Euroviisut 2017, Ukraina, Kiev – Lyö vetoa esiintyjistä!

eurovision-2017
62. kertaa järjestettävät Euroviisut lauletaan tällä kertaa Ukrainan Kiovassa. Sujuuko kaikki niin kuin pitää täällä Euroopan yhdellä kriisialueista? Venäjältä evättiin jo pääsy kisoihin, joten ainakaan sieltä ei voittajaa Ukrainan maaperällä saada. Suomen esitystä on jopa kehuttu, nähdäänkö näiden kisojen jälkeen torilla?

Euroviisut eli Eurovision Song Contest järjestetään 9.-13.5.2017 Kiovassa, Ukrainassa. Ensimmäinen semifinaali tullaan näkemään ja kuulemaan tiistaina 9.5.2017 ja toinen semifinaali torstaina 11.5.2017. Itse Euroviisufinaali tullaan näkemään sitten lauantaina 13.5.2017 ja illan päätteeksi tiedämme mikä maa tällä kertaa vie Euroviisuvoiton. Toivottavasti sinä vedonlyöjänä olet myös voittaja, oikein mukavalla kertoimella. Onko se Suomen edustaja Norma John kappaleella Blackbird, vai joku ihan muu?

Euroviisut televisioidaan suorana lähetyksenä suomalaiskoteihin YLE:n kanavilla seuraavasti:

Ensimmäinen semifinaali YLE TV1 9. toukokuuta 2017 kello 22:00 alkaen

Toinen semifinaali YLE TV2 11. toukokuuta 2017 kello 22:00 alkaen

Euroviisufinaali YLE TV2 13. toukokuuta 2017 kello 22:00 alkaen.

Kannattaa myös huomioida reilun neljän tunnin Euroviisut esikatselumaraton, joka esitetään 6.5. kello 19.10 alkaen YLE TV2 -kanavalla. Osallistujiin voi käydä tutustumassa jo nyt Euroviisujen virallisilla kotisivuilla.

Lyö vetoa Euroviisuista 2016 täällä:

Bonus: 100€ riskitön

Arvostelu

UnibetParas paikka Euroviisu-veikkaamiseen: tolkuttomasti kohteita viisuihin, kunhan kansalliset karsinnat on saatu päätökseen.
unibet

Pelaa »
Bonus: 100€

Arvostelu

BetssonAloittelevalle vedonlyöjille sopiva sivusto, jossa paljon viisu-kohteita musiikki-valikossa.
betsson

Pelaa »
Bonus: 300€

Arvostelu

ComeOnUusi vetofirma ComeOn on tullut ryminällä mukaan Euroviisu-veikkaukseen. Kohteita riittää ja kertoimet ovat korkeat.
comeon

Pelaa »

Perinteisin tapa lyödä vetoa Euroviisuista on veikata voittajaa. Varsinaisia kertoimia alkaa ilmestyä vedonlyöntitoimistojen listoille kun kaikki alkukarsinnat on käyty läpi ja maat pääsevät ilmoittamaan omat ehdokkaansa itse kisaan. Kuhinaa riittääkin sitten aina semifinaaleihin saakka ja sen jälkeen kuhina muuttuu pörinäksi.

Tarkista oman suosikkisivustosi Euroviisu vedonlyöntitarjonta ja betsaa oman suosikkisi puolesta. Parhaassa tapauksessa voit matkustaa itse ensi vuoden Euroviisuihin jos vedot oikein kohdalle osuvat. Viisuthan järjestetään aina voittajan kotimaassa, joten sen puolesta voitto voisi mennä mahdollisimman kauaksi Suomesta.

Euroviisut vedonlyöjälle: mikä maa voittaa?

