Charles Bertrand viikon tulikuuma

Oulun Kärppien Charles Bertrand on valittu menneen viikon tulikuumaksi Liigassa. Hyökkääjän kovimmat haastajat valintaa tehdessä olivat JYPin maalivahti Juho Olkinuora ja Ilveksen hyökkääjä Sami Sandell.

27-vuotias Bertrand on ollut kuluvalla kaudella Kärpissä aivan omaa luokkaansa, sillä laitahyökkääjä on viimeistellyt jo tässä vaiheessa kautta komeat 31 kaappia. Viimeisessä kymmenessä ottelussa mies on kuitenkin ollut liekeissä, sillä hän on viimeistellyt oululaisseuralle peräti kymmenen maalia.

– Ylitti viime viikolla 30 osuman rajan ja liittyi 2000-luvun kohtalaisen harvalukuiseen maalipyssyjen joukkoon. On ylittänyt kaikki ennen kautta povatut odotukset. Tahto, suoranainen vimma tehdä maaleja erottaa Bertrandin muista pelaajista maalitilanteissa, valintaa perustellaan Liigan verkkosivuilla.

27-vuotias Olkinuora on pelannut tähän mennessä nousujohteisen kauden. Alkukaudesta tuli pieniä haparointeja ja hasardeja, mutta kauden mittaan hän on nostanut tasoaan, jonka myötä hän on noussut myös liigan maalivahtitilastojen kärkipaikalle.

– Torjui JYPille CHL:n mestaruuteen. Antaa otteillaan JYPin puolustuspelaamiselle itseluottamusta ja rentoutta, ja paikkaa viimeisenä lukkona puolustajien virheet. Viikolle mahtui yksi heikompi aloitus Ilves-tappiossa, mutta korjasi tilanteen seuraavana päivänä vakuuttavalla tasonnostolla kotiottelussa.

30-vuotias Sandell on pelannut täyden pelikauden kahden loukkaantumiseen päättyneen sesongin jälkeen. Kauden ratkaisuvaiheissa hän on ollut Ilveksen pistenikkareita: helmikuun viisi peliä ovat tuottaneet pisteet 3+6. Yhden kauden piste-ennätykseen vaaditaan enää kaksi pistettä.

– Ollut erityisesti JYPille hankala pideltävä. Tehnyt pisteet 2+8 neljään JYP-otteluun. Tämän viikon kahteen peliin saldona 1+4. Jyväskylän ottelussa oli paikat vaikka hattutemppuun, mutta tällä kertaa ei uponnut. Suojaa hyvin kiekkoa ja on isoksi mieheksi yllättävän hyvä luistelija.

Olethan jo lunastanut bonukset näiltä sivuilta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 × three =

Tuorein veikkausvinkkimme

Mestarien Liiga karsinnat: Mitkä joukkueet pudotuspeleihin?

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset