Eurooppa-liigan karsinnat: FC Lahti – FH Hafnarfjörður kello 19.00 to 12.7.2018

Eurooppa-liigan karsinnat pyörähtävät tänään todenteolla käyntiin. Suomalaisista seurajoukkueista illan kierroksen aikana tulessa ovat FC Lahti, Ilves ja Kuopion Palloseura. Tässä vinkissä Kertoimet.com keskittyy FC Lahden ja islantilaisen FH Hafnarfjörðurin väliseen kohtaamiseen. Peliyhtiöt pitävät lahtelaisia pienenä ennakkosuosikkina, mutta Kertoimet.comin silmissä tämän matsin lähtökohdat ovat hyvin ympäripyöreät. NordicBet, Betsson ja Betsafe tarjoavat illan Eurooppa-liigan karsintoihin cashoutin.

Aikaisemmat kohtaamiset

Illan ottelu on historiallinen, sillä FC Lahti ja FH Hafnarfjörður eivät ole kohdanneet toisiaan historian saatossa kertaakaan. Tämä antaa molemmille osapuolille pienen yllätysmahdollisuuden. Toivottavasti Lahdessa on tehty hyvä skouttaus tämän pelin tiimoilta, sillä siitä on etenkin tässä ensimmäisessä ottelussa varmasti apua.

Ennen kuin mennään eteenpäin, niin kerrotaan vielä että FC Lahti ei ole kohdannut ainakaan meidän tietojemme mukaan koskaan aikaisemmin islantilaisseuraa aikaisemmin.

Hafnarfjörður on puolestaan kohdannut suomalaisseuran kerran aikaisemmin, tämä nähtiin kesällä 2015, jolloin islantilaisseura kohtasi SJK:n. Tuolloin Simo Valakarin suojatit hallitsivat pallollista peliä molemmissa osaottelussa, mutta hävisi molemmat ottelut 1-0 lukemin.

Näitä sivuja suosittelemme Eurooppa-liigan:

Muutokset puhaltavat Lahdessa

FC Lahti Logo 80x80, Kertoimet.com
FC Lahti on pelannut kuluvalla kaudella Veikkausliigassa 18 ottelua, joista Toni Korkeakunnaksen suojateille on kirjattu seitsemän voittoa, kahdeksan tasapeliä ja kolme tappiota. Näistä tappiosta kaksi on tullut kahdessa edellisessä pelissä.

Lahtelaisten kausi on tähän mennessä ollut voisiko sanoa kaksijakoinen. Joukkue aloitti kauden hyvin ja keikkui Veikkausliigan kärkipaikoilla, mutta viimeisten viikkojen aikana Kuhnureiden iskukyky ei ole ollut ihan sitä mitä se parhaimmillaan tällä kaudella on ollut.

Nuo FC Lahden ongelmat eivät niinkään ole pelillisiä, vaan ongelmia on tullut loukkaantumisista, pelikielloista ja kokoonpanomuutoksista. Näitä muutoksia FC Lahti on yrittänyt parhaansa mukaan paikkailla, mutta ainakaan meidän mielestämme tulijat eivät ole olleet samaa tasoa kuin lähtijät.

FH Hafnarfjörður

FH Hafnarfjordur pieni 80x80, Kertoimet.com
FH Hafnarfjörður tulee Islannin kolmanneksi suurimmasta kaupungista Hafnarfjordurista. Kaupungissa asuu vajaat 25 000 asukasta. Joukkuetta valmentaa 50-vuotias Ólafur Helgi Kristjánsson, joka on aikaisemmin toiminut muun muassa tanskalaisseura Nordsjællandin ja Randersin päävalmentajana.

Hafnarfjordur on pelannut kuluvalla kaudella Islannin pääsarjassa 12 ottelua, joista Kristjánssonin suojateille on kirjattu viisi voittoa, neljä tasapeliä ja kolme tappiota. Näistä tappiosta kaksi on tullut viimeisen kolmen kierroksen aikana.

Hafnarfjörðurin kausi on kokonaisuudessa mennyt tulosten puolesta suhteellisen tasaisesti, joskaan ei ihan odotetusti. Alussa Kristjánssonin suojateilla oli pieniä kasvukipuja, mutta kun pelaajat sisäistivät tuoreen valmentajan ajatuksia paremmin, paranivat myös tulokset hetkellisesti.

Viime peleissä Hafnarfjordur pelissä on ollut pieniä ongelmia, kun vastaan on asettunut sarjataulukon kärkipään porukoita. Ongelmaksi näyttää muodostuneen puolustus, joka ei ole ollut niin pitävä, kun Kristjánsson olisi toivonut. Onneksi kuitenkin Hafnarfjordurin hyökkäys on kuitenkin toiminut ja antanut mahdollisuuden voittoon. Hyvästä hyökkäyksestä kertoo myös se, että Hafnarfjordur on paukuttanut lähes kahta maalia per peli Islannin pääsarjassa.

Ennakoidut kokoonpanot

FC Lahti (4-3-3):
Siskovski – Voutilainen, Viatkin, Hauhia, Taimi – Hertsi, Gela, Dimitrijev – Hostikka, Anier, Osipov.

FH Hafnarfjörður (4-3-3):
Nielsen – Gomes, Valgardsson, Vidarsson, Jonsson – Kristjansson, Olsen, Steindorsson, – Jonsson, Lennon, Castillion.

Seuraa heitä:

FC Lahti: Santeri Hostikka, Loorents Hertsi ja Henri Anier.
Hafnarfjordur: Hjörtur Valgarðsson, Guðmundur Kristjánsson, Steven Lennon ja Brian Olsen.

Ympäripyöreä ottelu luvassa

FC Lahti lähtee otteluun peliyhtiöiden papereissa pienenä ennakkosuosikkina, mutta Kertoimet.comin silmissä, molemmilla osapuolilla on omat hyvät ja huonot puolensa, miksi niiden puolesta kannattaisi lyödä vetoa.

FC Lahden voittoa puoltaa se, että lahtelaiset pääsevät pelaamaan tämän ensimmäisen pelin kotikentällään. Kuhnurit saattaa olla myös näistä kahdesta joukkueesta taitavampi ja teknisempi, mutta sen suurin ongelma on kokemus, josta vastustajalla on enemmän europeleistä.

Hafnarfjordurin vahvuuksia ovat puolestaan tietynlainen kurinalaisuus ja fyysisyys, jota islantilaiset seurat edustavat. He eivät pelaa kaikkein kauneinta jalkapalloa, mutta se on tehokasta. Lisäksi nuo FC Lahdessa tapahtuneet muutokset ovat palvelevat enemmän ja vähemmän illan vierailijaa.

Ihan suoraan sanottuna, tämän matsin lähtökohdat ovat niin ympäripyöreät, ettei koko ottelua kannattaisi pelata, sillä peliyhtiöt ovat vetäneet järjestäen kaikkien järkevien vaihtoehtojen kertoimet niin alas, ettei lapulle kannata laittaa yhtään mitään.

Niille jotka kuitenkin haluavat peliin jännitettävää, niin heille vinkattakoon pienellä riskillä alle 2,5 maalin ottelua ja sitä, että toinen joukkueista jää nollille. Unibet tarjoaa alle kolmen maaliin peliin 1,73 ja toisen joukkueen maalittomalle pelille 1,96 kertoimen.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 + seventeen =