Jalkapallon MM-kisat: Brasilia – Sveitsi klo 21.00 su 17.6.2018

Sunnuntain päätösottelussa toisistaan mittaa ottavat Brasilia ja Sveitsi. Brasilia lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta historian puolesta tässä matsissa kannattaisi lyödä vetoa vähämaalisen pelin puolesta, sillä kaksikon kohtaamiset viime vuosina ovat olleet hyvin tasaisia. NordicBet, Betsson ja Betsafe tarjoaa päivän kaikkiin MM-peleihin cashoutin. Unibet puolestaan tarjoaa ottelua sivuillaan pelaaville Jackpotin, jossa voi voittaa 10 000 euroa.

Aikaisemmat kohtaamiset

Brasilia ja Sveitsi ovat kohdanneet toisensa historian saatossa kahdeksan kertaa. Näistä peleistä Brasilia on voittanut kolme, kolmesti pisteet ovat menneet jakoon ja kaksi kertaa kentältä on poistunut voittajana Sveitsi. Maiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa kiinnittää huomiota. Näistä ensimmäinen on se, että Brasilia ei ole ikinä voittanut Sveitsiä MM-tasolla ja toinen se, että Brasilia ei ole voittanut Sveitsiä tällä vuosikymmenellä kertaakaan.

Jos Brasilian ja Sveitsin historiasta pitäisi kertoa vielä jotain muuta, niin kerrottakoon, että aikanaan 80-90-luvulla? kun Sveitsin jalkapalloa alettiin kehittämään ja viemään eteenpäin, niin maan jalkapalloliitto? pyysi apua juurikin brasilialaisilta, jotka konsultoivat ja ohjasivat alppimaata oikeaan suuntaan. Yksi näistä isoista näkyy edelleen Sveitsin pelissä, sillä maa yrittää pelata hyvin organisoitua jalkapalloa isompia maita vastaan. Tämä on fiksua, sillä käkikellomaassa tiedetään, ettei sen taitotaso riitä haastamaan näitä taidollisessa pelissä.

Brasilia – Sveitsi aikaisemmat kohtaamiset:

Ystävyysottelut
2013 Sveitsi – Brasilia 1-0
2006 Sveitsi – Brasilia 1-2
1989 Sveitsi – Brasilia 1-0
1983 Sveitsi – Brasilia 1-2
1982 Brasilia – Sveitsi 1-1
1980 Brasilia – Sveitsi 2-0
1956 Sveitsi – Brasilia 1-1

World Cup kohtaamiset
1950 Brasilia – Sveitsi 2-2

Brasilian ja Sveitsin edellisen ottelun pääset katsomaan alla olevasta videosta.

Näitä sivuja suosittelemme MM-jalkapalloon:

Brasilia FIFAn rankingissa toinen

Brasilia on voittanut World Cupin historiassaan viisi kertaa. Se on ainoa maa, joka tähän on pystynyt. Maa löytyy FIFAn rankingista sijalta kaksi. Samba maan MM-karsinnat menivät putkeen, sillä Brasilia voitti Etelä-Amerikan karsinnat näytöstyyliin ja hävisi näissä peleissä ainoastaan yhden ottelun. Tuo tappio tuli kisoista ulkopuolelle jääneelle Chilelle.

Itse MM-turnaukseen Brasilia valmistautui pelaamaan kaksi harjoitusottelua. Näissä peleissä se kaatoi Kroatian 2-0 ja Itävallan 3-0 lukemin. Kerrotaan samaan hengenvetoon, että viimeisen virallisen pelin, Brasilia on hävinnyt kesäkuussa 2016. Tuolloin se joutui myöntämään Copa Amerikassa Perun 1-0 paremmaksi. Brasilia on toki hävinnyt tämän jälkeenkin yhden pelin, mutta tuossa matsissa kyse oli ystävyysottelusta Argentiinaa vastaan.

Brasilialta seurantaan voisi ottaa useammankin pelaajan, mutta laitetaan suurennuslasin alle maalivahti Allisson, puolustaja Thiago Silva, keskikenttäpelaaja Philippe Coutinho ja Casemiro sekä hyökkääjä Neymar.

Sveitsi FIFAn rankingissa kuudes

Sveitsin parhaat sijoitukset MM-pallossa ovat tulleet vuosien 1934, 1938 ja 1954 kisoissa. Vaikka alppimaa ei ole menestynyt arvoturnauksissa, niin tästä huolimatta se komeilee FIFAn rankingissa kuudennella sijalla. Maa selvitti tiensä MM-turnaukseen sijoittumalla Euroopassa B-lohkon toiseksi ja etenemällä toiseksi sijoittuneiden rankingin kautta 32 parhaan maan joukkoon.

MM-turnaukseen Sveitsi valmistautui pelaamalla kaksi harjoitusottelua. Ensin maa puristi Espanjalta 1-1 tasapelin ja tämän jälkeen se kaatoi Japanin 2-0 lukemin. Alppimaa on ollut tulosten valossa muutenkin hyvässä vedossa, sillä 17 edellisestä ottelusta se on hävinnyt ainoastaan yhden pelin. Tämä tuli MM-karsinnoissa Portugalille, tuo tappio muuten ratkaisi sen, ettei Sveitsi voittanut B-lohkoa.

Sveitsiltä seurantaan kannattaa ottaa maalivahti Roman Burki, puolustaja Stephan Lichtsteiner sekä keskikenttäpelaajat Valon Behrami, Xherdan Shaqiri että Granit Xhaka.

Ennakoidut kokoonpanot

Molempien maiden loukkaantumistilanne näyttää hyvältä, sillä alustavien tietojen mukaan kummallakaan osapuolella ei ole isoja poissaoloja. Ainoa jonka pelikunto on pieni kysymysmerkki, on Brasilian Fred.

Brasilia (4-3-3):
Alisson – Marcelo, Miranda, Silva, Danilo – Coutinho, Casemiro, Paulinho – Neymar, Jesus, Willian.

Sveitsi (4-2-3-1):
Burki – Lichtsteiner, Schär, Akanji, Rodriguez – Behrami, Xhaka – Shagiri, Freuler, Zuber – Seferovic.

Brasilia ennakkosuosikki

Brasilia lähtee otteluun ennakkosuosikkina ja myös Kertoimet.com uskoo Sambamaan voittoon. Valitettavasti Brasilian suoran voiton kerroin on sen verran pieni, että tässä matsissa kannattaa ottaa suosiolla vaihtoehtoiset vedot käyttöön.

Näissä vaihtoehtoisissa vedoissa Kertoimet.com vinkkaa pelaamaan Neymarin osumaa, Brasilian -1 tasoitusvetoa ja alle 2,5 maalin peliä. Unibet tarjoaa Neymarin osumaan 1,87 kertoimen. Brasilian kahden maalin voitolle ja alle 2,5 maalin pelille peliyhtiö tarjoaa puolestaan 1,98 palautuksen.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

eight − four =