Euroviisut 2019 – Darude Sandstormaa Euroviisu-finaaliin?

 

Euroviisut 2019 Israel, Darude, Sebastian Rejman64. kertaa järjestettävät Euroviisut lauletaan tällä kertaa Israelin Tel Avivissa. Tänä vuonna Suomi vie Euroviisuihin bileet mennessään, sillä edustajanamme on Daruden ja Sebastian Rejmanin muodostava kaksikko. Voittokappale ”Look away” valittiin edellisvuoden tapaan kolmesta kisaehdokkaasta. Viime vuonna Saara Aalto, nyt Darude, kuka ensi vuonna? Euroviisu kertoimet voittajasta ovat jo monella vedonlyöntisivustolla tarjolla – nyt voi käydä saalistamassa ison kertoimen omalle suosikille!

Euroviisut 2019 semifinalistit, kertoimet ja esiintymisjärjestys

Kun hädin tuskin olemme saaneet kaikkien osallistujamaiden biisit ja esiintyjät tietoomme, on kertoimet osoittamassa heti suosikkeja. Löytyykö voittaja tästä kolmikosta vai laitetaanko isomman kertoimen omaavaa maata vedonlyöntilapulle?

Vuoden 2019 Eurovision Song Contest eli suomalaisittain Euroviisut huipentuvat lauantaina 18.5.2019. Sitä ennen viisufaneilla riittää jännitettävää ja betsattavaa, sillä viikolla tiistaina 14.5. ja torstaina 16.5. käydään kaksi Euroviisut semifinaalia, joista tulee selvittää tie jatkoon. Näiden semifinaalien lisäksi isäntämaa Israel ja kisojen maksajamaat pääsevät finaaliin suoraan ilman semifinaalivaihetta.

Ensimmäinen Euroviisut – semifinaali tiistaina 14.5.2019

01 Slovenia, Zala Kralj & Gašper Šantl – Sebi
01 Valko-Venäjä, ZENA – Like It
01 Montenegro, D mol – Heaven
01 Kypros, Tamta – Replay
01 Serbia, Nevena Božović – Kruna
01 Puola, Tulia – Fire of Love (Pali się)
01 Unkari, Joci Pápai – Az én apám
01 Tsekki, Lake Malawi – Friend of a Friend
01 Suomi, Darude – Look Away

(Tauko)

02 Viro, Victor Crone – Storm
02 Portugali, Conan Osíris – Telemóveis
02 Islanti, Hatari – Hatrið mun sigra
02 Georgia, Oto Nemsadze – Sul tsin iare
02 Australia, Kate Miller-Heidke – Zero Gravity
02 San Marino, Serhat – Say Na Na Na
02 Kreikka, Katerine Duska – Better Love
02 Belgia, Eliot – Wake Up

Tässä lyhyet klipit kaikista ensimmäisen semifinaalin biiseistä

Toinen Euroviisut – semifinaali torstaina 16.5.2019

01 Sveitsi, Luca Hänni – She Got Me
01 Ruotsi, John Lundvik – Too Late For Love
01 Itävalta, PÆNDA – Limits
01 Moldova, Anna Odobescu – Stay
01 Latvia, Carousel – That Night
01 Tanska, Leonora – Love Is Forever
01 Armenia, Srbuk – Walking Out
01 Romania, Ester Peony – On a Sunday
01 Irlanti, Sarah McTernan – 22

(Tauko)

02 Albania, Jonida Maliqi – Ktheju tokës
02 Pohjois-Makedonia, Tamara Todevska – Proud
02 Norja, KEiiNO – Spirit In The Sky
02 Venäjä, Sergey Lazarev – Scream
02 Hollanti, Duncan Laurence – Arcade
02 Kroatia, Roko – The Dream
02 Liettua, Jurij Veklenko – Run With The Lions
02 Malta, Michela – Chameleon
02 Azerbaidzan, Chingiz – Truth

Tässä lyhyet pätkät toisen semifinaalin osallistujalauluista

Euroviisut

Euroviisut eli Eurovision Song Contest järjestetään 14.-18.5.2018 Tel Avivissa, Israelissa. Ensimmäinen semifinaali tullaan näkemään ja kuulemaan tiistaina 14.5.2018 ja toinen semifinaali torstaina 16.5.2018. Itse Euroviisufinaali tullaan näkemään sitten lauantaina 18.5.2019 ja illan päätteeksi tiedämme mikä maa tällä kertaa vie Euroviisuvoiton. Toivottavasti sinä vedonlyöjänä olet myös voittaja, oikein mukavalla kertoimella. Katso Euroviisu kertoimet ja lyö vetoa ajoissa. Onko se Suomen edustaja Darude kappaleella Look Away, vai joku ihan muu? Kenties yksi ennakkosuosikeista, Ruotsi?

