Veikkausliiga: FC Lahti – RoPS klo 18.30 ma 20.8.2018

Veikkausliiga jatkuu maanantaina kahden ottelun voimin. Kierroksen kärkikamppailu nähdään Lahdessa, jossa Kuhnurit ottavat mittaa Rovaniemen Palloseurasta. Peliyhtiöt ennakoivat ottelusta tasaista vääntöä, mutta historia tietää puhua hyvin vahvasti RoPSin pisteiden puolesta. NordicBet, Betsson ja Betsafe tarjoavat Veikkausliigakierroksen molempiin otteluihin cashoutin.

Aikaisemmat kohtaamiset

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Kaksikon ensimmäinen kohtaaminen nähtiin huhtikuussa Rovaniemellä. Tuossa ottelussa RoPS oli parempi maalein 2-0. Osapuolten toinen vääntö nähtiin toukokuun puolivälissä Lahdessa, jossa pisteet menivät 0-0 tuloksella jakoon.

Kaksikon aikaisempia kohtaamisia katsoessa huomaa, että RoPS on ollut FC Lahdelle vaikea vastus kaadettavaksi, sillä edellisen kerran Kuhnurit ovat poistuneet kentältä kolme pistettä rikkaampana heinäkuussa 2017. Tuon jälkeen joukkueet ovat kohdanneet yhdeksän kertaa. Näistä peleistä RoPS on voittanut viisi ottelua ja neljästi pisteet ovat menneet jakoon.

Toinen mainitsemisen arvoinen asia liittyy maaleihin, sillä joukkueiden viidessä edellisessä kohtaamisessa ei ole kertaakaan nähty kahta maalia enempää (0-2-2-2-1), tämä enteilee tasaista ja vähämaalista ottelua. Valitettavasti myös peliyhtiöt ovat huomanneet tämän ja tarjoavat alle 2,5 maalin ottelulle pieniä kertoimia.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme Veikkausliigaan:

FC Lahdella 35 pistettä

FC Lahti Logo 80x80, Kertoimet.com
FC Lahti lähtee otteluun sarjataulukon viidenneltä sijalta. Lahtelaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 22 ottelua, joista Toni Korkeakunnaksen suojateille on kirjattu kahdeksan voittoa, 11 tasapeliä ja kolme tappiota. Viiden viimeisen ottelun kuntopuntarissa Kuhnurit ovat sarjataulukon seitsemänneksi kovin joukkue kuudella pisteellä.

Lahtelaisten kausi on kokonaisuudessa ollut ailahteleva. FC Lahti aloitti kauden hyvin ja keräsi kymmenestä ensimmäistä pelistä viisi voittoa ja 19 pistettä. Viimeisestä 12 ottelusta Kuhnureille on kirjattu kolme voittoa ja 16 pistettä. Lahtelaiset eivät ole vielä pudonneet mitalijunasta, mutta kärjen tahdissa pysyminen vaatii sitä, että pistekeskiarvo nousee nykyisestä 1,5 alkukauden 1,9 per ottelu.

FC Lahden vahvuuksia on hieman vaikeampi määrillä, sillä alkukaudesta kaikki oli hyvin balanssissa. Viimeisten viikkojen aikana lahtelaisten pelissä on tökkinyt milloin mikäkin osa-alue. Kerrotaan kuitenkin että sisukkuudesta lahtelaisryhmälle pitää nostaa hattua, sillä se on parantanut peliään loppua kahden lähes joka ilta.

RoPSilla 42 pistettä

RoPS logo 80x80, Kertoimet.com
RoPS lähtee otteluun sarjataulukon toiselta sijalta. Rovaniemeläiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 23 ottelua, joista Toni Kaskelan suojateille on kirjattu 12 voittoa, kuusi tasapeliä ja viisi tappiota. Viiden viimeisen ottelun kuntopuntarissa rovaniemeläiset ovat sarjataulukon kuudenneksi kovin joukkue seitsemällä pisteellä.

Jos FC Lahden kausi oli ailahteleva, niin samaa ei voi sanoa RoPSin kaudesta, sillä rovaniemeläisten kausi on ollut suht. tasainen koko kauden. Tästä tasaisuudesta pitää antaa kiitosta niin joukkueen johtoportaalle kuin myös päävalmentaja Toni Kaskelalle, joka on saanut ryhmänsä pelaamaan voittavaa jalkapalloa. Johtoportaalle kiitosta pitää taas antaa siksi, että RoPS on pystynyt vahvistamaan joukkuetta kauden aikana hyvillä hankinnoilla.

RoPSin vahvuuksista puhuttaessa esille on pakko nostaa joukkueen pelitapa ja kurinalaisuus. Toisin kuin moni muu seura Veikkausliigassa, RoPS pelaa pallonhallintaan perustuvaa peliä. Joukkue on myös äärettömän kurinalainen ja tämä on yksi kenties tärkeimmistä syistä, miksi Kaskelan suojatit komeilevat tässä vaiheessa kautta näin korkealla.

Ennakoidut kokoonpanot

FC Lahdelta varmuudella poissa tästä ottelusta ovat Kalle Taimi ja Timi Voutilainen. Rovaniemeläisten loukkaantumistilanne sen sijaan on pieni arvoitus, sillä RoPS ei ole kirjoittanut sanallakaan tästä pelistä sivuillaan. Kerrotaan kuitenkin, että ainakin Alexander Kokko on ollut pidempään poissa.

FC Lahti (3-4-3):
Sisnovski – Hauhia, Viatkin, Taimi – Sesay, Paananen, Gela, Hertsi – Hostikka, Anier, Stenio.

RoPS (4-5-1):
Reguero – Taiwo, Hämäläinen, Väisänen, Järvenpää – Lappalainen, Lingman, Zeneli, Okkonen, Agnaldo – Hambo.

RoPS ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ennakoivat ottelusta tasaista vääntöä, tämä on ymmärrettävää, kun huomioi joukkueiden aikaisempia kohtaamisia. Kertoimet.com pitää kuitenkin tässä ottelussa rovaniemeläisiä pienoisena ennakkosuosikkina. Tätä me perustelemme sillä, että RoPSin peli on ollut piirun verran organisoidumpaa, kuin lahtelaisten. Vierasjoukkueen ennakkosuosikin asemaa me perustelemme myös sillä, että FC Lahti on hiljalleen ajautumassa siihen pisteeseen, että joukkue joutuu nykykunnollaan hakemaan riskilläkin voittoja, mikäli se mielii pelata vielä mitalista tällä kaudella. Parhaat kertoimet RoPSin voitolle tarjoaa Betsafe ja Nordicbet.

Lyö tästä matsista vetoa Betsafella »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 × 3 =