme pienen kaavan helpottaaksemme lohkon ennakointia. Mikäli laskelmamme menevät sukseen, lohkon tulee voittamaan seitsemällä pisteellä Portugali ja toiseksi sijoittumaan kuudella pisteellä Meksiko. Unibet tarjoaa Portugalin lohkovoitolle 1.80, Venäjän A-lohkon voitolle 3.75 ja Meksikon lohkovoitolle 4.00 kertoimen.

Mikäli laskelmamme pitävät paikkaansa, tulee A-lohkon maalipörssin voittaja hyvin todennäköisesti Portugalin tai Meksikon riveistä. Tämän vuoksi Cristiano Ronaldo ja Javier Hernandez ovat oivia kohteita pelattavaksi omien maidensa ja turnauksen maalipörssin voittoa ajatellen. Unibet tarjoaa Ronaldon maalipörssin voitolle 2.50 ja Hernandezin maalipörssin voitolle 7.50 kertoimen.

Katsaus B-lohkoon

B-lohkossa suurin ennakkosuosikki on luonnollisesti hallitseva maailmanmestari Saksa. Saksa on myös meidän silmissä turnauksen ylivoimaisesti suurin ennakkosuosikki, vaikka maa ei Confederations Cupissa A-luokan miehistöllä pelaakaan. B-lohkon toiseksi kovimmaksi joukkueeksi nostamme Copa Amerikan voittaneen Chilen. Näin lohkon kolmannen ja neljännen sijan ratkaisevat keskinäisessä ottelussa Afrikan mestari Kamerun ja Aasian Cupin voittanut Australia.

Mikäli B-lohkossa pelit menevät laskemamme kaavan suuntaisesti, tarkoittaisi se sitä, että Saksa voittaa sen puhtaalla pelillä ja toiseksi tulee Chile. Unibet tarjoaa Chilen lohkovoitolle 2.10 ja Saksan lohkovoitolle 2.25 kertoimen.

Olemme myös ottaneet tässä lohkossa huomioon se, että B-lohko on A-lohkoa selvästi helpommin ennakoitavissa, minkä vuoksi onkin hyvin todennäköistä, että turnauksen maalipörssin voittaja tulee tästä lohkosta. Tämä tarkoittaisi sitä, että Saksan Timo Werner tai Chilen Alexis Sanchez tulevat olemaan maidensa tehokkaimpina pelaajina vaihvoilla. Unibet tarjoaa Wernerin maalipörssin voitolle 7.50 ja Sanchezin maalipörssin voitolle 5.00 kerrointa.

Pelaa näitä Confederations Cupissa

Turnauksen voittaja tulee olemaan hyvin todennäköisesti joku nelikosta Saksa, Portugali, Meksiko, Chile. Ei myöskään dumata täysin Venäjän mahdollisuuksia, sillä maa pääsee pelaamaan fanaattisen kotiyleisön edessä, mikä kyllä ruoskii niin omiaan kuin myös vastustajiaan tarpeen tullen.

Turnauksen maalipörssin voitossa vinkkaamme pelaamaan Portugalin Cristiano Ronaldoa, Meksikon Javier Hernandezia, Chilen Alexis Sanchezia ja Saksan Timo Werneria. Edellämainittu nelikko tulee hyvin todennäköisesti voittamaan ainakin oman maansa maalipörssin, joten nämä nimet kannattaa pitää mielessä.

Näiden kahden betsin lisäksi Unibetilla on erikoiskohteissa muutama mielenkiintoinen veto. Näistä ensimmäinen on se, nähdäänkö turnauksessa hattutemppua. Meidän mielestämme sellainen tullaan näkemään, joten peliyhtiön 2.35 kerroin on varsin oiva kohde pelattavaksi.

Unibet tarjoaa Confederations Cupiin valtavan määrän pelattavaa. Tutustu niihin täällä »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

7 + fourteen =