Euroviisut televisioidaan suorana lähetyksenä suomalaiskoteihin YLE:n kanavilla seuraavasti:

Ensimmäinen semifinaali YLE TV1 14. toukokuuta 2018 kello 22:00 alkaen

Toinen semifinaali YLE TV2 16. toukokuuta 2018 kello 22:00 alkaen

Euroviisufinaali YLE TV2 18. toukokuuta 2018 kello 22:00 alkaen.

Tässä parhaat bonukset 2019 Euroviisu-vedonlyöntiin:

888

Arvostelu

888Tripla Kasi eli 888 tarjoaa uusille pelaajille 30€ edestä ilmaisvetoja.
Bonus: 100€ + 10€ kasinolle

Pelaa »
mrgreen

Arvostelu

Mr. Green
Rahapelialan gaaloissa palkintoja rohmunnut MrGreen laajensi vuonna 2017 vedonlyöntiin. Veikkauspuolella tarjolla nyt harvinaisen mehukas bonus.
Bonus: 100€ ilmaisveto

Pelaa »
unibet

Arvostelu

UnibetExtrabonus tulossa Euroviisuihin! Aloittelevalle Paras paikka Euroviisu-veikkaamiseen: tolkuttomasti kohteita viisuihin.
Bonus: 100€

Pelaa »
rizk

Arvostelu

RizkHyvin suunniteltu sivusto tekee pelaamisesta mukavaa ja helppoa.
Bonus: 100€

Pelaa »

Perinteisin tapa lyödä vetoa Euroviisuista on veikata voittajaa. Varsinaisia kertoimia alkaa ilmestyä vedonlyöntitoimistojen listoille kun kaikki alkukarsinnat on käyty läpi ja maat pääsevät ilmoittamaan omat ehdokkaansa itse kisaan. Kuhinaa riittääkin sitten aina semifinaaleihin saakka ja sen jälkeen kuhina muuttuu pörinäksi. Ennen semifinaaleja kannattaa betsata omaa suosikkiaan, semifinaalin jälkeen kerroin todennäköisesti siitä vielä putoaa. Euroviisu kertoimet ja vedonlyönti on saatavilla lähes kaikilla vedonlyöntisivustoilla.

Tarkista oman suosikkisivustosi Euroviisu vedonlyöntitarjonta ja betsaa oman suosikkisi puolesta. Parhaassa tapauksessa voit matkustaa itse ensi vuoden Euroviisuihin jos vedot oikein kohdalle osuvat. Viisuthan järjestetään aina voittajan kotimaassa, joten sen puolesta voitto voisi mennä mahdollisimman kauaksi Suomesta.

Euroviisut vedonlyöjälle: mikä maa voittaa?

Euroviisujen semifinaalit 2019

Finaalissa ovat siis jo Espanja, Iso-Britannia, Italia, Ranska ja Saksa. Näiden rahoittajamaiden lisäksi finaalipaikka on automaattisesti isäntämaa Israelilla. Tiistaina ja torstaina käydään kaksi semifinaalia, joista molemmista 10 parasta etenee itse lauantain finaaliin. Äänestys tullaan käymään semifinalistimaiden kesken, joten kun Suomi esiintyy ensimmäisessä semifinaalissa, suomalaiset pääsevät äänestämään tuossa semifinaalissa omaa suosikkiaan. Oman maan esitystä ei luonnollisesti voi äänestää. Molemmista semifinaaleista pääsee sitten yhteensä 20 esitystä finaaliin!

Pääseekö Darude ja Sebastian Rejman finaaliin saakka Israelissa?

Euroviisufinaali 2019

Euroviisufinaali tullaan siis laulamaan lauantaina 18.5. Finaaliin pääsevät luonnollisesti Euroviisujen isoimmat rahoittajamaat (Espanja, Iso-Britannia, Italia, Ranska ja Saksa) sekä isäntämaa Israel. Unibetillä on ollut tarjolla omat kertoimet jo Euroviisufinaaliin hyvissä ajoin ennen semifinaaleita. Samalla on voinut lyödä vetoa siitä, sijoittuuko kappale kolmen parhaan joukkoon. Todennäköisesti näin myös tänäkin vuonna.

Ennakkosuosikin paineita tällä hetkellä on sysätty Hollannille, jonka kerroin on ainoastaan 2.75. Kun tämän artikkelin kirjoitushetkellä kaikki maat ovat juuri ja juuri saaneet omat valintansa tehtyä on vielä liian aikaista julistaa varmaa voittajaa. Varmaa on että Ruotsi tulee olemaan yksi ennakkosuosikeista jälleen kerran ja jokuhan povaa jälleen Darudellekin huippumenestystä. Samaa kaavaa siis.

