Liiga: Ässät – KalPa klo: 18.30 to 11.1.2018

Ässät ja KalPa ovat tuskailleet tuloksen kanssa viimeisten viikkojen aikana. Peliyhtiöt pitävät kuopiolaisia ennakkosuosikkina tässä ottelussa, mutta historia tietää puhua vahvasti kotijoukkueen voiton puolesta. Kuuma kysymys kuuluukin: Ovatko peliyhtiöiden asiantuntijat ihan kahvilla tämän kohteen kanssa, sillä edellisen kerran Kalpa on voittanut Porissa kaksi vuotta sitten.

Aikaisemmat kohtaamiset

Ässät ja KalPa ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Nämä molemmat ottelut ovat päättyneet kotivoittoihin, sillä Ässät vei kaksikon ensimmäisen väännön syyskuussa 3-1 lukemin nimiinsä Porissa, mutta joulukuussa pelatussa toisessa kohtaamisessa KalPa oli kotonaan parempi maalein 5-2.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että kaksikon viisi edellistä kohtaamista on päättynyt kotijoukkueen voittoon. Edellisen kerran vierasjoukkue on voittanut tämän kaksikon kohtaamisen helmikuussa 2016. Tuolloin Ässät oli Kuopiossa parempi 2-3.

Toinen mielenkiintoinen fakta liittyy maalien määriin, sillä joukkueiden kahdeksassa edellisessä Porissa pelatussa kohtaamisessa ei ole kertaakaan nähty viittä maalia enempää (4-3-2-5-4-2-5-3). Tämä on erikoinen voisiko sanoa tilastovääristymä, sillä Porissa on Liigan suurin kaukalo. Tämän pitäisi suosia KalPan tyylisiä liikkuvia ja aktiivisia joukkueita, mutta tilastojen valossa näin ei ole, sillä edellisen kerran kuopiolaiset ovat kaataneet Patapaidan karhukaupungissa marraskuussa 2015.

Ennen kuin mennään eteenpäin, niin kerrotaan vielä sellainenkin fakta, että kotijoukkue on tehnyt kaksikon neljässä edellisessä kohtaamisessa avausmaalin. Tämän avausmaalin merkitys on ollut iso, sillä joukkueiden viidessä edellisessä kohtaamisessa avausmaalin tehnyt osapuoli on saanut joka kerta vähintään pisteen mukaansa.

Ässien ja KalPan edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevalta videota:

Näitä sivuja suosittelemme Valioliigaan:

Lähtökohdat

Ässät lähtee illan otteluun sarjataulukon yhdeksänneltä sijalta. Jyrki Ahon suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 41 ottelua, joista patapaidoille on kirjattu 22 voittoa ja 19 tappiota (15-7-2-17). Viimeisestä kuudesta ottelusta patapaidat ovat voittaneet ainoastaan yhden pelin (0-1-0-5). Tämä selittynee hyvin pitkälle sillä, että Ässillä on paljon loukkaantumisia tällä hetkellä.

KalPa puolestaan lähtee illan otteluun sarjataulukon kymmenenneltä sijalta. Kuopiolaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 40 ottelua, joista Sami Kapasen suojateille on kirjattu 20 voittoa ja 20 tappiota (15-5-5-15). Aivan kuten Ässät, myös KalPa elää tällä hetkellä vaikeampaa jaksoa, sillä kuopiolaisille on kirjattu kuudesta viimeisestä pelistä ainoastaan kaksi voittoa (1-1-2-2).

KalPa ennakkosuosikki

KalPa lähtee otteluun ennakkosuosikkina ja myös Kertoimet.com vinkkaa pelaamaan kuopiolaisseuran voittoa, sillä Ässien loukkaantumiset näkyvät porilaisseuran pelissä tällä hetkellä. Ilmaisia pisteitä KalPa ei kuitenkaan tule Porista saamaan, joten ottelusta on hyvin todennäköisesti odotettavissa tasainen vääntö. Tätä me perustelemme etenkin sillä, että Ässät hävisi edellisen kotiottelunsa Kärpille tylyin 0-5 lukemin. Tämä taas johti Ässien päävalmentajan Jyrki Ahon avautumiseen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Pelaajan pisteissä lapulle laitetaan Balazs Sebokin piste, joka pelaa uransa parasta kautta Liigassa tällä hetkellä. NordicBet tarjoaa hyökkääjän pisteeseen 1,90 kertoimen. Valitettavasti meillä ei ole antaa Unibetin vastaavaa kerrointa, sillä peliyhtiöt ei ollut avannut laajempaa kohdevalikoimaansa tähän otteluun vinkkiämme kirjoittaessa.

Jyrki Ahon kommentit tappiollisen Kärpät ottelun jälkeen pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

nine − 1 =