Euroviisujen semifinaalit 2017

Järjestetään siis kaksi semifinaalia ja näistä esityksistä äänestetään parhaat esitykset sitten lauantain finaaliin. Suomi tulee esiintymään 1. semifinaalin seitsemäntenä esityksenä ja tänä vuonna Suomea edustaa Norma John kappaleella Blackbird. Samassa semifinaalissa esiintyvät myös Ruotsi, Georgia, Australia, Albania, Belgia, Montenegro, Azerbaidzan, Portugali, Kreikka, Puola, Moldova, Islanti, Tsekki, Kypros, Armenia, Slovenia ja Latvia. Unibetin kertoimien mukaan tämän semifinaalin voittajasuosikkeja ovat Ruotsi (3.50), Portugali (4.00), Armenia (4.50) ja Kreikka (6.00). Suomi on kertoimella 20.00 kahdeksantena, se puolestaan povaa ainakin jatkopaikkaa finaaliin. Ja olisihan tuo kiva kerroin voittoon tässä semifinaalissa.

Torstain toisessa semifinaalissa tulevat puolestaan esiintymään Serbia, Itävalta, Makedonia, Malta, Romania, Alankomaat, Unkari, Tanska, Irlanti, San Marino, Kroatia, Norja, Sveitsi, Valko-Venäjä, Bulgaria, Liettua, Viro ja Israel. Tässä semifinaalissa voittajaehdokkaita ovat Bulgaria (1.50), Romania (7.00), Tanska (7.00) ja Viro (11.00).

Euroviisufinaali 2017

Euroviisufinaali tullaan siis laulamaan lauantaina 13.5. Finaaliin pääsevät luonnollisesti Euroviisujen isoimmat rahoittajamaat (Espanja, Iso-Britannia, Italia, Ranska ja Saksa) sekä isäntämaa Ukraina. Vaikka muista osallistujista ei vielä ole varmaa tietoa, niin esimerkiksi Unibetillä on tarjolla omat kertoimet jo Euroviisufinaaliin. Samalla voi lyödä vetoa siitä, sijoittuuko kappale kolmen parhaan joukkoon.

Ennakkosuosikin paineita tällä hetkellä on sysätty Italialle, jonka kerroin on ainoastaan 1.80 ja kolmen parhaan joukkoon sijoittuminenkin tuo kertoimen 1.25. Bulgaria on kakkosena voittokertoimella 6.50 ja kolmen parhaan joukkoon sijoitus on saanut kertoimen 1.75. Ruotsi on kertoimissa kolmas, 8.00 voitosta ja 2.50 ”mitalisijoista”. Suomi on ennen semifinaaleja sijalla 16, voittokerroin 67.00 ja kolmen parhaan kerroin 13.00. Käy katsomassa oman suosikkisi kerroin ja lyö vetoa ennen semifinaaleja ja semifinaalien jälkeen uusituilla kertoimilla. Ei voittoja ole ennenkään kertoimilla ratkaistu, joten nyt on hyvät mahdollisuudet voittaa isolla kertoimella.

Euroviisujen veikkaamisesta

Toisin kuin usein luullaan, maan koolla ei ole väliä Euroviisuissa: ison maan edustaja ei voita sen useammin kuin pienenkään. Euroviisujen voittamisen ja vedonlyönnin kannalta on huomattavasti enemmän merkitystä sillä, paljonko maalla on naapureita ja toisaalta paljonko maasta asuu ihmisiä ulkomailla.

Euroviisujen yleisöpisteiden kannalta on tärkeä muistaa, että naapurimaat usein äänestävät toisiaan. Näin maat, joilla on paljon naapureita, ovat vahvoilla.

Lisäksi ulkomaille muuttaneet äänestävät kotimaataan. Tämän takia esimerkiksi Turkki saa aina pisteet Saksasta, jossa asuu paljon turkkilaisia. Ja monet Baltian maat antavat pojoja Venäjälle niiden suurten venäläisvähemmistöjen vuoksi. No, saahan Suomikin usein pinnoja länsinaapurista, eli eipäs valiteta. Tänä vuonna Venäjä tosin ei ole mukana, joten se siitä teoriasta.