Suomi on ennen semifinaaleja sijalla 21, voittokerroin 67.00. Käy katsomassa oman suosikkisi kerroin ja lyö vetoa ennen semifinaaleja ja semifinaalien jälkeen uusituilla kertoimilla. Ei voittoja ole ennenkään kertoimilla ratkaistu, joten nyt on hyvät mahdollisuudet voittaa isolla kertoimella. Olisiko se sittenkin Darude…?

Onko meillä tässä Euroviisut 2019 voittaja?

Euroviisut veikkaus

Toisin kuin usein luullaan, maan koolla ei ole väliä Euroviisuissa: ison maan edustaja ei voita sen useammin kuin pienenkään. Euroviisujen voittamisen ja vedonlyönnin kannalta on huomattavasti enemmän merkitystä sillä, paljonko maalla on naapureita ja toisaalta paljonko maasta asuu ihmisiä ulkomailla.

Euroviisujen yleisöpisteiden kannalta on tärkeä muistaa, että naapurimaat usein äänestävät toisiaan. Näin maat, joilla on paljon naapureita, ovat vahvoilla.

Lisäksi ulkomaille muuttaneet äänestävät kotimaataan. Tämän takia esimerkiksi Turkki saa aina pisteet Saksasta, jossa asuu paljon turkkilaisia. Ja monet Baltian maat antavat pojoja Venäjälle niiden suurten venäläisvähemmistöjen vuoksi. No, saahan Suomikin usein pinnoja länsinaapurista, eli eipäs valiteta.

Kaikista tärkeintä on kuitenkin hyvä (tai pikemminkin sopiva) biisi. Ilman toimivaa kappaletta ei viisuja voiteta.

Euroviisut voittaneet biisit ovat harvoin nousseet listahiteiksi tai kuolemattomiksi klassikoiksi muutamaa poikkeusta (ABBA, Lordi) lukuun ottamatta. Tämä kannattaa vedonlyöjän muistaa: Euroviisuja ei voita paras ja eniten hitiltä kuulostava biisi, vaan parhaiten Euroviisuihin sopiva biisi. Yleensä Euroviisuihin parhaiten sopii maailmoja syleilevä balladi, sopivasti kotimaansa henkeä huokuva kappale (tai näiden yhdistelmä) ja joskus harvoin normaali pop-kappale. Lordi oli tietysti poikkeus näihin kaikkiin.

Ennen kuin lyö vetoa Euroviisuista, on tärkeää haistella näillä kriteereillä se oikea kappale ja päälle vielä pohtia, paljonko mikäkin kappale saa ylimääräistä nostetta maantieteellisten seikkojen vuoksi. Vuoden 2019 Euroviisujen antia voi etukäteen vakoilla viralliselta Eurovision -sivulta.

Jännittävä pistelaskusysteemi

Edelleen kuullaan legendaariset pisteilmoitukset eri maiden raadeilta, mutta tämä koostui aikaisemmin ”arvovaltaisen” raadin ja yleisöäänestyksen yhteistuloksesta. Nyt jännitystä pyritään viime vuoden tapaan virittelemään loppuun asti siten, että ensin ilmoitetaan näiden tuomaristojen pisteet normaaliin tapaan, mutta tuon kierroksen jälkeen ilmoitetaan puhelinäänestyksen yhteenlasketut pisteet alkaen vähiten puhelinääniä saaneesta.

Eli käytännössä puolet pisteistä ilmoitetaan tuomariäänillä ja sen jälkeen toinen puoli pisteistä ilmoitetaan siten että puhelinäänet ovat laskettu yhteen kaikkien maiden kohdalla. Jännitys säilyy nyt Euroviisuvoittajan ja vedonlyönnin osalta loppuun saakka. Mikä parasta, usein se voittaja ei ole ollut se pienimmän kertoimen omaava ennakkosuosikki, vaan ihan joku toinen. Tämä tuo tähän laulukilpailuun mainiosti lisäjännitystä.

Lyö vetoa Euroviisuista 2019 Unibetilla »

13 kommenttia

 • Maija sanoo:

  Toivottavasti ei nyt ainakaan Viro tai Ruotsi voita… Kerrankin on muuten Suomellakin kiva biisi!

 • Helena P sanoo:

  Mielestäni viisufinaali on 14.5. Paradise Oskar ei esiinny ensimmäisessä semifinaalissa 15.5.!

