Liiga: Ässät – Lukko klo 18.30 ti 13.3.2018

Liigan pudotuspelit pyörähtävät tänään käyntiin Lappeenrannassa ja Porissa. Kertoimet.com tarjoaa näihin molempiin peleihin ilmaisen vinkin. Tässä tipsissä vinkkitoimituksemme keskittyy Porin kamppailuun, jossa Ässät ja Lukko kohtaavat ensimmäistä pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa 23 vuoteen. Kotijoukkue lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta koska kyse on Satakunnan Derbystä ja etenkin pudotuspeliottelusta, ei Lukon mahdollisuuksia kannata ampua täysin alas.

Aikaisemmat kohtaamiset

Ässät ja Lukko ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kahdeksan kertaa, kun kahdesti iskettiin yhteen harjoituspelissä ja kuudesti paremmuutta mitattiin runkosarjassa. Lukko voitti kaksikon molemmat kohtaamiset harjoituskaudella, mutta runkosarjassa voitot menivät tasan 3-3. Kaksikon aikaisempia kohtaamisia katsoessa mikään ei suoranaisesti hyppää silmään, ellei sellaiseksi voi laskea sitä, että joukkueiden molemmat kohtaamiset harjoituskaudella olivat alle 3,5 maalin pelejä, kun taas runkosarjan kohtaamisissa kuusi kertaa iskettiin vähintään neljä osumaa.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme Liigaan:

Lähtökohdat

Joukkueiden runkosarja oli lähes identtinen, mikä selittää sen, miksi Ässät jäi sarjassa seitsemänneksi ja Lukko kahdeksanneksi. Molemmat joukkueet loistivat kaukalossa alkukaudesta ja olivat kärjen mukana, mutta loukkaantumiset sekoittivat molempien osapuolien pakkaa pahemman kerran. Se miksi porilaiset lopulta olivat raumalaisia napsun verran parempia runkosarjassa, johtui hyvin pitkälle siitä, että Ässät sai pelaajiaan takaisin lasaretista, kun taas useamman raumalaispelaajan kausi paketoitiin jo ennen olympiataukoa. Näitä pelaajia olivat muun muassa Lauri Tukonen, Janne Niskala, Ville Vahalahti ja Chris VandeVelde.

Ässät ennakkosuosikki

Ässät lähtee illan otteluun ennakkosuosikkina, mutta Lukon mahdollisuuksia ei kannata dumata täysin, vaikka raumalaiset tällä hetkellä neljän pelin tappioputkessa liitävätkin, sillä kyse on Satakunnan Derbystä ja pudotuspeliottelusta. Luotetaan kuitenkin siihen, että Ässät pystyy tämän matsin kääntämään eduksensa, sillä porilaiset ovat voittaneet viisi edellistä peliään. Näiden aikana Patapaidat ovat kaataneet Isomäki Areenalla muun muassa TPS:n, Tapparan ja HIFK:n, jotka ovat selvästi kovempia vastuksia kuin Lukko tällä hetkellä.

Pelaajan pisteissä lapulle piti laittaa Jarno Kärjen ja Sakari Salmisen pisteet. Unohdetaan kuitenkin Salminen laskuista, sillä hänen kertoimensa jää todella pieneksi. Kärjen pisteelle Unibet sen sijaan tarjoaa siedettävän 1,78 palautuksen. NordicBetilla vastaava kerroin on 1,60.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 + twelve =