Veikkausliiga: FC Honka – TPS klo 17.00 la 11.8.2018

Veikkausliiga jatkuu lauantaina kahden ottelun voimin. Kierroksen ensimmäinen matsi nähdään Tapiolan Urheilupuistossa, jossa FC Honka ja TPS mittaavat paremmuuttaan. Sarjanousijoiden kausi on ollut toistensa vastakohta, sillä siinä missä espoolaiset kilpailevat mitalista, niin turkulaiset taistelevat putoamista vastaan. NordicBet, Betsafe ja Betsson tarjoaa kierroksen molempiin otteluihin cashoutin.

Aikaisemmat kohtaamiset

FC Honka ja TPS ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen toukokuussa päättyi Turussa 0-0 tasapeliin, mutta pari viikkoa sitten Espoossa pelatussa toisessa kohtaamisessa, FC Honka oli parempi 2-0 lukemin. Espoolaisten maaleista tuossa pelissä vastasivat Macoumba Kandji ja Lucas Kaufmann.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme Veikkausliigaan:

FC Hongalla 34 pistettä

Esport Honka logo
FC Honka lähtee otteluun sarjataulukon neljänneltä sijalta. Espoolaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella Veikkausliigassa 22 ottelua, joista Vesa Vasaran suojateille on kirjattu kahdeksan voittoa, kymmenen tasapeliä ja neljä tappiota. Viiden viimeisen ottelun kuntopuntarissa Honka on sarjan seitsemänneksi kovin joukkue viidellä pisteellä.

Espoolaisten vahvuudet ovat löytyneet pallollisesta pelistä ja maalinteosta. Maalinteon vahvuudesta kertoo se, että FC Honka on tehnyt Veikkausliigassa toiseksi eniten maaleja (1,25 ottelua kohti). Vastaavasti joukkueen suurin kompastuskivi löytyy niin ikään tästä pallollisesta pelistä. Tämä siksi, että kun vastustaja puolustaa kärsivällisesti ja tiiviisti, niin espoolaisten peli menee helposti loputtomaksi pallonsiirtelyksi.

TPS:llä 16 pistettä

TPS logo 80x80, Kertoimet.com
TPS lähtee puolestaan otteluun sarjataulukon toiseksi viimeiseltä sijalta. Turkulaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 22 ottelua, joista Mika Laurikaisen suojateille on kirjattu kolme voittoa, seitsemän tasapeliä ja 12 tappiota. Viiden viimeisen ottelun kuntopuntarissa TPS on sarjan toiseksi huonoin joukkue kolmella pisteellä. Kerrotaan vielä, että turkulaiset ovat hävinneet neljä edellistä peliään.

TPS:n vahvuudet ovat löytyneet kuluvalla kaudella voisiko sanoa hyvin organisoidusta pelistä, sillä turkulaiset ovat pystyneet haastamaan useimpina iltoina materiaalistaan huolimatta vastustajansa. Vastaavasti joukkueen ongelmat ovat löytyneet heikosta puolustamisesta ja maalinteosta. Näistä ongelmista kertoo myös se, että TPS on tehnyt Veikkausliigassa vähiten maaleja (0,8 ottelua kohti) ja päästänyt niitä kolmanneksi eniten (1,5 ottelua kohti).

Ennakoidut kokoonpanot

Ennakoidut kokoonpanot pieni 80x80, Kertoimet.com
FC Hongalta puuttuu ottelusta varmuudella Masar Ömer sekä Antti Mäkijärvi. TPS:ltä sivussa varmuudella on ainakin Ben Mckendry. Myös Mika Ääritalon ja Juri Kinnusen pelaaminen on epävarmaa. Kerrotaan kuitenkin samalla, että turkulaiset vahvistivat rivejään aikaisemmin tällä viikolla, kun joukkueeseen liittyivät loppukauden kattavilla sopimuksilla puolustaja Željko Savić ja hyökkääjä Albert Prosa.

FC Honka (4-4-2):
Taleski – Laevuo, Saarinen, Rasimus, Levänen – Kaufmann, Kabishi, Hervas, Rahimi – Martin Gonzales, Kandji.

FC TPS (4-3-3):
Viscosi – Rähmönen, Holma, Savic, Friberg – Jakonen, Blomqvist, Sjöroos – Ahde, Prosa, Ääritalo.

Honka ennakkosuosikki

Ottelun lähtökohdat ovat mielenkiintoiset. Peliyhtiöt pitävät Honkaa selvänä ennakkosuosikkina. Tämä on ymmärrettävää, sillä espoolaiset ovat olleet tunnetusti vahvoja kotikentällään. FC Hongan ennakkosuosikin asemaa puoltaa myös se, että TPS:llä on ollut ongelmia puolustuksen kanssa viime peleissä. Tästä kertoo myös neljän viimeisen ottelun maaliero (3-10). Turkulaisten lähtökohtia ei myöskään paranna se, että Onni Valakari lähti Norjaan ja McKendry on pelikiellossa.

TPS:n mahdollisuuksia ei kuitenkaan pidä ampua täysin alas, sillä turkulaisten pelityyli on omiaan aiheuttamaan espoolaisille ongelmia, mikäli TPS:n puolustuspeli saadaan kuntoon, sillä Hongalla on ollut vaikeaa juurikin niitä joukkueita vastaan, jotka puolustavat kurinalaisesti ja iskevät nopeasti vastaan.

Vaikka tämä peli haisee FC Hongan voitolta, niin lähdetään pelaamaan tässä ottelussa vaihtoehtoisia vetoja. Vaihtoehtoisissa vedoissa lapulle laitetaan alle 2,5 maalin ottelu. Tämä siksi, että turkulaiset ovat pitkin viikkoa korostaneet puolustuspelin tärkeyttä omissa esityksissään loppukauden ajan. Parhaan kertoimen alle kolmen maalin pelille tarjoaa Unibet (2,08).

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

seventeen + 15 =