eSports betting – vedonlyöntiä videopelaamisesta

starcrafteSports betting, eli vedonlyönti konsolipelien pelaamisesta voi kuulostaa monesta melkoisen oudolta. Se on kuitenkin tätä päivää ja parhaimmillaan totista sellaista. Mitä eSports sitten on? Suomennettuna kyse on elektronisesta urheilusta, jota harrastetaan joukkueittain ja yksilöittäin konsolilaitteella tai tietokoneella.

Suosituimpia pelejä ovat FPS, RTS ja MOBA pelit. Jos nämä lyhenteet eivät sanoneet sinulle mitään, ei hätää, sillä niillä on järkevämmätkin selitteet. FPS on first person shooter eli ensimmäisen persoonan ammuntapelejä, RTS on puolestaan real-time strategy –peliä ja MOBA on Multiplayer Online Battle Arena –pelejä. Mutta näiden lisäksi on siis olemassa paljon muitakin pelilajeja. Sinänsä tämä ei ole mitään uutta, mutta se, että näistä peleistä voi päästä lyömään vetoa, on varsinainen nouseva trendi. Tällä hetkellä vedonlyöntitoimistoista ainakin Unibet ja Bet365 tarjoavat esportsia.

Ylivoimaisesti parhat eSports-veikkauskohdetarjonnat löydät Unibetilta ja Bet365:lta

unibet

Arvostelu

UnibetSuomalaisille suunnattu, netin tasokkain vedonlyöntisivu, josta löytyy kaikki merkittävät konsolipeliturnaukset.
Bonus: 100€

Pelaa »
bet365

Arvostelu

Bet365Runsasvalikoima e-Sportia, sivusto ei ole suomenkielinen mutta voitot ovat verovapaita.
Bonus:

Pelaa »

eSports veikkaus – mitä ja missä?

Erittäin suosittuja eSports pelejä joista voi lyödä vetoa ovat pelit kuten League of Legends, Dota 2 ja Starcraft 3.Kaiken järjen mukaan tämä vetomuoto on rantautumassa myös useammalle muulle vedonlyöntiyhtiölle, mutta tällä hetkellä kuitenkin Unibet on se ykköspaikka ja eSports vedonlyöjälle ja edelläkävijä, jossa kannattaa käydä kokeilemassa mitä vetokohteita löytyy. Kilpailu kuitenkin kiristyy koko ajan ja ainakin Bet365 on ottanut tämän lajin kattavasti ohjelmistoonsa.
lol
eSports peleistä vedonlyönti on verrattavissa ihan perinteiseen vedonlyöntiin. Kohteita löytyy paljon erilaisia ja löydät vedonlyöntisivustoilta kaikki tulevat turnauspelit. Vedonlyönti tapahtuu ihan kuten muulloinkin, ja kertoimet ovat pienempiä niillä jotka ovat peleissä suosikkeja… ainakin kertoimien laskijoiden mielestä. Pelimaailmaa hyvin tunteva voikin bongata hyviä ylikertoimia, sillä kerrointen asettelu ei ole helppoa vetofirmoillekkaan .

Tapahtumia on ympäri vuoden ja kuuluisimpia tapahtumia ja järjestäjiä ovat The Cyberathlete Professional League (The CPL) (Dallas, TX, USA), Electronic Sports World Cup (ESWC) (Pariisi, Ranska)

World Cyber Games (WCG) (eSports olympialaiset), World Series of Video Games (WSVG), NGL One, Intel Extreme Masters (IEM), Championship Gaming Series, Major League Gaming (MLG), Global StarCraft League (GSL), Electronic Sports League (ESL), DreamHack, The International, Starladder, IEM Katowice, ESL, League of Legends Championship Series (LCS), Peliliiga ja Assembly.

Eikä pelit välttämättä rajoitu näihin peleihin, sillä hyvällä tuurilla vedonlyöntiyhtiö voi lisätä listoilleen jonkun muun pelin ja pelitapahtuman pelit. Miltä tuntuisi vaikkapa lyödä vetoa omasta puolesta tulevan NHL 15 –pelin vain oikeita pelaajia käsittävän pelisarjan voitosta? Tai vaikkapa yksittäisistä otteluista? Näitä vetoja on varmasti jossain muodossa ollut jo iät ja ajat, mutta nyt niillä tehdään businesta ja ne on otettu vedonlyöntipiireihin avosylin.counter-strike

Vetokohteita on lähes päivittäin, kiitos aktiivisen pelaajiston. Jää nähtäväksi mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta olisihan se tosi hienoa että sen oikean todellisuuden rinnalle voitaisiin perustaa se virtuaalinen todellisuus, jossa vaikkapa saman maan pelaajat taistelisivat FIFA –fudispelin MM-kisoissa tai vaikkapa kaahaisivat Formula 1 pelin oikean kisasarjan läpi oikeilla kisapituuksilla, ja tästä pääsisi vielä lyömään vetoa, ihan niin kuin nytkin! Unibet on tasokkain vedonlyöntisivu videopeliveikkaukseen, josta löytyy kaikki merkittävät konsolipeliturnaukset.

eSport-ei mitään nappikauppaa

Vedonlyönnissä eSports ei ainakaan toistaiseksi ole ottanut kuningaslajin roolia, mutta sen perusteella ei voi puhua mitään lajin suosiosta tai kisoissa jaettavista palkintorahoista. Vuoden 2016 The International –turnauksen ykkösjoukkueelle jaettiin palkintorahaa n. 8,1 miljoonaa euroa. Kiinalainen Wings Gaming nappasi siis hurjan potin Dota 2 pelin maailmanmestaruuskisoissa. Yhteensä turnauksen palkintopotti oli arvoltaan melkein 20 miljoonaa euroa. Seattlessa järjestetyissä kisoissa oli joukkueita myös Euroopasta, mutta paras eurooppalainen joukkue, Team Liquid sijoittui sijalle 7.

Lajin paikka on monessa paikassa vielä hakusessa ja esimerkiksi Australiassa eSports-vedonlyönti on maan eteläisessä territoriossa kiellettyä. Suomessa on otettu hieman eri linja ja Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto tarjoaa jopa eSport-linjan, joka tarjoaa eSports urheilijoille mahdollisuuden kehittää itseään täyspäiväisesti, samoin kuin perinteisillä urheilijoilla on tähän mahdollisuus urheilulukioissa ja muissa vastaavissa opinahjoissa.

Assembly

Yksi kotimaisen eSport scenen tärkeimmistä tapahtumista on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä Assembly tapahtuma Messukeskuksessa. Talven Assembly järjestetään perinteisesti helmikuussa ja vuoden 2017 Assembly tullaan järjestämään 3.-5.2.2017. Assembly Summer 2016 järjestettiin 4.-7.8.2016 ja todennäköisesti tämä jo monivuotiset perinteet omaava tapahtuma tullaan järjestämään samoihin aikoihin myös vuonna 2017. Kesän Assemblyillä järjestettiin mm. Elektronisen urheilun SM-kilpailut ja peleinä tuossa kisassa olivat CS:GO, Hearthstone, Starcraft II ja Sim Racing.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *