Veikkausliiga: FC TPS – Esport Honka klo 18.30 ti 22.5.2018

Tiistain kolmas mielenkiintoinen Veikkausliigamatsi pelataan Turussa, jossa sarjanousijat ottavat toisistaan mittaa. Ottelun lähtökohdat ovat hyvin mielenkiintoiset, sillä espoolaiset ovat saaneet kaudelle selvästi paremman lähdön kuin TPS. Tässä ottelussa saadaankin vastaus siihen, onko TPS:n alkukauden kankeus kiinni korvien välistä. NordicBet, Betsson ja Betsafe tarjoavat kierroksen kaikkiin otteluihin Cashoutin.

Aikaisemmat kohtaamiset

TPS ja Honka ovat kohdanneet toisensa tällä vuosikymmenellä 20 kertaa. Näistä peleistä TPS on voittanut yhdeksän ottelua, neljästi pisteet ovat menneet jakoon ja seitsemän kertaa voiton on vienyt Honka.

Joukkueiden tuoreimmat kohtaamiset ovat perua viime kaudelta, jolloin osapuolet mittasivat paremmuuttaan Ykkösessä kolme kertaa. Näistä peleistä kaksi päättyi tasapeliin ja kertaalleen TPS oli parempi.

Kaksikon aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on maalien määrä, sillä joukkueiden kolme edellistä kohtaamista on ollut alle kolmen maalin vääntöjä.

Toinen mielenkiintoinen asia liittyy espoolaisten voittoihin, sillä edellisen kerran FC Honka on voittanut TPS:n varsinaisella peliajalla huhtikuussa 2014. Tuon jälkeen kaksikko on kohdannut toisensa kuusi kertaa. Näistä peleistä neljä on päättynyt tasapeliin ja kaksi kertaa voiton on vienyt TPS.

TPS:n ja FC Hongan edellisessä kohtaamisessa tunteet kävivät kuumina

FC Hongan otteluennakon pääset katsomaan alla olevasta videosta

Näitä sivuja suosittelemme Veikkausliigaan:

Lähtökohdat

Esport Honka lähtee illan otteluun sarjataulukon seitsemänneltä sijalta. Vesa Vasaran suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella kahdeksan ottelua, joista espoolaisille on kirjattu kaksi voittoa, viisi tasapeliä ja yksi tappio. Juuri tällä hetkellä Honka liitää viiden ottelun pisteputkessa.

TPS lähtee puolestaan illan otteluun sarjataulukon toiseksi viimeiseltä sijalta. Mika Laurikaisen suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella kahdeksan ottelua, joista turkulaisille on kirjattu yksi voitto, kaksi tasapeliä ja viisi tappiota. Jos Hongalla oli kulkenut tilastojen valossa hyvin, niin samaa ei voida sanoa TPS:stä, joka on hävinnyt neljästä viimeisestä pelistään kolme.

Ennakoidut kokoonpanot

Molemmilla joukkueilla on otteluun lähdettäessä pieniä poissaoloja, sillä ennakkotietojen mukaan TPS:ltä puuttuu pelistä Oskari Jakonen ja Antto Tapaninen. Espoolaisilta sivussa puolestaan ovat Duarte Tammilehto ja Masa Ömer.

TPS (4-3-3):
Viscosi – Kinnunen, Holma, Tenho, Rähmönen – Blomqvist, Valakari, Peräaho – Jakonen, Ääritalo, Latonen.

Esport Honka (4-4-2):
Murray – Levänen, Savic, Saarinen, Laevuo – Obradovic, Rasimus, Mäkijärvi, Kaufmann – Martin Gonzalez, Thhuimeni-Nimely.

Honka ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ennakoivat ottelusta tasaista vääntöä. Tähän samaan näkemykseen yhtyy myös Kertoimet.com. Tätä näkemystä me perustelemme sillä, että TPS on pystynyt luomaan kaikissa alkukauden peleissä paikkoja maalintekoon, mutta viimeistelyssä turkulaiset ovat olleet surkeita.

Espoolaisten voitonmahdollisuuksia meidän silmissämme nostaa se, että Honka on puolustanut alkukaudella paremmin, kuin TPS. Nämä kaksi asiaa nousevatkin illan ottelussa keskeisiksi tekijöiksi voittoa ratkottaessa, sillä mikäli TPS tulee hukkaamaan paikkansa tässäkin pelissä, tulee Honka voittamaan matsin.

Tasaisten lähtökohtien vuoksi lähdetään pelaamaan tässäkin matsissa molempien joukkueiden osumaa, johon Unibet tarjoaa 1,82 kertoimen. Molempien joukkueiden maalien lisäksi lapulle laitetaan alle 2,5 maalin ottelu, johon Unibet tarjoaa 1,70 palautuksen.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 × four =