 • admin sanoo:

  Paradise Oskarin esiintymispäivän painovirhepaholainen korjattu. Kuten Helena sanoi, Paradise Oskar ei tietenkään esiinny päivää finaalin jälkeen, vaan oikea päivä on tiistai 10.5..

  Nettiä selailemalla näyttää, että Da Da Dam on herättänyt harvinaisen positiivisia kommentteja ihmisissä. Saas nähdä, onko kyse laajempaankin makuun käyvästä biisistä, vai onko se vaan harvinaisen hyvin suomalaisiin korviin sopiva Euroviisu-kappale.

 • Kertoimet.com sanoo:

  Paradise Oskar jatkoon. Vedonlyöntitoimistot nostivat ennakkoveikkailuissa Suomen sijoilta 10 – 20 sijoille 8-10, joten vahva esitys Oskarilta.

 • mammuska sanoo:

  Virooo voitooon , virolla ihan pupun hyvää biisi !! (Y)

 • Maija sanoo:

  Kannustaa ruotsiii!!!!

 • riitta sanoo:

  Paradise Oskar.Yksinkertaisuudessaan lumova esitys.Kun vielä tietää,että esiintyjä on itse tehnyt sekä sanat ja sävelen.

 • Riitta sanoo:

  Onko euroviisut nykyään tanssi-ja kuoroviisut,vai laulusellaiset.

 • Kertoimet.com sanoo:

  Euroviisut 2011 tulokset
  Finaalin lopputulokset ja kunkin maan finaalissa saamat pisteet:

  1. Azerbaidzan (221)
  2. Italia (189)
  3. Ruotsi (185)
  4. Ukraina (159)
  5. Tanska (134)
  6. Bosnia ja Hertsegovina (125)
  7. Kreikka (120)
  8. Irlanti (119)
  9. Georgia (110)
  10. Saksa (107)
  11. Iso-Britannia (100)
  12. Moldova (97)
  13. Slovenia (96)
  14. Serbia (85)
  15. Ranska (82)
  16. Venäjä (77)
  17. Romania (77)
  18. Itävalta (64)
  19. Liettua (63)
  20. Islanti (61)
  21. Suomi (57)
  22. Unkari (53)
  23. Espanja (50)
  24. Viro (44)
  25. Sveitsi (19)

 • Keijo sanoo:

  2014 viisut löytyy veikkauksenkin listoilta. Toki on kannattavampaa tutustua johonkin uuteen veikkauspaikkaan ja napata bonukset.

 • Erkki Krekilä sanoo:

  Haluan lyödä vetoa Euroviisujen 2015 voittajasta.
  Mielestäni Suomen kappale ”Pertti Kurikan nimipäivät” voittaa kilpailun ja haluan veikata sitä voittajaksi 50€:n panoksella.
  Missä ja miten voin vedon netissä tehdä ”helposti” ???
  (Mielellään sellaisella sivulla jossa ko. veikkausta ei ole kätketty kaiken maailman muun paskan sekaan)

  • Kertoimet.com sanoo:

   Hei,

   Jos vain yksi vetofirma pitäisi nimetä, niin silloin ehdottomasti Unibet. Löydät kohteet joko ”Viihde” -osiosta, tai sitten ne laitetaan suoraan ”Euroviisut” -otsikon alle. Eipä sitä voi olla huomaamatta.

   Huomioithan, että läheskään kaikkien osallistujamaiden kansallisten karsintojen voittajat eivät ole vielä selvillä, eli pääset lyömään vetosi vasta maaliskuun puolivälin kieppeillä. PKN voittoon!

   t. toimitus.

 • Sari sanoo:

  Sen verran haluaisin kommentoida tuota artikkelia, että viimeisen parinkymmenen vuoden voittajat eivät tosiaan ole listoilla juhlineet. Muistan kuitenkin 80-luvulta, että ainakin Suomen radiot (eli ne 2-3 kanavaa) soittivat aivan jatkuvasti sen vuoden kärkiviisikossä olleita biisejä, ja sitä aiemmilta vuosilta on ikivihreitä voittajia ja osallistuneita, joista kukaan ei enää edes muista että kappaleet tulivat tunnetuiksi Euroviisuista. Nykyään musiikkitarjonta on kymmenkertaistunut siitä ajasta, joten ei ihme jos yksi ”laulu”kilpailu jää huomiotta. Kaikkea hyvää Pertti Kurikan nimipäiville! Oli sitten sympatiapisteitä tai ei, niin on paljon mukavampi että Suomen esitys muistetaan jostain muusta kuin esiintyjän hameen lyhyydestä. Lauluthan eivät näissä kisoissa ole tainneet kilpailla 70-luvun jälkeen, vaan äänestys on mennyt maan tai esiintyjän ulkonäön mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *