Eurooppa-liiga: FC Kööpenhamina – KuPS 21.00 to 19.7.2018

Eurooppa-liigaan ensimmäisen karsintakierroksen toiset osaottelut pelataan tänään. Suomalaisittain mielenkiintoisin matsi Telia Parkenilla, jossa FC Kööpenhamina isännöi Kuopion Palloseuraa. Peliyhtiöt pitävät FC Kööpenhaminaa selvänä ennakkosuosikkina, mutta Kertoimet.comin mielestä tanskalaisseuran esitykset ovat olleet sen verran munattomia, ettei kuopiolaisseuran yllätysmahdollisuuksia kannata laskea täysin pois laskuista. Matsia pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä UnibetTV:n kautta. Peliyhtiö näyttää myös FC Lahden ja Ilveksen vieraspelit Suomeksi selostettuina.

Aikaisemmat kohtaamiset

FC Kööpenhamina ja KuPS ovat kohdanneet toisensa historian saatossa kerran. Tämä nähtiin viime viikolla Kuopiossa, jossa tanskalaisseura oli 0-1 lukemin parempi. Ottelun ainokaisen tuolloin viimeisteli Robert Skov. Rehellisyyden nimessä on kuitenkin sanottava, että loppulukemat olisivat voineet olla tylymmätkin, sillä KuPS passivoitui toisella puoliajalla liian paljon, jonka seurauksena FC Kööpenhaminalla oli useampi paikka maalintekoon.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme eurofutikseen:

FC Kööpenhaminan peli tökkii

FC Kööpenhamina pieni 80x80, Kertoimet.com
FC Kööpenhamina lähti tähän kauteen pettymysten saattelemana, sillä sen mennyt kausi Tanskan pääsarjassa oli pienimuotoinen pettymys, kun sijoitus oli vasta neljäs. Kesän aikana tanskalaisseura pelasi neljä harjoituspeliä. Se hävisi ensin Lyngbylle (2-3) ja tämän jälkeen Sturm Grazille (0-1). Kolmannessa harjoitusottelussa FCK joutui tyytymään 0-0 tasapeliin Mariborin kanssa ja vasta neljännessä pelissä Stale Solbakken suojatit saivat kauden ensimmäisen voittonsa, kun CSKA Moskova joutui myöntämään tanskalaisseuran paremmaksi tylyin 1-4 lukemin.

Itse virallisen kauden se aloitti viikko sitten Kuopion Palloseuraa vastaan Kuopiossa. Tuossa ottelussa tanskalaiset olivat 1-0 lukemin parempia. Tätä voittoa seurasi kuitenkin mahalasku, sillä FC Kööpenhamina hävisi Tanskan pääsarjan avauksessa Horsensille 1-2 lukemin. Tuo lopputulos on, voisiko sanoa katastrofi, sillä Horsens todennäköisesti tulee pelaamaan tällä kaudella putoamista vastaan.

Kööpenhaminalaisten alkukautta kokonaisuudessa katsoessa voisi sanoa, että joukkueella on ainakin näiden muutaman ensimmäisen pelin perustella ongelmia hyökkäyksessä. Joukkue hallitsee pelejä ja pystyy luomaan paikkoja, mutta näitä paikkoja FCK hukkaa ottelusta toiseen. Tämän vuoksi Kertoimet.com uskookin, että FCK tulee vahvistamaan vielä hyökkäystään, sillä kaksikolla N’Doye-Kodro se ei tule voittamaan Tanskan mestaruutta.

KuPSilla vaikea jakso

KuPS Logo pieni 80x80, Kertoimet.com
Kuopion Palloseuran kausi Veikkausliigassa on ollut melkoista vuoristorataa. Kuopiolaiset aloittivat kauden surkeasti, sillä neljästä ensimmäistä matsista ”Banzai Jengille” kirjattiin ainoataan yksi piste. Huhti-toukokuussa Jani Honkavaaran suojatit pelasivat kuitenkin hyvää futista ja kirjasivat 19 pistettä (6-1-1) kahdeksaan otteluun. Tuon jälkeen kuopiolaisten peli on kuitenkin taas kyykannyt, sillä yhdeksästä viimeisestä pelistä KuPSille on kirjattu kaksi voittoa ja yhdeksän pistettä (2-3-4). Tällä nykyisellä pistetahdilla KuPS ei tule pelaamaan mitalista tällä kaudella. Myös pääsy europeleihin tulee olemaan tiukkaa.

KuPSin ongelmat viimeisten viikkojen aikana löytyneet enemmän ja vähemmän hyökkäyksestä, sillä yhdeksässä edellisessä pelissä se on tehnyt seitsemän maalia. Tuo 0,7 tehdyn maalin keskiarvo on merkittävästi pienempi, kuin 1,6 tehtyä maalia, joka on kuopiolaisseuran kokokauden keskiarvo. Tästä me pääsemmekin toiseen mielenkiintoiseen asiaan, sillä KuPS myi kesäkuussa seurahistorian suurimmalla siirtokorvauksella Urho Nissilän Belgiaan.

Nissilää seuraan hankittiin paikkaamaan brasilialaishyökkääjä Rangel. 23-vuotiasta ”Sambatähteä” ei ole vielä nähty kentällä, mutta Kertoimet.comille annettujen tietojen mukaan, kyseessä pitäisi olla kovanluokan tekijä. Kovanluokan tekijää KuPS tarvitseekin, sillä tuo 0,8 tehdyn maalin ero on kova kurottavaksi, eikä se välttämättä kavennu yhdellä pelaajalla, sillä Veikkausliigassa on 2-4 pelaajaa tällä hetkellä, joiden panos omalle joukkueelle on ollut tällä kaudella niin merkittävät, että tuollainen gäppi saataisiin kurottua umpeen.

Ennakoidut kokoonpanot

FC Kööpehamina (4-4-2):
Andersen – Ankersen, Vavro, Papagiannopoulos, Begtsson – Skov, Fischer, Zeca, Falk Jensen – N’Doye, Kodro.

KuPS (4-3-3):
Virtanen – Murillo, Rexhepi, Pirttijoki, Toivomäki – Pennanen, Saxman – Niskanen, Karjalainen, Rangel.

Kasvaako KuPSille rintakarvat?

FC Kööpenhamina lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta Kertoimet.com ei näe mitään syytä miksei KuPS voisi yllättää tanskalaisseuraa tässä toisessa osaottelussa, sillä FCK:n pelissä on ongelmia. Nämä ongelmat ovat myös tulleet kahdessa edellisessä ottelussa esille.

KuPS ei kuitenkaan tule voittamaan tätä matsia, ellei se lähde pelaamaan Telia Parkkenin kirkkaissa valoissa ennakkoluulotonta ja kurinalaista futista. Lisäksi se tarvitsee rintakarvat tekemiseen, sillä ensimmäisessä osaottelussa toisella puoliajalla esiintynyttä arkailua ei kaivata.

Koska FC Kööpenhaminan kerroin on niin pieni, niin lähdetään pelaamaan tässä matsissa KuPSin voittoa +2 tasoituksella. NordicBet tarjoaa tähän vaihtoehtoon asiallisen 2.45 kertoimen. Unibetilla vastaava kerroin on 2,38.

Poimi NordicBetin huippukerroin lapulle tästä »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

thirteen − six =