Kaikista tärkeintä on kuitenkin hyvä (tai pikemminkin sopiva) biisi. Ilman toimivaa kappaletta ei viisuja voiteta.

Euroviisut voittaneet biisit ovat harvoin nousseet listahiteiksi tai kuolemattomiksi klassikoiksi muutamaa poikkeusta (ABBA, Lordi) lukuun ottamatta. Tämä kannattaa vedonlyöjän muistaa: Euroviisuja ei voita paras ja eniten hitiltä kuulostava biisi, vaan parhaiten Euroviisuihin sopiva biisi. Yleensä Euroviisuihin parhaiten sopii maailmoja syleilevä balladi, sopivasti kotimaansa henkeä huokuva kappale (tai näiden yhdistelmä) ja joskus harvoin normaali pop-kappale. Lordi oli tietysti poikkeus näihin kaikkiin.

Ennen kuin lyö vetoa Euroviisuista, on tärkeää haistella näillä kriteereillä se oikea kappale ja päälle vielä pohtia, paljonko mikäkin kappale saa ylimääräistä nostetta maantieteellisten seikkojen vuoksi. Vuoden 2017 Euroviisujen antia voi etukäteen vakoilla viralliselta Eurovision -sivulta.

Jännittävä pistelaskusysteemi

Edelleen kuullaan legendaariset pisteilmoitukset eri maiden raadeilta, mutta tämä koostui aikaisemmin ”arvovaltaisen” raadin ja yleisöäänestyksen yhteistuloksesta. Nyt jännitystä pyritään viime vuoden tapaan virittelemään loppuun asti siten, että ensin ilmoitetaan näiden tuomaristojen pisteet normaaliin tapaan, mutta tuon kierroksen jälkeen ilmoitetaan puhelinäänestyksen yhteenlasketut pisteet alkaen vähiten puhelinääniä saaneesta.

Eli käytännössä puolet pisteistä ilmoitetaan tuomariäänillä ja sen jälkeen toinen puoli pisteistä ilmoitetaan siten että puhelinäänet ovat laskettu yhteen kaikkien maiden kohdalla. Jännitys säilyy nyt Euroviisuvoittajan ja vedonlyönnin osalta loppuun saakka. Mikä parasta, usein se voittaja ei ole ollut se pienimmän kertoimen omaava ennakkosuosikki, vaan ihan joku toinen. Tämä tuo tähän laulukilpailuun mainiosti lisäjännitystä.

Lyö vetoa Euroviisuista 2017 Unibetilla »

13 kommenttia

 • Maija sanoo:

  Toivottavasti ei nyt ainakaan Viro tai Ruotsi voita… Kerrankin on muuten Suomellakin kiva biisi!

 • Helena P sanoo:

  Mielestäni viisufinaali on 14.5. Paradise Oskar ei esiinny ensimmäisessä semifinaalissa 15.5.!

 • admin sanoo:

  Paradise Oskarin esiintymispäivän painovirhepaholainen korjattu. Kuten Helena sanoi, Paradise Oskar ei tietenkään esiinny päivää finaalin jälkeen, vaan oikea päivä on tiistai 10.5..

  Nettiä selailemalla näyttää, että Da Da Dam on herättänyt harvinaisen positiivisia kommentteja ihmisissä. Saas nähdä, onko kyse laajempaankin makuun käyvästä biisistä, vai onko se vaan harvinaisen hyvin suomalaisiin korviin sopiva Euroviisu-kappale.

 • Kertoimet.com sanoo:

  Paradise Oskar jatkoon. Vedonlyöntitoimistot nostivat ennakkoveikkailuissa Suomen sijoilta 10 – 20 sijoille 8-10, joten vahva esitys Oskarilta.

 • mammuska sanoo:

  Virooo voitooon , virolla ihan pupun hyvää biisi !! (Y)

 • Maija sanoo:

  Kannustaa ruotsiii!!!!

 • riitta sanoo:

  Paradise Oskar.Yksinkertaisuudessaan lumova esitys.Kun vielä tietää,että esiintyjä on itse tehnyt sekä sanat ja sävelen.

 • Riitta sanoo:

  Onko euroviisut nykyään tanssi-ja kuoroviisut,vai laulusellaiset.

 • Kertoimet.com sanoo:

  Euroviisut 2011 tulokset
  Finaalin lopputulokset ja kunkin maan finaalissa saamat pisteet:

  1. Azerbaidzan (221)
  2. Italia (189)
  3. Ruotsi (185)
  4. Ukraina (159)
  5. Tanska (134)
  6. Bosnia ja Hertsegovina (125)
  7. Kreikka (120)
  8. Irlanti (119)
  9. Georgia (110)
  10. Saksa (107)
  11. Iso-Britannia (100)
  12. Moldova (97)
  13. Slovenia (96)
  14. Serbia (85)
  15. Ranska (82)
  16. Venäjä (77)
  17. Romania (77)
  18. Itävalta (64)
  19. Liettua (63)
  20. Islanti (61)
  21. Suomi (57)
  22. Unkari (53)
  23. Espanja (50)
  24. Viro (44)
  25. Sveitsi (19)

 • Keijo sanoo:

  2014 viisut löytyy veikkauksenkin listoilta. Toki on kannattavampaa tutustua johonkin uuteen veikkauspaikkaan ja napata bonukset.

 • Erkki Krekilä sanoo:

  Haluan lyödä vetoa Euroviisujen 2015 voittajasta.
  Mielestäni Suomen kappale ”Pertti Kurikan nimipäivät” voittaa kilpailun ja haluan veikata sitä voittajaksi 50€:n panoksella.
  Missä ja miten voin vedon netissä tehdä ”helposti” ???
  (Mielellään sellaisella sivulla jossa ko. veikkausta ei ole kätketty kaiken maailman muun paskan sekaan)

  • Kertoimet.com sanoo:

   Hei,

   Jos vain yksi vetofirma pitäisi nimetä, niin silloin ehdottomasti Unibet. Löydät kohteet joko ”Viihde” -osiosta, tai sitten ne laitetaan suoraan ”Euroviisut” -otsikon alle. Eipä sitä voi olla huomaamatta.

   Huomioithan, että läheskään kaikkien osallistujamaiden kansallisten karsintojen voittajat eivät ole vielä selvillä, eli pääset lyömään vetosi vasta maaliskuun puolivälin kieppeillä. PKN voittoon!

   t. toimitus.

 • Sari sanoo:

  Sen verran haluaisin kommentoida tuota artikkelia, että viimeisen parinkymmenen vuoden voittajat eivät tosiaan ole listoilla juhlineet. Muistan kuitenkin 80-luvulta, että ainakin Suomen radiot (eli ne 2-3 kanavaa) soittivat aivan jatkuvasti sen vuoden kärkiviisikossä olleita biisejä, ja sitä aiemmilta vuosilta on ikivihreitä voittajia ja osallistuneita, joista kukaan ei enää edes muista että kappaleet tulivat tunnetuiksi Euroviisuista. Nykyään musiikkitarjonta on kymmenkertaistunut siitä ajasta, joten ei ihme jos yksi ”laulu”kilpailu jää huomiotta. Kaikkea hyvää Pertti Kurikan nimipäiville! Oli sitten sympatiapisteitä tai ei, niin on paljon mukavampi että Suomen esitys muistetaan jostain muusta kuin esiintyjän hameen lyhyydestä. Lauluthan eivät näissä kisoissa ole tainneet kilpailla 70-luvun jälkeen, vaan äänestys on mennyt maan tai esiintyjän ulkonäön mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

eight + 1 =